ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο

Η γνωστή παροιμία που αποδίδει την κατάσταση

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ο κόσμος της Ομόνοιας έχει μπει δικαιολογημένα σε… σκέψεις επόμενης σεζόν καθώς το αύριο της ομάδας προϋποθέτει ένα χτίσιμο τέτοιο, μη έχον καμιά σχέση με το τι τσαπατσουλιές έγιναν τα τελευταία χρόνια προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει και κυρίως να ξαναβγάλει την εικόνα που πρέπει –με βάση την οικονομική της υγεία, την αίγλη, την ιστορία και τον κόσμο της- σε αγωνιστικό επίπεδο.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Σταύρου Παπασταύρου, όπου προέβη σε παραδοχή λαθών και προανήγγειλε …διαφορετικότητα στην οργάνωση του τμήματος για τη συνέχεια, έφεραν την αισιοδοξία που εντάθηκε με την συχνότερη παρουσία του στην Κύπρο, αλλά -κυρίως- με τις έγκαιρες κινήσεις που έγιναν στον τομέα της δομής του τμήματος, με την πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου ως υπηρεσιακού προπονητή, μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ενώ από τη νέα σεζόν θα κατέχει τη θέση του Σύμβουλου Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού (το συμβόλαιο συνεργασίας έχει διάρκεια μέχρι τον Μάιο του 2026). Επίσης την πρόσληψη του Βάλντας Νταμπράουσκας στη θέση του προπονητή από τη νέα αγωνιστική περίοδο μέχρι και το 2026.

Είναι ακόμα, Μάρτιος όπερ και σημαίνει πως η φετινή χρονιά όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, όχι μόνο δεν έχει κριθεί, αλλά έχει μπει στην κρίσιμη τελική ευθεία

Όλη αυτή η διαδικασία και οι θετικές εντυπώσεις που αφήνει η ομάδα, έχουν φέρει έναν άλλο αέρα στον κόσμο που άρχισε να κάνει σχέδια για την επόμενη σεζόν με τη μετεγγραφολογία και τις ανανεώσεις συμβολαίων να έχουν την τιμητική τους. Σε αυτό συμβάλλουμε και εμείς οι αθλητικοί συντάκτες που ενισχύουμε την αδημονία και την περιέργεια του φίλαθλου κοινού με δημοσιεύματα, ( άλλοτε έγκυρα και άλλοτε όχι), με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια κατάσταση που σαφώς και δεν εξυπηρετεί τους άμεσους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας, εξ’ου και η πρόσφατη επίσημη παρέμβαση.

Παρόλα αυτά, είναι ακόμα, Μάρτιος όπερ και σημαίνει πως η φετινή χρονιά όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, όχι μόνο δεν έχει κριθεί, αλλά έχει μπει στην κρίσιμη τελική ευθεία. Μια τελική ευθεία η οποία βρίσκει την Ομόνοια διεκδικήτρια, όχι μόνο Ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αλλά και του πρωταθλήματος, ( και του κυπέλλου), ακόμα και με τα όσα αρνητικά και στραβά έχει παρουσιάσει. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, η Ομόνοια αφού έχουν έλθει έτσι τα πράγματα θα το πάει μέχρι τέλους. Ακόμα και σε μια από τις πιο μέτριες και παράξενες χρονιές της η Ομόνοια καταφέρνει να είναι ισάξιος ανταγωνιστής.

Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ...το περιεχόμενο της γνωστής παροιμίας που λέει, «Κάθε πράγμα στον καιρό του, κι ο κολιός τον Αύγουστο», που σημαίνει ότι κάθε πράγμα πρέπει να γίνεται τον κατάλληλο χρόνο.

ΥΓ Εννοείται ότι οι Νταμπράουσκας, Αναστασίου αξιολογούν το υλικό και δουλεύουν περιπτώσεις για την επόμενη χρονιά έτσι ώστε η ομάδα να ενισχυθεί με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά εφ’ όσον αποκτηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση