ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Ποιος σταθμός της Κύπρου είναι πρώτος σε τηλεθέαση;

Ξανά στην κορυφή ο «Σασμός» του Alpha, παραμένει σταθερά στις πρώτες θέσεις σε τηλεθέαση

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Χωρίς μεγάλες ανατροπές ήταν η εβδομάδα που μας πέρασε. Τα κανάλια παραμένουν σχεδόν στις θέσεις που είχαν και την προηγούμενη εβδομάδα με δύο από αυτά να ανταγωνίζονται σκληρά ποιο θα κρατηθεί στην τρίτη θέση. Η πρώτη και δεύτερη θέση παραμένουν ως είχαν όπως και η πέμπτη θέση που είναι και η τελευταία.

Οι νέες εκπομπές και παραγωγές που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα των καναλιών φαίνεται να τα σπρώχνουν στους πίνακες της τηλεθέασης αλλά με πιο αργό ρυθμό απ΄ότι αναμενόταν. Οι σειρές και οι εκπομπές που κατάφεραν να κερδίσουν τους τηλεθεατές από την αρχή της προβολής τους συνεχίζουν την καλή τους πορεία στην τηλεθέαση φράζοντας σε μεγάλο βαθμό τον δρόμο άλλων παραγωγών, κυρίως τηλεπαιχνιδιών και ριάλιτι που παλαιότερα έκαναν θραύση.

Αναμένεται ότι εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων η εικόνα θα ξεκαθαρίσει αλλά και πάλι όχι για πολύ, αφού συνεχώς εντάσσονται νέες παραγωγές στα προγράμματα των σταθμών.

Τι λέει η τηλεθέαση;

O ALPHA παραμένει πρώτο κανάλι στην Κύπρο με τον ΑΝΤ1 να διατηρεί τη δεύτερη θέση ενώ για την τρίτη θέση δίνουν σκληρή μάχη το SIGMA και το OMEGA. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΡΙΚ1. Οι μετρήσεις αφορούν την περασμένη εβδομάδα από 24 μέχρι 30 Ιανουαρίου. Οι διαφορές που έχουν τα κανάλια στα ποσοστά τους δεν είναι πολύ μεγάλες. Ο πρώτος ALPHA απέχει περίπου δύο τοις εκατόν από τον δεύτερο ΑNT1. Οι δε SIGMA και OMEGA που ανταγωνίζονται για την τρίτη θέση με το SIGMA να την έχει κερδίσει στην… τρίχα, απέχουν από τον ΑΝΤ1 μόνο δύο τοις εκατόν. Το ΡΙΚ1 που βρίσκεται στην πέμπτη θέση απέχει από τον OMEGA και το SIGMA γύρω στο 1,5%.

Το γενικό συμπέρασμα είναι πως με καλή μελέτη των μετρήσεων, τα κανάλια θα μπορούσαν σχετικά εύκολα να κερδίσουν τον ανταγωνισμό και να βελτιώσουν τη θέση τους. Αν και το πιο σημαντικό από όλα δεν είναι τα ποσοστά που καταγράφονται στην λίστα της Nielsen αλλά η ποιότητα του περιεχομένου, το οποίο είναι ένα τεράστιο θέμα.

Η σειρά στην οποία βρέθηκαν τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια την περασμένη εβδομάδα στη λίστα της Nielsen είναι:

ALPHA: 15.4%

ΑΝΤ1: 13.6%

SIGMA: 11.6%

OMEGA: 11.5%

ΡΙΚ1: 10%

ΡΙΚ2 : 1.5%

ΕΡΤ WORLD: 1.5%

Οι πρώτες 25 εκπομπές σε τηλεθέαση

Πρώτη εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης σε τηλεθέαση εξακολουθεί να είναι το «The Λούης night show» με τον Λούη Πατσαλίδη του ALPHA. Ο ίδιος σταθμός κατάφερε να έχει και τις υπόλοιπες τρεις θέσεις (2-4) με τον «Σασμό». Η «χρυσή» σειρά του ALPHA κατέλαβε και την έκτη θέση ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το «Casa de Mikel» του Μιχάλη Σοφοκλέους στον ΑΝΤ1. Το «Survivor» του SIGMA εμφανίστηκε στις θέσεις 7, 13 και 19. Στις θέσεις 8,9,17 και 23 βρέθηκε το 5Χ5 του ΑΝΤ1. Στη δέκατη θέση βρέθηκε «ο τροχός της τύχης» του OMEGA που βρέθηκε και στις θέσεις 16, 20 και 24. Ο «Ήλιος» του ΑΝΤ1 βρέθηκε στις θέσεις 11,12, 14 και 22. Η «Γη της ελιάς» του ALPHA βρέθηκε στις θέσεις 15, 18 και 21. Στην 25η θέση βρέθηκε το «ΤΗΕ CHASE» του ALPHA. Το μόνο κανάλι που δεν είχε ούτε μία εκπομπή στην 25άδα την περασμένη εβδομάδα ήταν το ΡΙΚ1.

Οι πέντε πρώτες εκπομπές

Στην πρώτη πεντάδα των εκπομπών με την υψηλότερη τηλεθέαση εκπροσωπούνται και αυτή την εβδομάδα μόνο δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, ο ALPHA και ο ΑΝΤ1. Ο ALPHA είχε τις τέσσερις πρώτες από τις πέντε εκπομπές και ο ΑΝΤ1 την πέμπτη που ήταν το «Casa de Mikel». Πρώτη εκπομπή ήταν ξανά το «The Λούης night show» ενώ τις θέσεις 2,3 και τέσσερα κατέλαβε ξανά ο Σασμός. Ούτε την περασμένη εβδομάδα κατάφεραν το «Survivor», το «ΜasterChef» ή η «Γη της ελιάς» ή κάποια από τις άλλες εκπομπές να βρεθούν στην πρώτη πεντάδα.

Οι εκπομπές της πεντάδας, όπως τις κατέγραψε η Nielsen με την ημερομηνία που προβλήθηκαν, το ποσοστό το οποίο πέτυχαν και τις χιλιάδες τηλεθεατές που τις παρακολούθησαν, είναι:

1. The Λούης night show από τον Alpha στις 28/01, το οποίο κατέγραψε μέχρι 40.7% (144.960),

2. Σασμός από τον Alpha στις 25/01, το οποίο κατέγραψε μέχρι 25.5% (107.120),

3. Σασμός από τον Alpha στις 27/01, το οποίο κατέγραψε μέχρι 27.8% (105.360),

4. Σασμός από τον Alpha στις 24/01, το οποίο κατέγραψε μέχρι 26.4% (104.120),

5. Casa de Mikel από τον ΑΝΤ1 στις 29/01, το οποίο κατέγραψε μέχρι 29.4% (97.170)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X