ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Το τι αντοχές θα βγάλει …

Αυτές θα κρίνουν το τελικό πρόσημο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Οι αγώνες που ακολουθούν για την Ομόνοια είναι με βάση τη ροή των πραγμάτων …κριτές για την έκβαση της σεζόν. Θα καθορίσουν τα πάντα. Έτσι λειτουργούν τα επικείμενα συναπαντήματα που αφορούν το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Χρονικά, οι αναμετρήσεις για την ημιτελική φάση του κυπέλλου θα διεξαχθούν ανάμεσα σε σημαντικές έως κρίσιμες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα.

Η Ομόνοια ανήκει στις ομάδες, (οι άλλες είναι οι «Πάφος FC», και Άρης), που εμπλέκονται σε μια δύσκολη διαδικασία όπου διεκδικούν κύπελλο, αλλά και ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος.

Θα βρεθεί το «τριφύλλι» εν μέσω δύσκολων καταστάσεων. Θα αντέξει άραγε η Ομόνοια να βγει με κέρδος μέσα από τις συμπληγάδες ; Αν ρωτούσες κάποιον στις αρχές Ιανουάριου να απαντήσει για το αν θα αντέξει η Ομόνοια σε διεκδίκηση διπλού στόχου, θα σε κοίταζε αλλόκοτα, υπονοώντας ότι δεν μιλάς σοβαρά. Γιατί τότε, ( μετριότητα, ρηχότητα ρόστερ, λιμνάζοντα νερά στο μετεγγραφικό και απουσία διάθεσης για κινητικότητα ), κανείς δεν πίστευε ότι η ομάδα θα έφθανε εδώ που είναι τώρα. Όμως …είναι εδώ και τιθέμενου αυτήν ταύτην τη στιγμή του συγκεκριμένου ερωτήματος, η απάντηση που δίδεται είναι θετική.

Η Ομόνοια δείχνει ότι μπορεί να αντέξει. Γιατί το ρόστερ τώρα έχει περισσότερες δυνάμεις για να το κάνει. Όχι, δεν είναι ιδανικό το βάθος του, (το καλοκαίρι οι γκέλες ήταν ουκ ολίγες), αλλά είναι αρκούντως καλό και δίνει την εντύπωση ότι έχει την δυνατότητα να κουβαλήσει την ομάδα. Δεν σημαίνει ότι θα το κάνει στα σίγουρα. Όμως παρέχει ελπίδα προς τούτο.

Θα κάνει, το εκ των πραγμάτων, μη εκτεταμένο rotation ο Γιάννης Αναστασίου και η ομάδα θα το παλέψει. Οι βοήθειες που πήρε το Ιανουάριο από τους Μάριους Στεπίνσκι και Αμίν Χαμάς είναι σημαντικές. Αυτοί οι δύο αποδείχθηκαν χρήσιμοι για την ομάδα. Εντάχθηκαν αμέσως και της προσέδωσαν βάθος και ισχύ. Η συνεισφορά τους στη συνολική βελτίωση είναι εμφανής.

Ο Μάριους Στεπίνσκι έχει σκοράρει 4 φορές στο πρωτάθλημα (έχει δώσει 3 ασίστ) και (έχει σκοράρει) δυο φορές στο κύπελλο, αγωνίστηκε δε 10 φορές (στο πρωτάθλημα) με σύνολο λεπτών συμμετοχής 798. Αγωνιστικέ μια φύρα στο κύπελλο (74’). Πρωτόπαιξε στις 27.1.24 (21η αγωνιστική) στο ματς με την Πάφος FC (ήττα 2-1).

Ο Αμίν Χαμάς αγωνίστηκε 6 φορές με σύνολο λεπτών συμμετοχής 372. Έχει δώσει μια ασίστ. Εχει μια συμμετοχή στο κύπελλο (59’). Ντεμπούτο έκανε στο ματς με την Ανόρθωση στις 9.2.24 (24η αγωνιστική) με την Ομόνοια να κερδίζει με σκορ 3-1 και το Μαροκινό να παίζει δεξί μπακ μετά από πολύμηνη αποχή! Έτσι αποφάσισε ο Τσέτιλ Ρέιχνταλ.

Να συνεχίσουμε και να τελειώσουμε το ρόστερ. Είναι θετικό για το «τριφύλλι» το ότι έχει επανέλθει ο χρησιμότατος Φουάντ Μπασιρού. Γιατί αν δεν …ερχόνταν θα ύπαρχε πρόβλημα στο κέντρο. Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε μετά το ματς της Κυριακής για αυτό που βλέπαμε όλοι. Την κούραση του Χαράλαμπου Χαράλαμπους. Το ίδιο συμβαίνει και με το Γιάννη Κούσουλο.

Το τί αντοχές θα βγάλει η Ομόνοια, καθορίζει το αν τελικά θα καρπωθεί τους κόπους της προσπάθειας της. Θα καθορίσει αν το «τέλος» θα είναι δοξασμένο ή άδοξο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση