ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Από τα διαμάντια του Μαυρίκιου στα εκατομμύρια του ΡΙΚ

O Bachelor, το σενάριο και ο έρωτας

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Το ΡΙΚ, τα εκατομμύρια και το σχέδιο

Μεγάλες συζητήσεις προκάλεσε μεταξύ των υπαλλήλων του ΡΙΚ η είδηση ότι το ίδρυμα ετοιμάζει σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης με στόχο να μειωθούν οι 371 υπάλληλοι του σε 263. Κάποιοι εργαζόμενοι δεν φαίνονται αρνητικοί και αναμένουν να ακούσουν την προσφορά του ιδρύματος για να την… κάνουν. Από την άλλη η διοίκηση του σταθμού και ο νέος γενικός διευθυντής Θανάσης Τσώκος έχουν να αντιμετωπίσουν την ολομέτωπη επίθεση της αντιπολίτευσης για την πολιτική του ιδρύματος στον προεκλογικό, τις επικρίσεις για μεροληπτική προβολή του ΔΗΣΥ αλλά και το κόστος λειτουργίας του. Όπως αποκαλύφθηκε στην Βουλή το κόστος του ΡΙΚ για το 2022 ανέρχεται στα 35 και μισό εκατομμύρια ευρώ, γύρω στα €35,613,000. Πέραν του 65% του κόστους αυτού αφορά το μισθολόγιο των υπαλλήλων του ιδρύματος.

Οι βουλευτές έθεσαν και θέμα για τις κατ’ εξαίρεση προσλήψεις ορισμένου χρόνου για ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές και ζήτησαν γραπτή ενημέρωση για τις προσλήψεις των τελευταίων πέντε ετών.

Αναμένεται ότι με την εξέλιξη του προεκλογικού οι πιέσεις προς το ΡΙΚ θα αυξάνονται αναλογικά. Κάτι που οδηγεί τη διοίκηση και την διεύθυνση του ιδρύματος σε ετοιμότητα και ανασυγκρότηση.

O Bachelor, το σενάριο και ο έρωτας

Σας το είχα γράψει σε χρόνο ανύποπτο, ότι το ριάλιτι του τίποτε, το «The Bachelor» κινείται βάσει σεναρίου από την αρχή μέχρι το τέλος, ίσως και ακόμα μετά το τέλος…

Οι «ειδήσεις» που κατακλύζουν τις κουτσομπολίστικες ιστοσελίδες σε Ελλάδα αλλά και Κύπρο αναφέρουν ότι Αλέξης Παππάς που έκανε τον Bachelor εγκατέλειψε την… νικήτρια του ριάλιτι την Αθηνά New York για μια άλλη παίκτρια, την κύπρια φιναλίστ Έλενα Ζένιου.

«Διέρρευσαν» μάλιστα και φωτογραφίες και βίντεο που τους δείχνουν μαζί.

Αν θυμάστε ανάλογο σενάριο είχε παιχτεί και με τον πρώτο Bachelor που άφησε την… νικήτρια του πρώτου ριάλιτι του τίποτε για μια άλλη παίκτρια.

Με την έναρξη του δεύτερου κύκλου του ριάλιτι είχα προβλέψει ότι θα παιχτεί ανάλογο σενάριο και δεν άργησα να επιβεβαιωθώ. Όχι ότι επιχαίρω γιατί τέτοια ριάλιτι είναι τόσο προβλέψιμα που δεν χρειάζεται και παπάς για να μας πει τι θα ακολουθήσει εντός και εκτός πλατό…

Ο Μαυρίκιος και τα διαμάντια

Για να καταλάβω, όσα θαυμαστά ζήσαμε μέχρι τον αρραβώνα του Μαυρίκιου με την Ιλάειρα θα τα ξαναζήσουμε σε μεγέθυνση μέχρι τον γάμο; Ούτε πληρωμένη διαφήμιση, για να μην πω δυσφήμιση, να ήταν η… πανεθνική τηλεοπτική κάλυψη του αρραβώνα και όσων προηγήθηκαν. Μέχρι και για την ερωτική πράξη μεταξύ τους έγιναν δηλώσεις.

Σε τηλεοπτική μετάδοση είδαμε και το πλούμισμα του ζευγαριού, με χρυσές λίρες, διαμάντια, περιδέραια, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια που τους φόρεσαν. Η αμετροέπεια και η επίδειξη πλούτου και χλιδής ήταν άνευ προηγουμένου. Το ίδιο και οι εικόνες… φρίκης, όπως η πόζα τους μπροστά στους οβελίες με τα σφάγια σε πρώτο πλάνο…

Νομίζω πως η κάλυψη του συγκεκριμένου αρραβώνα έχει ένα μία σημαντική χρησιμότητα: να αποτελέσει μάθημα σε σχολές δημοσιογραφίας και κοινωνιολογίας.

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση