ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
27° Λευκωσία,
22 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Στο βιογραφικό του Μπεργκ

Η ανεκτίμητη προσφορά του Νορβηγού στην Ομόνοια και όχι μόνο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας φωτογραφήθηκαν με το τρόπαιο του πρωταθλητή. Και ασφαλώς ένοιωθαν περήφανοι γιαυτό που έκαναν. Περήφανη νοιώθει και η Ομόνοια για αυτά τα παιδιά.

Στη φωτο διακρίνονται οι Ανδρόνικος Κακουλλής (20χρ. - 15 συμ. - 2 γκολ), Κωνσταντίνος Παναγή (26χρ. - 3 συμ.), Χαράλαμπος Κυριακίδης (22χρ. - 1συμ. ), Λοίζος Λοίζου (18χρ. - 27συμ. - 2γκολ), Μαρίνος Τζιωνής (20χρ.-32 συμ.-7 γκολ), Νικόλας Παναγιώτου (21χρ. - 4 συμ), Χαράλαμπος Χαραλάμπους (19χρ. - 2συμ.) και Ιώαννης Κούσουλος (24χρ. - 35 συμ. - 4 γκολ), ενώ στο... γκρουπ ανήκει και ο Κωνσταντίνος Βενιζέλος (16χρ. - 2συμ).

Εννέα Κύπριοι είχαν συμμετοχή σε σύνολο 24 ποδοσφαιριστών στην χρονιά που μόλις τέλειωσε και βρήκε την Ομόνοια πρωταθλήτρια.

Τέσσερις δε από αυτούς είχαν μεγάλο αριθμό συμμετοχών (Γιάννης Κούσουλος, Μαρίνος Τζιωνής, Λοίζος Λοΐζου, Ανδρόνικος Κακουλλής) με τον πρώτο μάλιστα να είναι αρχηγός της ομάδας.

Όταν δε ξεκινάς να ξεχωρίζεις στο φετινό πρωτάθλημα λάμπουν μπροστά στα μάτια σου τρεις ποδοσφαιριστές: Οι Κούσουλος, Τζιωνής και Λοΐζου που ήταν πρωταγωνιστές σε σημαντικές νίκες. Ο εις εκ των τριών (Κούσουλος) είναι «έτοιμος» ποδοσφαιριστής που όπως όλα δείχνουν θα ανέβει ψηλότερα.

Οι άλλοι δυο έχουν στοιχεία που πείθουν ότι μπορούν να φτάσουν σε πολύ υψηλό επίπεδο και να παίξουν ποδόσφαιρο σε καλύτερα πρωταθλήματα από το Κυπριακό. Πολλά προσόντα έδειξε και ο Ανδρόνικος Κακουλλής που… επανέρχεται μετά τον τραυματισμό του.

Όλοι οι άλλοι νεαροί της Ομόνοιας έδειξαν προοπτικές. Έστω αν δεν συμπλήρωσαν μεγάλο αριθμό συμμετοχών και δεν βρήκαν χώρο και χρόνο για να δείξουν πολλά.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ευχάριστο, (και για το Κυπριακό ποδόσφαιρο), που η Ομόνοια διατηρεί ένα σεβαστό αριθμό Κυπρίων ανταγωνιστικών παικτών -με προοπτικές για… μετανάστευση- και παικτών που τείνουν να γίνουν ανταγωνιστικοί.

«Έχουμε πολύ ταλαντούχους νέους παίκτες. Πρέπει απλώς να τους δώσουμε την ευκαιρία να παίξουν. Μπορεί να υπάρχουν αρχικές δυσκολίες, αλλά αν έχουν το ταλέντο, θα εμφανιστούν πιο έτοιμοι στη συνέχεια».Πόσες φορές το έχετε διαβάσει ή ακούσει αυτό από προπονητές ή παράγοντες; Ποιοι το έκαναν πράξη σε σταθερή βάση σε συνθήκες πρωταθλητισμού; Ο... Χένινγκ Μπεργκ.

Τι θα γίνονταν αυτά τα παιδιά αν δεν ήταν ο Νορβηγός; Ποια θα είναι η εξέλιξη άλλων νεαρών που δεν υπάρχει κανείς να τους δώσει την ευκαιρία; Τι θα κάνουν; Ποιο είναι το αύριο στον χώρο; Ποιον νοιάζει το γεγονός ότι το Κυπριακό ποδόσφαιρο χάνει παιδιά;

Στο βιογραφικό του Μπεργκ θα σημειωθεί ότι πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον πάγκο της Ομόνοιας από τον Ιούνιο του 2019, κάθισε στον πάγκο σε 75 παιχνίδια οδηγώντας την ομάδα σε δύο συνεχόμενες πρώτες θέσεις, πρωτάθλημα, είσοδο στους ομίλους του Europa League και στα play-off του Champions League.

Θα σημειωθεί επίσης ότι η προσφορά του στους νέους ποδοσφαιριστές είναι ανεκτίμητη. Αυτό βέβαια θα γίνει καλύτερα αντιληπτό στο μέλλον. Ήδη τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τον... βοηθά πολύ!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση