ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Ένα ντέρμπι, μια δέσμευση

Για συνέχιση και ενίσχυση της προσπάθειας διεκδίκησης του τίτλου

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Μια απλή ματιά στον βαθμολογικό πίνακα υποδηλώνει τη σημασία του ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, καθώς προσφέρει στην Ομόνοια τη δυνατότητα εγκαθίδρυσης στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παράλληλα με την εκμηδένιση της βαθμολογικής απόστασης από τον αντίπαλο. Ακριβώς αυτό θα προσπαθήσει να κάνει η Ομόνοια, κάνοντας ήδη focus στον αγώνα. 

Αυτά από βαθμολογικής σκοπιάς. Οι λοιπές προεκτάσεις νίκης -οι πλατύτερες- είναι δεδομένες και διαχρονικές σε ένα τέτοιο ματς. Ανεβαίνει η ψυχολογία για τη συνέχεια –είναι διαφορετικό να κερδίζεις τον αιώνιο αντίπαλο από το να κερδίζεις οποοαδήποτε άλλη ομάδα, (ακριβώς το ίδιο ισχύει για το ΑΠΟΕΛ)-, τονώνεται το γόητρο και εντείνεται η ήδη υπάρχουσα δυναμική.

Η προσέγγιση του στο ματς γενικότερα δεν αναμένεται ότι θα είναι διαφορετική σε σχέση με την αντιμετώπιση των ντέρμπι που προηγήθηκαν

Είναι ευνόητο ότι εφόσον οι « πράσινοι» συγκέντρωσαν τους δώδεκα βαθμούς στα τέσσερα προηγηθέντα ματς,  εκπληρώνοντες με επιτυχία μια επί μέρους αποστολή, επιβεβαιώνοντες ταυτόχρονα με ξεκάθαρο τρόπο ότι παραμένουν βασικοί διεκδικητές του τίτλου, δεν θα έχουν τώρα τον παραμικρό λόγο να κοιτάξουν προς τα κάτω, αλλά να επικεντρώσουν το βλέμμα τους προς την κορυφή του πρωταθλήματος. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο αγώνας με το ΑΠΟΕΛ δημιουργεί δέσμευση. Δέσμευση για συνέχιση και ενίσχυση της προσπάθειας διεκδίκησης του τίτλου Αυτή η δέσμευση ας γίνει πράξη.

Όσον αφορά το μεγάλο ματς αυτό καθ΄΄ αυτό ο Σωφρόνης Αυγουστή θεωρεί ζήτημα κομβικής σημασίας τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και είναι ξεκάθαρο ότι θα επενδύσει στην επιβολή και γιατί όχι, την κυριαρχία της ομάδας του, στο χώρο. Η προσέγγιση του στο ματς γενικότερα, δεν αναμένεται ότι θα είναι διαφορετική σε σχέση με την αντιμετώπιση των ντέρμπι που προηγήθηκαν.

Το «τριφύλλι» επιθυμεί σφόδρα να κάνει Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο ρετιρέ, το ίδιο και ο κόσμος, που προχθές στα δύσκολα χρονικά σημεία του ματς «έπαιξε μπάλα» και μετέτρεψε το ΓΣΠ σε πραγματική έδρα. Με φωνή, παλμό και ένταση, έδωσε φτερά στους παίκτες ακριβώς την ώρα που τη χρειάστηκαν. Η βοήθεια του κόσμου στο ματς ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ούσα πολύ διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος όπως πρέπει  να λειτουργεί. Ως ωθητική δύναμη για τους παίκτες. Χωρίς ακρότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση