ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Και… ιδού ξανά η ευκαιρία

Επανήλθε σε τροχιά Ευρώπης με αξιώσεις

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Με τα 24 στα 26 βήματα της διαδρομής στον «μαραθώνιο» της regular season, να έχουν ολοκληρωθεί, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Ομόνοια βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης, έχουσα την προσδοκία να καταφέρει να φθάσει στο στόχο.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ομόνοια είναι εντυπωσιακό και βεβαίως ευχάριστο. Όταν μετά από μια ατέλειωτη σειρά λαθών και παραλείψεων που έγιναν στο σχεδιασμό από την αρχή της σεζόν, βρίσκεται ένα μόλις βαθμό πίσω από την Ευρώπη, τότε θα πρέπει να ανάβει κερί και να δοξάζει τον Θεό, που τα πράγματα δεν είναι πολύ χειρότερα.

Οι αμφιβολίες δυστυχώς δεν εξαφανίζονται εύκολα

Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι η ομάδα η οποία έχει ψηλούς στόχους κάνει δύο κινήσεις: Προσπαθεί με κάθε τρόπο να «κλείσει» τις ανοικτές πληγές του ρόστερ και να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα. Και στις δύο αυτές προτεραιότητες η Ομόνοια βαθμολογήθηκε με βαθμό κάτω από τη βάση. Ούτε μετεγγραφές έκανε, (στην ώρα τους), ενώ άλλαξε και τον προπονητή από πάνω. Η λογική των …αήττητων στο αποκορύφωμα της. Λογική, που τελικά ανάγκασε το Σταύρο Παπασταύρου να μιλήσει για αποτυχία και να εμπλακεί ενεργότερα στα της ομάδας.

Τέλος πάντων. Η ζωή, ποδοσφαιρική και μη, έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Οι δυο συνεχόμενες νίκες του «τριφυλλιού» επί των Απόλλωνα και Ανόρθωσης και ιδιαίτερα με τον τρόπο που επήλθαν σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν όπου όλα έδειχναν μαύρα και άραχνα. έχουν ανορθώσει τη ψυχολογία των παικτών και του κόσμου.

Μεγάλη μερίδα όμως των απαιτητικών φίλων του «τριφυλλιού» έχει ακόμη –δικαιολογημένα - επιφυλάξεις για την φετινή δυναμική της ομάδας. Οι αμφιβολίες, δυστυχώς, δεν εξαφανίζονται εύκολα.

Είναι αλήθεια ότι στα δυο ματς που μένουν, (με Εθνικό Άχνας και Οθέλλο), η Ομόνοια είναι στη θεωρία το μεγάλο φαβορί για την επικράτηση. Αυτό όμως δεν λέει απολύτως τίποτα, αν δεν …μιλήσει ως φαβορί μέσα στο γήπεδο. Εύκολο ματς δεν υπάρχει.

Το «Τριφύλλι» αρχής γενομένης από το απόγευμα της Τετάρτης στο Δασάκι θα πρέπει να διαθέτει σοβαρότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, περισσότερη από αυτήν που είχε μέχρι και σήμερα στα παιχνίδια με τους θεωρητικά μικρομεσαίους. Η ομάδα εδώ που έχει φθάσει αφού πέρασε από σαράντα κύματα –που η ίδια όρθωσε στο διάβα της - θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τη συνέχεια έτσι ώστε να αδράξει την ευκαιρία που της δίνεται ξανά.

Να διευρύνει το νικηφόρο σερί στα τέσσερα ματς και να αξιοποιήσει τις όποιες απώλειες θα επέλθουν για τις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά. Θα μπορέσει έτσι να μπει δυναμικά στα πλέι οφ, με ένα στόχο. Τη διασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Α, να μη ξεχάσω γιατί είναι σημαντικό. Να διορθωθούν οι ανορθογραφίες στην ενδεκάδα, οι δε προπονητικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων να γίνουν πιο ουσιαστικές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση