ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονίζει ο Ανδρέας: «Έχασα το δεξί μου χέρι... σας θυμάμαι όλους έναν έναν»

Δείτε φωτογραφίες από τον τύπο χειροβομβίδας που δημοσίευσε ο Ανδρέας Δουλαππάς

24news team

Συγκλονίζει ο Ανδρέας Δουλαππάς που βρέθηκε στο πλευρό του 23χρονου ΕΛΔΥΚάριου στρατιώτη που υπέστη ακρωτηριασμό μετά από τραυματισμό από χειροβομβίδα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο πεδίο βολής στον Άγιο Μόδεστο. Ο τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ από χειροβομβίδα είναι το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται μέσα σε δέκα χρόνια στην Κύπρο, με τον Ανδρέα να ξεσπά απορώντας πως γίνεται μετά τον δικό του τραυματισμό να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν του ίδιου τύπου χειροβομβίδες.

Ο Ανδρέας βρέθηκε στην ίδια θέση με τον νεαρό δέκα χρόνια πριν, όταν και τραυματίστηκε από χειροβομβίδα σε άσκηση της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών και υπέστη ακρωτηριασμό. «Έχασα το δεξί μου χέρι μετά από έκρηξη ελαττωματικής χειροβομβίδας αιγυπτιακής προέλευσης. Οι συγκεκριμένες χειροβομβίδες είχαν και στο παρελθόν παρουσιάσει διάφορα σφάλματα, όπως και επίσης μετά το δικό μου τραυματισμό!», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του, σημειώνοντας, «πώς γίνεται να συνέχισαν να χρησιμοποιούν αυτού του τύπου τις χειροβομβίδες;».

Αυτούσια η ανάρτηση του

Για δεύτερη φορά μέσα σε 10 χρόνια, οπλίτης τραυματίστηκε μετά από έκρηξη ελαττωματικής χειροβομβίδας στα πλαίσια άσκησης της Εθνικής Φρουράς. Ο Αντρέας Δουλαππάς

Έχασα το δεξί μου χέρι μετά από έκρηξη ελαττωματικής χειροβομβίδας αιγυπτιακής προέλευσης. Οι συγκεκριμένες χειροβομβίδες είχαν και στο παρελθόν παρουσιάσει διάφορα σφάλματα, όπως και επίσης μετά το δικό μου τραυματισμό!

Σήμερα είχα τον άχαρο ρόλο να επισκεφθώ έναν νεαρό στρατιώτη που βρέθηκε στην ίδια σχεδόν θέση που ήμουν εγώ πριν δέκα χρόνια. Σε ένα κρεβάτι της εντατικής, τραυματισμένος σε όλο του το σώμα, ακρωτηριασμένο χέρι, σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στο μάτι και την οικογένεια του σε μια θλιβερή κατάσταση. Γεγονός που ακόμα και εγώ ο ίδιος δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Πώς γίνεται να συνέχισαν να χρησιμοποιούν αυτού του τύπου τις χειροβομβίδες; Δέκα χρόνια πριν, οι διάφοροι στρατιωτικοί και ο ταξίαρχος που διεξήγαγε την έρευνα για το δικό μου περιστατικό έριξαν το φταίξιμο ξεκάθαρα πάνω μου και έβγαλαν αναξιόπιστους τους 10+ μάρτυρες της έκρηξης. Ο συγκεκριμένος ταξίαρχος με θράσος χιλίων πιθήκων μου ανέφερε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν ελαττωματική η χειροβομβίδα και ότι ως αμυντικού τύπου χειροβομβίδα έκανε μια χαρά τη δουλειά της. Όσοι έχουν βασικές γνώσεις για πυρομαχικά μπορούν να καταλάβουν πόσο τρελός είναι αυτός ο ισχυρισμός.

Μπορώ να πω πολλά αλλά θα μείνω ως εδώ. Έφτασαν στα αυτιά μου πολλές φορές κουβέντες στρατιωτικών, πολιτικών και δημοσιογράφων που έριξαν το φταίξιμο πάνω μου. Σας θυμάμαι όλους έναν έναν. Είμαι σίγουρος ότι μια χαρά κοιμάστε τη νύχτα αφού συνείδηση δεν έχετε. Ντρέπομαι που άτομα σαν εσάς βρίσκονται στα καίρια πόστα που είστε, ευτελίζοντας τις αξίες τους.

Κύριοι και κυρίες του Πολίτη χαιρετίσματα. Δεν σας ξέχασα ουτε εσας ουτε και τα άρθρα σας.

Έκρηξη χειροβομβίδας - Οδηγίες Αρχηγού ΕΦ να περατωθεί το συντομότερο η έρευνα

Οδηγίες για ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατόν της έρευνας για τα αίτια της έκρηξης χειροβομβίδας από την οποία τραυματίστηκε την Τετάρτη οπλίτης της ΕΛΔΥΚ, έδωσε ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Η κατάσταση της υγείας του οπλίτη της ΕΛΔΥΚ που τραυματίστηκε στο χέρι από την έκρηξη της χειροβομβίδας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο πεδίο βολής στον Άγιο Μόδεστο, είναι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Ο οπλίτης χειρουργήθηκε στο χέρι από τον ιατρό Άλκη Αλκιβιάδη. Δεύτερος οπλίτης της ΕΛΔΥΚ, που βρισκόταν στο πεδίο βολής, τραυματίστηκε ελαφρά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση