ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
33° Λευκωσία,
29 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Ο Κωστένογλου μένει... Το κλίμα αλλάζει;

Καθοριστικός ο Ιούνης για τους στόχους της Εθνικής μας, αλλά και τη μοίρα του Ελλαδίτη τεχνικού

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Η Εθνική μας ομάδα έκανε το καθήκον της κόντρα στην Εσθονία. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Δεν έθελξε με την εμφάνισή της. Ήταν όμως αποτελεσματική, έκανε άψογη διαχείριση, δεν δέχθηκε γκολ σε 180 λεπτά και στο τέλος πήρε την ουσία. Σαφώς και η εξασφάλιση της παραμονής μας στην 3η κατηγορία του Nations League άφησε μια γλυκιά γεύση σε μια απογοητευτική πορεία.

Είναι όμως αρκετή για να μετατρέψει σε θετικό το πρόσημο; Σε καμία περίπτωση. Μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένο το έργο του Νίκου Κωστένογλου; Όχι. Αντίθετα, οι πλείστες εμφανίσεις και αποτελέσματα ήταν τέτοια που δεν μπορούν να αφήνουν κανένα ικανοποιημένο. Ούτε μπορούμε να πανηγυρίσουμε γιατί... σκοτώσαμε το εσθονικό μεγαθήριο. Και σίγουρα ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Πέραν από την παραμονή μας στην 3η κατηγορία, η χθεσινή νίκη διασφάλισε και την παραμονή του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της Εθνικής μας. Ο Ελλαδίτης τεχνικός διατηρεί συμβόλαιο με την ΚΟΠ για ακόμα ένα χρόνο, ωστόσο, μέχρι και πριν τους αγώνες μπαράζ με την Εσθονία κανείς δεν έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι θα το εξαντλήσει. Κάτι που άλλαξε μετά το τέλος του αγώνα στην Αρένα.

Και καθόλου τυχαία, σήμερα, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, κάποιοι αποφάσισαν να βγουν στο σεριάνι και να μας πουν πως για το κλίμα που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του Νίκου Κωστένογλου ευθύνονται οι δημοσιογράφοι! Που κρύβονταν όλοι αυτοί τους προηγούμενους μήνες; Και γιατί περίμεναν το ψεσινό αποτέλεσμα για να βγουν σήμερα να κάνουν επίθεση στα ΜΜΕ και να μας πουν, για πρώτη φορά, ότι συνεχίζει κανονικά στην τεχνική ηγεσία ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής;

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αντίθετες απόψεις, ακόμα και εντός Εκτελεστικής Επιτροπής και κάποιοι θεωρούσαν ότι η Εθνική μας θα μπορούσε να βρει μια καλύτερη λύση για τον πάγκο της, στο τέλος μέτρησε η άποψη του Γιώργου Κούμα και των συνεργατών του οι οποίοι ήταν υπέρ της παραμονής Κωστένογλου. Κατά κάποιο τρόπο, αυτή ήταν και η εύκολη λύση. Οπότε, δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία να συζητάμε αν πρέπει να μείνει ή αν πρέπει αν φύγει ο Ελλαδίτης τεχνικός. Η συζήτηση πλέον επικεντρώνεται στην επόμενη μέρα. Και το ερώτημα είναι πως συνεχίζουμε κι αν μπορεί ο ίδιος ο Κωστένογλου να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα του. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από καλύτερες εμφανίσεις και αποτελέσματα.

Τον ερχόμενο Ιούνιο ανοίγει ένας νέος κύκλος υποχρεώσεων για την εθνική μας αλλά και εξετάσεων για τον ίδιο τον ομοσπονδιακό μας προπονητή. Τα τέσσερα παιχνίδια μέσα σε ένα δεκαήμερο (2 – 12 Ιουνίου), με αντιπάλους το Κόσοβο, την Ελλάδα και δύο φορές τη Β. Ιρλανδία, θα καθορίσουν τους στόχους μας στον όμιλο, αλλά και τη μοίρα του ίδιου του Κωστένογλου, ο οποίος, κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή δεν χαίρει της εμπιστοσύνης όλου του φίλαθλου κοινού. Και όχι αδίκως...

Είναι στο χέρι του κ. Κωστένογλου και στα πόδια των ποδοσφαιριστών του να ανατρέψουν την κατάσταση και να δούμε όλοι με πιο θετικό μάτι την επόμενη μέρα καθώς και τον ίδιο τον ομοσπονδιακό μας. Ο όμιλος που συμμετέχουμε δεν είναι απαγορευτικός. Αντίθετα, προσφέρεται για μια αξιόλογη πορεία και γιατί όχι, ακόμα και για κάποια υπέρβαση. Όχι όμως με εμφανίσεις και αποτελέσματα σαν αυτά που είδαμε τον τελευταίο ένα χρόνο.

 

Pressing: Τελευταία Ενημέρωση

Limit down

Limit down

Χειρότεροι αριθμοί στην ιστορία για πρωταθλητή και σκόρερ
Ανδρέας Βιολάρης
 |  PRESSING
Ιδού η Ρόδος...

Ιδού η Ρόδος...

Φινάλε για γερά νεύρα στην α΄ φάση και όλα συνηγορούν ότι η εξάδα θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική
Ανδρέας Βιολάρης
 |  PRESSING
Don’t do it, Mazic!

Don’t do it, Mazic!

Οι απορίες που προέκυψαν μετά τις σκέψεις που κάνουν στην Ιταλία και η κυπριακή πραγματικότητα
Ανδρέας Βιολάρης
 |  PRESSING
Δυστυχώς, αποτύχατε...

Δυστυχώς, αποτύχατε...

Η αναγέννηση της Εθνικής και του κυπριακού ποδοσφαίρου απαιτεί πλάνο, όραμα, χρήμα και κυρίως τα κατάλληλα άτομα
Ανδρέας Βιολάρης
 |  PRESSING
Ούτε το VAR δεν μας σώζει

Ούτε το VAR δεν μας σώζει

Το επίπεδο της κυπριακής διαιτησίας είναι χαμηλότερο από το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας
Ανδρέας Βιολάρης
 |  PRESSING