ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η αντικειμενικότητα της εφημερίδας «Αλήθεια»

Τα πρωτοσέλιδα πριν και μετά τις εκλογές

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Το να έχεις τις απόψεις σου και να τις υποστηρίζεις είναι θεμιτό. Είναι έντιμο όταν υπάρχει ακολουθία στα πιστεύω σου, ανεξαρτήτως ποια είναι αυτά, άλλωστε ζούμε υπό δημοκρατικό πολίτευμα. Όταν, ωστόσο, ξεπερνάς τα όρια, πέραν του ότι είναι κατακριτέο, καταντά και υβριστικό ως προς την νοημοσύνη των πολιτών.

Οι Προεδρικές Εκλογές του 2023 είχαν στον μπαξέ τους τα πάντα. Ίντριγκα, διαμάχες, ρεκόρ… φανέρωσαν όμως και την γύμνια ορισμένων στο δικό μας συνάφι. Η Δημοσιογραφία στο απόγειο της… #not.

Τρανταχτό παράδειγμα αντικειμενικότητας, η εφημερίδα «Αλήθεια», η οποία άλλα λέει άλλα κάνει και άλλα εννοεί!

Σας παρουσιάζουμε κάποια πρωτοσέλιδα και ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

23/1/2023

Η εφημερίδα «Αλήθεια» επικαλούμενη δημοσκόπηση (σ.σ αγνώστων στοιχείων, δεν αναφερόταν πουθενά η ταυτότητα της δημοσκόπησης), βγήκε με πρωτοσέλιδο: «Θεαματική άνοδος Αβέρωφ – Κατρακύλα Χριστοδουλίδη», ενώ έκανε λόγο για ανατροπή σκηνικού.

27/1/2023

Τέσσερις μέρες αργότερα και μια περίπου εβδομάδα πριν τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών η εφημερίδα «Αλήθεια», στο πρωτοσέλιδο της «Κατρακυλά σταθερά και γοργά ο Χριστοδουλίδης» παρουσίασε δημοσκόπηση του τηλεοπτικού καναλιού «OMEGA», που ανάμεσα σε άλλα έκανε λόγο για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

 6/2/2023

Αμέσως μετά τις εκλογές η εφημερίδα βγήκε με τίτλο «Ο Αβέρωφ κράτησε τον Συναγερμό» κάνοντας αναφορά στους αποστάτες του ΔΗΣΥ.


7/2/2023

Τρίτη, ημέρα που αναμενόταν η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η εφημερίδα «Αλήθεια» στο πρωτοσέλιδο της επέλεξε να βγει με τίτλο, «Προιμοδότησαν τον Μαυρογιάννη για να εξοντώσουν ΔΗΣΥ-Αβέρωφ».

8/2/2023

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, μετά το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ και τα όσα εκτυλίχθηκαν η εφημερίδα επέλεξε ως πρωτοσέλιδο τον τίτλο «Όχι στον αποστάτη»

9/2/2023

Λίγο πριν την Κυριακή του δεύτερου γύρου των εκλογών η «Αλήθεια» επιλέγει τίτλο «Όχι λευκό, όχι αποστάτη», ενώ συμπληρώνει, «Τους ήρωες μπορεί να τους ξεχάσει η ιστορία, τους προδότες ποτέ».

10/2/2023

Τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, επέλεξε η εφημερίδα ως το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής με τίτλο «Συνειδητά και ξεκάθαρα Ανδρέας Μαυρογιάννης».

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X