ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Έχυσε την καρδάρα με το γάλα

Η χθεσινή εμφάνιση ήταν αντιστρόφως ανάλογη των προσδοκιών

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Κάνεις σαν την «αγελάδα που κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα και τη χύνει», λέμε κάθε φορά που η συμπεριφορά κάποιου, μοιάζει με της αγελάδας που χύνει την καρδάρα με το γάλα, δηλαδή ότι με μια του ενέργεια, χαλάει όλα όσα έχει κερδίσει μετά από προσπάθειες.

Πολλοί άνθρωποι το συνηθίζουν αυτό. Χθες το έκανε η Ομόνοια. Το γάλα χύθηκε! Δηλαδή το απόκτημα του κόπου, πήγε στράφι.Η Ομόνοια έχασε χθες από το ΑΠΟΕΛ με σκορ 3-0. Ήταν το πιο σημαντικό –μέχρι χθες- ματς της σεζόν για το τριφύλλι. Με νίκη ανέβαινε στην κορυφή. Αντ’ αυτού πραγματοποίησε μια εμφάνιση στην οποία πήρε ένα μεγάλο μηδενικό. Τη χθεσινή εμφάνιση δεν νομίζω να την περίμενε ούτε ο πιο απαισιόδοξος Ομονοιάτης. Προσέξτε δεν αναφέρομαι στην ήττα, αλλά στην εμφάνιση. Που ήταν ντροπιαστική για μια ομάδα του εκτοπίσματος της Ομόνοιας.

Το δε τίμημα της ανεπάρκειας ήταν βαρύ

Μέχρι τώρα η Ομόνοια με την παρουσία της – με τα πάνω της, με τα κάτω της, με τις αστάθειες της, με τις δύσκολες νίκες σε «μικρά» ματς- έδινε την αίσθηση ότι έχει τις δυνατότητες να υλοποιήσει υψηλούς στόχους. Πριν το χθεσινό ματς ,όλοι ή τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, ναι, έβλεπαν ότι υπάρχουν αδυναμίες και συχνά γκρίνιαζαν, πίστευαν όμως στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές και η συσπείρωση του κόσμου ήταν στο ψηλότερο σημείο.

Η ομάδα μπορεί να μην απέδιδε στο χορτάρι το ποδόσφαιρο που ονειρεύονται οι χιλιάδες οπαδοί της αλλά σκόραρε κατά ριπάς, ήταν η πρώτη επίθεση, μέχρι χθες ήταν δεύτερη στη βαθμολογία και αποπειράθηκε για το βήμα κορυφής με τον κόσμο να τρέφει πολλές ελπίδες για το ότι η ομάδα θα τα κατάφερνε.

Όμως αυτό που είδαν χθες δεν δικαίωσε τις προσδοκίες τους. Είδαν μια ομάδα ανεπαρκή. Το δε τίμημα της ανεπάρκειας ήταν βαρύ. Γιατί δεν είναι μόνο η ήττα. Είναι μια ήττα -με βαρύ σκορ- από το ΑΠΟΕΛ.

Όσα έχτισε η Ομόνοια μέχρι τώρα- περιλαμβανομένων των φετινών αδυναμιών της, επαναλαμβάνω- τα χάλασε με τη χθεσινή εμφάνιση γιατί σε μια σημαντική στιγμή έδειξε αδυναμία να διεκδικήσει με αξιώσεις την κορυφή. Πέστε  το αν θέλετε υψοφοβία, πέστε το αν θέλετε φοβία άνευ συνθετικού, η ουσία είναι ότι η Ομόνοια έδειξε κατώτερη των περιστάσεων. Αυτό, (μαζί με την πρωτοφανή για μια μεγάλη ομάδα αγωνιστική πενία), ενόχλησαν πάρα πολύ τον κόσμο.

Βέβαια το χθεσινό όσο απογοητευτικό και αν είναι, δεν ερμηνεύεται ως εκτροχιασμός από τους στόχους και εννοείται ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου. Το θέμα είναι η ομάδα να διαχειριστεί την αποτυχία με τέτοιο τρόπο ώστε να της αφήσει μικρές πληγές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση