ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Το «ρεαλιστικό» διάβασμα

Ανάγκη ενίσχυσης, ενώ ο Γέσπερ Γιάνσον θα κριθεί στις μετεγγραφές που θα κάνει (ή δεν θα κάνει)

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Διαβάσαμε χθες τη μακροσκελή συνέντευξη του Αθλητικού Διευθυντή της Ομόνοιας Γέσπερ Γιάνσον. Μακροσκελής και ενδεικτική του πλαισίου στο οποίο κινείται στην περίοδο των μετεγγραφών. Τοποθετήθηκε και επί γενικότερων θεμάτων, αλλά επί του παρόντος θα σταθώ στο μετεγγραφικό. Γιατί αυτό είναι που καίει την ομάδα και κατ’επέκταση τον κόσμο. Γιατί μόνο μέσω της ουσιαστικής ενίσχυσης η Ομόνοια μπορεί να ελπίζει σοβαρά για τίτλο.

Ας δούμε πως τοποθετήθηκε ο Σουηδός επί του θέματος: «Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν φήμες αυτήν την περίοδο, αλλά δεν νιώθουμε απελπισμένοι για να κάνουμε αλλαγές. Δεν είναι ότι έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό που να μας κάνει να νιώθουμε ότι έχουμε ελλείψεις σε συγκεκριμένες θέσεις. Έχουμε πετύχει τα περισσότερα τέρματα, έχουμε δεχθεί 19 που είναι λίγο περισσότερο από όσα θα έπρεπε. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να πάρουμε πολύ περισσότερα από κάποιους παίκτες. Έχουμε νέους παίκτες που θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα ο Αμού αγωνίστηκε για πρώτη φορά, περιμένουμε τον Εράκοβιτς να επιστρέψει και να αρχίσει την προπόνηση».

«Οι μετεγγραφές δεν είναι να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και να διαλέγεις από το ράφι».

Σε άλλο σημείο επί του ίδιου θέματος είπε το εξής: «Φυσικά, το θέμα είναι πως το πιο πιθανό θα κάνουμε κάτι». Με άλλα λόγια επανέλαβε ότι η ομάδα δεν «καίγεται» για μετεγγραφές. Πως αλλιώς ερμηνεύεται το «πιθανόν»;

Εκείνο που περίμενε ο κόσμος δεν ήταν βεβαίως το να αραδιάσει δυο τρία ηχηρά ονόματα ο Σουηδός. Περίμενε όμως άλλα πράγματα. Πριν τα αναφέρω υπογραμμίζω τη σημασία των μετεγγραφών υπενθυμίζοντας τι έλεγε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που όντως αργεί να κάνει μετεγγραφές: «Οι μετεγγραφές δεν είναι να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και να διαλέγεις από το ράφι».

Ο μέσος Ομονοιάτης ήθελε λίγο πολύ να ακούσει τα εξής: «Πρέπει να ενισχυθούμε σε κάποιες θέσεις για να βελτιώσουμε την ομάδα. Mε παίκτες που μπορούν να μας δώσουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Όλοι θα κάναμε τις μεταγραφές αύριο αν μπορούσαμε, όμως δεν είναι εύκολο.

Kάνουμε την προσπάθεια για να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Αυτή τη στιγμή λόγω του επιπέδου, της θέσης της ομάδας και των απαιτήσεων που υπάρχουν, πρέπει να είναι παίκτες που μπορούν να μας προσδώσουν ουσία». «Παίκτης που παίζει και όχι ελεύθερος», λέμε εμείς. Τίποτα από αυτά. Ο κόσμος άκουσε άλλα πράγματα.

Υπάρχει και η άποψη που λέει ότι αυτά που είπε ο Σουηδός είναι μέρος της τακτικής που ακολουθεί για να κάνει μετεγγραφές. Δεν θέλει –σύμφωνα με την άποψη αυτή - να δείξει ότι η Ομόνοια καίγεται για παίκτες και παράλληλα δείχνει εμπιστοσύνη στο υλικό.

Το «ρεαλιστικό» διάβασμα των πραγμάτων- γιατί αυτό έχει σημασία για την Ομόνοια - είναι το εξής απλό: Το ημερολόγιο δείχνει 6 Ιανουαρίου και η Ομόνοια έχει κάνει μια αναγκαστική μετεγγραφή. Αυτήν του κήπερ Μιχάλη Παπαστυλιανού. Ψάχνει σέντερ φορ από το περασμένο καλοκαίρι (όλοι θυμόμαστε τι έγινε με το Μάριο Ηλία), την δε Κυριακή στη Λεμεσό κατά του Άρη σε ένα πολύ κομβικό ματς είναι πιθανό να μεταβεί μόνο με ένα σέντερ φορ.

Αυτή τη στιγμή είναι εκτός, ομάδας (και θα είναι για καιρό) οι Γουίλι Σεμέδο, Φρανσίς Ουζόχο, Καρίμ Ανσαριφάρντ και Μορέτο Κασάμα, ενώ αμφίβολη παραμένει η παρουσία του Σαιντού Αλιούμ, του Ανταμ Μάθιους και του Φαμπιάνο για το ματς της Κυριακής. Επαναλαμβάνω, ένα πολύ κομβικό ματς. «Και σας το εγγυώμαι ο Σωφρόνης δεν έχει εύκολο έργο να διαλέξει τους πρώτους έντεκα σε κάθε παιχνίδι». Το είπε και αυτό χθες ο Γέσπερ Γιάνσον. (Αυτό δεν εμπίπτει στο ρεαλιστικό διάβασμα).

Μέσα στον «καυτό» Ιανουάριο η Ομόνοια έχει να παίξει με Αρη (7) στη Λεμεσό, Δόξα (13) στο ΓΣΠ , ΕΝΥ Διγενή Υψωνα(18 κύπελλο) στο ΓΣΠ ΑΕΖ (20), στο «Αμμόχωστος», Πάφος FC (26) στο ΓΣΠ, AEK (31) στο «Αρένα».

Με βάση το τι ισχύει μέχρι τώρα- γιατί μετεγγραφή ουσιαστικής ενίσχυσης δεν έγινε- είναι πιθανό η ομάδα να παρουσιαστεί τον Ιανουάριο πιο αποδυναμωμένη από πριν. Ήδη είναι απών ο καλύτερος της παίκτης. Ο Γουίλι Σεμέδο.

Ο Γέσπερ Γιάνσον δεν θα κριθεί από τις δηλώσεις του ανεξαρτήτως αν διαφωνεί, ή  συμφωνεί κανείς μαζί του. Θα κριθεί , όμως, πολύ σύντομα από τους παίκτες που θα φέρει για να καλύψουν τα υπαρκτά κενά. (Η δεν θα φέρει) . Όπως κρίνεται από το καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση