ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΔΕΚ: Παρανομίες στα μητρώα καταγγέλλει ο Βαρνάβα

Αντεπίθεση με κατάλογο επιφανών - υποστηρικτών ο Σιζόπουλος

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Πρόκειται για μάχη που παραπέμπει σε διάχυτη κίτρινη κουλτούρα που μοναδική έγνοια είναι η επικράτηση και η αλληλοεξόντωση. Η επόμενη μέρα για την ΕΔΕΚ όποιος και αν εκλεγεί εκ των ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ θα είναι ζοφερή και κυρίως βαριά κτυπημένη με τα τραύματα που θα μείνουν να είναι ασύμβατα με την πολιτική ζωή ενός κόμματος. Πάντως οι ΕΔΕΚίτες απέδειξαν ότι τα μαλλιά τους πλέον δεν τα ρίχνουν πίσω, αλλά μπροστά με αποτέλεσμα να μην βλέπουν ότι επέρχεται η καταστροφή για το κόμμα τους.

• Και αντί για εκλογική αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους παρακολουθούμε προεκλογική με αντίστοιχους ΛΑΜΟΓΙΑΣ. Από οικονομικές ατασθαλίες έως και επεμβάσεις στο προσευχητάρι του κόμματος, όπως είναι ο κατάλογος μελών, η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε βαθιά εσωστρέφεια και η διολίσθηση των ποσοστών της είναι δεδομένη, αφού όποια παράταξη εκ των δυο χάσει την Προεδρία σίγουρα θα εγκαταλείψει το κόμμα.

• Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ «κόμμα είναι αυτό;», που η ΞΥΠ παραγωγές (η ανάμειξη μας με πολιτικούς προϋποθέτει και ύπαρξη εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών), ετοιμάζει εδώ και καιρό αναφέρεται στην καταγγελία του πρώην βουλευτή και υποψηφίου για την Προεδρία του κόμματος Γιώργου Βαρνάβα ότι ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ το μητρώο μελών αφαιρώντας όσους δεν είναι προσκείμενοι στον Σιζόπουλο.

• Στην επιστολή του προς την ηγεσία της ΕΔΕΚ, ο Βαρνάβα επισημαίνει ότι αρκετά μέλη που ήταν εγγεγραμμένα δεν βρίσκονται στο μητρώο μελών που προφανώς του δόθηκε για προεκλογικούς σκοπούς, ως είθισται στα κομματικά θέσμια. Ο κ. Βαρνάβα αναφέρει ότι θα προσβάλει το αποτέλεσμα στο εκλογοδικείο και καταγγέλλει τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για σοβαρό αδίκημα της αλλοίωσης του μητρώου που ουσιαστικά διαφοροποιεί και το ισοζύγιο δυνάμεων για το εκλογικό συνέδριο.

• Πώς όμως μπορεί να είναι σίγουρος ο Βαρνάβα ότι αλλοιώθηκε το μητρώο μελών αφού δεν το είχε στην κατοχή του. Η ΞΥΠ διερεύνησε το θέμα και με κορυφαίο – πυγμάχο πράκτορα της παραπέμπει στην κατοχή του μητρώου μελών και από άλλα στελέχη του κόμματος, που αποχώρησαν πυροβολώντας από το στρατόπεδο Σιζόπουλου και εντάχθηκαν σ’ αυτό του Βαρνάβα. Τώρα όλα αυτά είναι παράνομα, καθότι, αφενός κανείς δεν μπορεί να κατέχει το μητρώο μελών πλην ειδικής ομάδας πρωτοκόλλου που διορίζεται από το Πολιτικό Γραφείο και αφετέρου όσοι το έχουν στην διάθεση τους δεν μπορούν να παρεμβαίνουν. Δηλαδή όλα παράνομα…

• Σε μια άλλη εξέλιξη ο Βαρνάβα άρχισε τις συγκεντρώσεις και τις περιοδείες στις επαρχίες για να πείσει τους ψηφοφόρους. Προς τούτο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πάφο με την παρουσία του βουλευτή της ΕΔΕΚ ΗΛΙΑ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ, ο οποίος στηρίζει Βαρνάβα. Εξάλλου ο κ. Βαρνάβα προσδοκεί να συγκεντρώσει τους δυσαρεστημένους που ανήκουν στο στρατόπεδο του διαγραφέντα Ευρωβουλευτή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, αλλά και αυτό του πρώην Προέδρου του κόμματος ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ.

• Από πλευράς του ο Μαρίνος Σιζόπουλος ετοιμάζει ποικιλοτρόπως την αντεπίθεση του με προσεγγίσεις μελών, υποσχέσεις και παντός είδους παραχωρήσεις, αφού η πολιτική του επιβίωση κρίνεται και από το αποτέλεσμα των εκλογών στο Παγκύπριο συνέδριο της 31ης Οκτωβρίου. Αν χάσει την Προεδρία της ΕΔΕΚ η πολιτική του καριέρα μπαίνει στο περιθώριο και θα μείνει- χλωμό κι αυτό- ως βουλευτής της ΕΔΕΚ.

• Προς τούτο δια του πρώην Κεντρικού Οργανωτικού ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΥ που γνωρίζει όπως λέγεται στην καθομιλουμένη « παθκιά- παθκιά την ΕΔΕΚ και όλους τους πυγμάχους- συναγωνιστές και συντρόφους» ετοιμάζει κατάλογο προσωπικοτήτων που θα δηλώσουν στήριξη στον Μαρίνο Σιζόπουλο. Δύσκολο έως τιτάνιο το έργο να πείσει αρκετούς εκ των αποστασιοποιηθέντων σοσιαλιστών να στηρίξουν Σιζόπουλο, αλλά η επιτυχία καταρτισμού επιφανών ΕΔΕΚιτών, προσδοκούν να αναστρέψει το κλίμα και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα Σιζόπουλου.

• Ο εν λόγω κατάλογος θα δοθεί στη δημοσιότητα την μέρα εξαγγελίας της υποψηφιότητας Σιζόπουλου το προσεχές διάστημα και αμέσως μετά θα αρχίσουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις. Πρώτο τεστ για τους υποψηφίους θα είναι τα Επαρχιακά Συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα των Επαρχιακών θα αποτελεί δημοσκόπηση για το αντίστοιχο του Παγκυπρίου Συνεδρίου.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τελικά η κ. Πανά στις ΑΙΧΜΕΣ του ΟΜΕΓΑ παραδέχτηκε εμμέσως αλλά σαφέστατα ότι τα περί τείχους ανοσίας και προσδιορισμού του ήταν και αυτή μια αστοχία και ΥΠΕΡΒΟΛΗ των τηλεπιστημόνων – εξουσιαστών – επιδημιολόγων. Όπως και η «ανεξερεύνητη» βιασύνη τους να προτείνουν τρίτη δόση εμβολίου προτού αποφασίσουν τα αρμόδια παγκόσμια (ΠΟΥ) και Ευρωπαϊκά όργανα (ΕΜΑ) που επικαλούνται από τη αρχή της πανδημίας. 

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X