ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Μια μόνιμη κατάσταση

Η διαδικασία ενίσχυσης είναι μια ιστορία πονεμένη και επαναλαμβανόμενη

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Είναι δεδομένο, πρέπον, αλλά και ηλίου φαεινότερον, ακόμη και στον έχοντα το ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο ποδοσφαιρικών γνώσεων,αλλά και αυτονόητα απαιτητό από το σύνολο των οπαδών της ομάδος, ότι η Ομόνοια επιβάλλεται να ενισχυθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που απαιτεί η διεκδίκηση υψηλών στόχων.

Κάθε λίγο και λιγάκι, επισήμως λέγεται ότι η Ομόνοια διεκδικεί το πρωτάθλημα. Επειδή όμως ενίσχυση μέχρι τώρα δεν φάνηκε στον ορίζοντα, αυτό που λέγεται μοιάζει με ποδοσφαιρικό αστείο.

Αν οι μετεγγραφές αργήσουν τότε πολύ δύσκολα μπορούν να σώσουν την κατάσταση

Σ’ αυτά τα πονήματα καταθέτουμε τις απόψεις μας οι οποίες δεν σημαίνει ότι είναι οι πιο τεκμηριωμένες, ενδεδειγμένες και σωστές, αλλά εκφράζουν αυτό που βλέπουμε, αυτό που συμπεραίνουμε, αυτό που εκτιμούμε, αλλά και προσδοκούμε μέσα στις δεκαετίες που έχουμε «ζήσει» την ομάδα. Και διαβεβαιώνουμε άπαντες με όλη μας την ειλικρίνεια ότι αυτήν την ομάδα όντως την έχουμε «ζήσει». Και από την καλή και από την ανάποδη.

Θεωρούμε ότι η παρουσία της Ομόνοιας δεν αποτελεί και την πιο ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος ( αυτό γράφεται όσο πιο κομψά γίνεται) και δίνει σε όλους μας την αφορμή να σκεφτούμε, αλλά και να δημιουργήσουμε μια αρνητική διάθεση για το άμεσο μέλλον.Είναι από αφελές μέχρι ανόητο το να υπολογίσουμε με το μυαλό μας ότι αν γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις η Ομόνοια, είτε θα πάρει το πρωτάθλημα, είτε θα βγει στην Ευρώπη. Οποιαδήποτε μελλοντική πρόβλεψη ειδικά κάπως πιο μακροπρόθεσμη στο ποδόσφαιρο, (παγκοσμίως), αποτελεί επιπολαιότητα.

Αυτό όμως που συνθέτει έναν από τους παράγοντες που οδηγούν μια ομάδα στο να διαθέτει περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με την ίδια, (και όχι με τις υπόλοιπες), στο να κατακτήσει ένα τίτλο είναι ο υπολογισμός από τους αρμόδιους, το τι χρειάζεται να διαθέτει προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε αντιξοότητες. Και να κάνει το τι χρειάζεται στον πρέποντα χρόνο. Αν οι μετεγγραφές αργήσουν τότε πολύ δύσκολα μπορούν να σώσουν την κατάσταση.

Το πιο σοβαρό και άκρως ανησυχητικό όμως είναι ότι το πρόβλημα  της Ομόνοιας δεν είναι φετινό, αλλά μία μόνιμη κατάσταση. Να πάμε λίγο πίσω και να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2022, Τιμ Μάταβς και Μάξι Λοβέρα ήλθαν στα …χασομέρια της μετεγγραφικής περιόδου. Το ίδιο και ο Αρτέμ Μπεσεντίν, τον Ιανουάριο του 2023. Ο Ισμαήλ Σράντι, που ήλθε τον ίδιο μήνα (ανακοινώθηκε στις 4 Ιανουαρίου δηλαδή νωρίς ), προερχόταν από μεγάλη αποχή αλλά και τραυματισμό.

Με βάση την πληροφόρηση η Ομόνοια  ενδιαφέρεται  για  το φορ του Άρη Μάριους Στεπίνσκι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, μπορεί να πει κανείς. Όμως το ζητούμενο για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί είναι οι έγκαιρες αποφάσεις της διοίκησης.  Το να ξέρει κανείς εδώ και μήνες ότι η ομάδα θέλει επθετικό  και να τρέχει να τον βρει  την τελευταία βδομάδα  των μετεγγραφών γιατί η  πίεση του απογοητευμένου κόσμου έχει  γίνει αφόρητη, δεν είναι καθόλου τιμητικό  για αυτόν.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση