ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Πόσα κανάλια θα καταφέρουν να βγάλουν τη χρονιά;

Σε μεγάλο κανάλι έχει γίνει κανονική επιστράτευση!

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Χαμός επικρατεί σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, λίγο πριν αρχίσει η νέα τηλεοπτική περίοδος.

Σε ένα μάλιστα, μεγάλο κανάλι έχει γίνει κανονική...επιστράτευση προσωπικού με στόχο να αντιμετωπιστεί όσο πιο επιτυχημένα γίνεται ο ανταγωνισμός και να γίνει μια «καλή» αρχή.

Μια εξέλιξη που ελάχιστους από τους εργαζόμενους άφησε ικανοποιημένους...
Αυτό όμως δεν είναι από τα χειρότερα. Σε άλλο κανάλι αρκετοί εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία εάν θα έχουν εργασία και τον επόμενο μήνα, αφού όπως διαδίδεται ετοιμάζονται απολύσεις και αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς. Την ίδια ώρα τα έσοδα των καναλαρχών μειώνονται επικίνδυνα λόγω της μείωσης της διαφήμισης...

Όπως έλεγε προχθές σε πηγαδάκι στη Λευκωσία άτομο που βρίσκεται πολύ κοντά σε ιδιοκτήτη μεγάλου καναλιού, η νέα χρονιά θα είναι αγώνας αντοχής για όλους. Σημείωσε δε, πως κάποια κανάλια ανησυχούν πως δεν θα καταφέρουν να βγάλουν την χρόνια. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με ομίλους εφημερίδων και ΜΜΕ. Κάποιες εφημερίδες μάλιστα λειτουργούν με προσωπικό ακόμα και πιο κάτω από τον αριθμό ασφαλείας.

Το ερώτημα από ένα σημείο και μετά είναι ποια ποιότητα δημοσιογραφικής εργασίας μπορεί να παραχθεί με αυτά τα δεδομένα.
Και μέσα σε όλα αυτά θυμήθηκε η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας (ΕΔΔ) να εισηγηθεί τη δημιουργία δευτεροβάθμιου οργάνου για επιβολή ποινών σε δημοσιογραφους και ΜΜΕ για θέματα δεοντολογίας. Μια πρόταση που έχει εξοργίσει και δημοσιογραφους αλλά και εκδότες οι οποίοι ετοιμάζονται, όπως ακούγεται για δυναμικές αντιδράσεις. Σημειώστε πως η ΕΔΔ είναι υπεύθυνη για τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας μέσα σε ένα πλαίσιο αυτορρύθμισης. Η πρόταση για το δευτεροβάθμιο όργανο καταστρατηγεί και την αυτορρύθμιση και την ύπαρξη της ίδιας της ΕΔΔ.

Σύντομα θα έχουμε περισσότερα...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός στη μάχη της τηλεθέασης αναδείχθηκε χθες ο ΑΝΤ1 ο οποίος κυριάρχησε στη γενική τηλεθέαση αλλά και στο δυναμικό κοινό.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των τηλεμετρίες για τη χθεσινή μέρα:

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια για τη χθεσινή μέρα της τηλεθέασης:

ΑΝΤ1: 12,9%

PIK1: 11,4%

ALPHA: 11.1%

SIGMA: 10,8%

OMEGA : 9%

ΕRΤ World: 2,2%

PIK2: 0,9%

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια στη τηλεθέαση του δυναμικού κοινού για τη χθεσινή μέρα: 

ANT1: 16,2%
ALPHA: 12%
SIGMA: 8,2%
OMEGA: 6,5%
PIK1: 5,9%
ERT WORLD: 1,4%
PIK2: 0,2%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση