ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Η ανεμβολίαστη τηλεπαρουσιάστρια και ο Άγιος Παΐσιος

Ποιο κανάλι θα πάρει τα δικαιώματα για τον Άγιο Παΐσιο στην Κύπρο;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Γράφει ο Χρύσανθος

Γιατί δεν το λέει;

Το σκέφτηκα πολύ πριν γράψω την σημερινή αποκάλυψη. Και ίσως να μην την έγραφα εάν η πηγή μου δεν ήταν τόσο κατηγορηματική ότι το συγκεκριμένο θέμα προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο κανάλι που δραστηριοποιείται η τηλεπαρουσιάστρια που θα αναφέρω αλλά και σε κοντινούς της συνεργάτες και άλλους εργαζόμενους.

Η άρνηση της Χριστιάνας να εμβολιαστεί φαίνεται πως έχει συζητηθεί πολύ εντός του καναλιού

Η αποκάλυψή μου αφορά την Χριστιάνα Αριστοτέλους, αγαπημένη κατά τα άλλα γιατί απέδειξε με τα χρόνια πού βρίσκεται στην τηλεόραση την αξία της. Όπως μου αποκάλυψε άτομο που σέβομαι, πολύ σοβαρή πηγή, η πιο γνωστή τηλεπαρουσιάστρια της Κύπρου είναι ανεμβολίαστη. Κάτι που προκαλεί διάφορα ζητήματα στην εργασία της και την επαφή της με συνεργάτες. Κάποιοι συνεργάτες της, σύμφωνα με την πηγή μου, ανησυχούν αφού είναι γνωστό ότι η Χριστιάνα πρόσφατα ασθένησε ως φορέας του υιού. Ωστόσο, παρά την ανησυχία τους, δεν θέτουν θέμα κυρίως από σεβασμό προς την ίδια η οποία κατά τα άλλα είναι άψογη απέναντί τους.

Η πηγή μου υποστηρίζει ότι προβλήματα υπάρχουν και με τον Alpha στον οποίο εργάζεται η Χριστιάνα, ο οποίος είναι ένας σταθμός πρότυπο με πρωτόκολλα και διαδικασίες που όλοι τα τηρούν, ειδικά στο θέμα της πανδημίας.

Η άρνηση της Χριστιάνας να εμβολιαστεί φαίνεται πως έχει συζητηθεί πολύ εντός του καναλιού, ιδιαίτερα μετά τις δύο περιπτώσεις που η Χριστιάνα και η οικογένειά της επηρέαστηκαν από την πανδημία. Την μία φορά η ίδια ήταν επαφή και παρέμεινε εκτός εκπομπής και την άλλη, πρόσφατα, ήταν κρούσμα και αναγκάστηκε να μείνει για δεύτερη φορά εκτός εκπομπής.

Η πηγή μου υποστηρίζει ότι η Χριστιάνα αλλά και ο σύζυγός της είναι εναντίον των εμβολιασμών γι’ αυτό και στην εκπομπή της που είναι λαλίστατη για όλα τα άλλα θέματα, το θέμα των εμβολιασμών δεν έχει ακόμα συζητηθεί.

Είναι βεβαίως δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει και να πράττει όπως θέλει με το σώμα του και την δική του υγεία. Το πρόβλημα ξεκινά όταν δημιουργείται θέμα δημόσιας υγείας. Γι’ αυτό και κάποιοι διερωτούνται γιατί η Χριστιάνα δεν συζητά το θέμα και δεν προβάλλει την άποψή της για τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό; Το κύριο θέμα που συζητά η κυπριακή και η παγκόσμια κοινωνία εδώ και δύο χρόνια;

Τσιάκκας και Χριστίνα Παυλίδου στον Άγιο Παϊσιο

Ο σύγχρονος Άγιος Παΐσιος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Κύπριο πετυχημένο σεναριογράφο Γιώργο Τσιάκκα ο οποίος δημιούργησε την ομόνωμη ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος».

Όπως μαθαίνω από δημοσιεύματα σε ελλαδικά ΜΜΕ, η σειρά θα προβάλλεται από το Mega σε σκηνοθεσία του Στάμου Τσάμη και με εκλεκτό καστ ηθοποιών, μεταξύ αυτών και η σύζυγος του σεναριογράφου Χριστίνα Παυλίδου.

Η σειρά θα παρουσιάζει τη ζωή του Αγίου Παϊσίου ο οποίος φαίνεται να έχει επηρεάσει πλήθος πιστών σε Ελλάδα και Κύπρο. Θα προβληθεί η πορεία του Αγίου από τη γέννησή του στην Καππαδοκία μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει, καταγράφοντας την πορεία του και τις αντιδράσεις της οικογένειάς του. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Ο κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης μεγάλωσε στην Κόνιτσα της Ηπείρου με την γιαγιά και τη μητέρα του, το 1945 κατατάχθηκε στον στρατό και με την αποστράτευσή του επισκέφθηκε το Άγιον Όρος. Επιστρέφει στην οικογένειά του και ύστερα από τρία χρόνια αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος όπου θα γίνει μοναχός και θα λάβει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου. Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους. Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης. Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου. Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης. Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή και στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος.

Πρόκειται για μια όντως διαφορετική σειρά και αναμένουμε να δούμε ποιο κανάλι θα πάρει τα δικαιώματα για την προβολή της στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση