ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Μετράει τα οφέλη της

Είναι πολλά και σημαντικά για το «τριφύλλι»

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού υπέροχου απογεύματος η Ομόνοια μετράει τα οφέλη της. Δεν είναι μόνο η πτυχή της ευρωπαϊκής προοπτικής, αλλά αυτή της διεκδίκησης του πρωταθλήματος για τους πιο τολμηρούς (όχι πάντως ουτοπιστές).

Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνούσαμε ότι μια αναμέτρηση εμπεριέχουσα μια τέτοια σημαντική νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου, τονώνει πολύ την αυτοπεποίθηση μιας ομάδας που τώρα έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει μόνο με νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Με άλλα λόγια η ομάδα τώρα κουβαλά αυτοπεποίθηση σε πολύ ψηλό βαθμό.

Άλλο μεγάλο όφελος είναι το σχετικό με την αύξηση των πιθανοτήτων να υπάρξει «συνέχεια». Συνέχεια σε εικόνα, όχι από πλευράς θεάματος γιατί κάτι τέτοιο δεν είδαμε χθες, αλλά τακτικής, ευλάβειας στο πλάνο, πίστης και γενικότερης ομαδικής επάρκειας. Θα είναι όμως έτι καλύτερο να βελτιωθει και η εικόνα. Υπάρχουν δυνατότητες προς τούτο.

Η ομάδα τώρα κουβαλά αυτοπεποίθηση σε πολύ ψηλό βαθμό

«Συνέχεια» όμως υπάρχει -ως όφελος εννοείται- και στη δουλειά που κάνει ο προπονητής. Ο Γιάννης Αναστασίου είχε και συνεχίζει να έχει πλήρη επίγνωση για το που βρίσκεται, αλλά τώρα πια έχει πλήρη επίγνωση και των δυνατοτήτων του ρόστερ(χθες μίλησε πολύ επαινετικά για τους παίκτες του). Η «συνέχεια» στην προπονητική δουλειά ανεβάζει και τις πιθανότητες να δούμε να επαναλαμβάνονται οι επιτυχημένες εμφανίσεις που θα αποτελέσουν τα σταθερά βήματα για την υλοποίηση των στόχων.

Μετράμε οφέλη –είπαμε- από τη χθεσινή νίκη. Αφού μετράμε οφέλη  πρέπει να πάμε και σε μια δυάδα παικτών. Η Ομόνοια είχε χθες στις τάξεις της έναν καταπληκτικό Σαιντού Αλιούμ. Ένα ιδανικό πλάγιο μεσοεπιθετικό που στην μέχρι τώρα καλύτερη του παρουσία με τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος έδειξε ότι …επανήλθε. Το γράφουμε αυτό γιατί μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του ήταν σε περίοδο σχετικής ύφεσης.

Καλοδέχτηκε το Φουάντ Μπασιρού που έκανε …μαύρα μάτια να τον δει και …ναι της έλειψε. Η επάνοδος του σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο της σεζόν με την Ομόνοια να είναι σε τροχιά διπλού στόχου, αυξάνει την εμβέλεια της μεσαίας γραμμής και κατ' ΄επέκταση της ομάδας.  

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση