ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρε, ο Κύπριος μπούχτισε από λόγια!

Από τις υποσχέσεις του 2018, στην απόφαση-σκάνδαλο του 2022 καιτον εξευτελισμό του Κύριου ποδοσφαιριστή εν έτη 2023

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Ο Γιώργος Κούμας ξεσπάθωσε, μετά την ανακήρυξη του στην προεδρία της ΚΟΠ για δεύτερη συνεχή θητεία. Έβγαλε πίκρα και παράπονο για όσα ειπώθηκαν τους προηγούμενους μήνες, μίλησε για λάσπη και ύπουλα κτυπήματα, ζήτησε σεβασμό και προειδοποίησε πως η υπομονή έχει τα όρια της! Την ίδια ώρα έστειλε μηνύματα ενότητας, ανασύνταξης και κοινής δράσης, προαναγγέλλοντας «μια ακόμη πετυχημένη θητεία, προς όφελος όλων των σωματείων ανεξαρτήτως μεγέθους και κατηγορίας, αλλά και του ίδιου του ποδοσφαίρου».

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε για πολλοστή φορά την θέληση να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές και την πρόθεση της ΚΟΠ να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Λόγια που ακούσαμε ξανά και ξανά. Υποσχέσεις που στην πορεία αποδεικνύονταν κούφιες.

Τα ίδια ακούσαμε και το 2018. Τότε μίλησε για αύξηση των λεπτών συμμετοχής και των ευκαιριών των Κύπριων ποδοσφαιριστών. Υποσχέθηκε πως θα επαναξιολογούσε τα κίνητρα και τους μηχανισμούς πίεσης προς τις ομάδες με σκοπό να υπάρχει μεγαλύτερη αξιοποίηση των γηγενών ποδοσφαιριστών. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να αποδείξουμε ότι ο Γιώργος Κούμας και οι συνεργάτες του απέτυχαν παταγωδώς σε αυτό εξαιρετικά σημαντικό και πολύ ευαίσθητο θέμα. Οι αριθμοί είναι εκεί, σκληροί και μιλάνε από μόνοι τους.

Ο εξευτελισμός του Κύπριου παίκτη

Η λέξη «αποτυχία» είναι λίγη για να περιγράψει την κατάσταση. Αυτό που συμβαίνει αποτελεί τον εξευτελισμό του κυπριακού ποδοσφαίρου και την απόλυτη υποτίμηση του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Τόσο… ισχυρά ήταν τα κίνητρα και τόσο αυστηροί οι κανονισμοί, που στην περσινή σεζόν είδαμε ομάδες να πληρώνουν πρόστιμο (για μη χρησιμοποίηση γηγενών παικτών) σε όλα τους τα παιχνίδια! Άστε που φτάσαμε στο σημείο κάποιοι να ξεφτιλίζουν τους Κύπριους παίκτες χρησιμοποιώντας τους στην αρχική ενδεκάδα και λίγα λεπτά μετά τη σέντρα τους κάνουν αλλαγή, απλά και μόνο για να γλιτώσουν τις καμπάνες του Αθλητικού Δικαστή.

Όπως μπορείτε να δείτε σε αναλυτικό ρεπορτάζ του 24sports (διαβάστε ΕΔΩ) το συνολικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στις 14 ομάδες της Α΄ κατηγορίας για τη σεζόν 2022/23 πλησίασε το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Αποκορύφωμα της απαξίωσης του Κύπριου ποδοσφαιριστή από τις ομάδες, αλλά και από την ίδια την ηγεσία της ΚΟΠ, ήταν η απόφαση-σκάνδαλο του περασμένου καλοκαιρού για αύξηση των ξένων στον Κατάλογο Α’ από 15 σε 17! Τόσο μεγάλη ήταν η θέληση και η αγάπη του κ. Κούμα για τους Κύπριους παίκτες που επέτρεψε να περάσει μια τέτοια τροποποίηση, την οποία, όπως έχω σημειώσει ξανά, την θεωρώ τη χειρότερη απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία υπό τη δική του προεδρία.

Πρόεδρε, οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές παραμένουν είδος προς εξαφάνιση. Και γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα μας ότι ελάχιστες ομάδες ασχολούνται σοβαρά μαζί τους. Ακόμα και στις μικρές κατηγορίες. Και αυτή η κατάντια αποτυπώνεται με τρόπο που δεν χωρά αμφιβολία στα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις των εθνικών μας ομάδων.

Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές έχουν μπουχτίσει από λόγια και υποσχέσεις. Θέλουν να δουν πράξεις. Κοίταξέ τους λοιπόν στα μάτια και δείξε τους ότι αυτή τη φορά εννοείς αυτά που λες. Προσπάθησε να τους πείσεις με έργα ότι η ΚΟΠ θα είναι στο πλευρό τους. Αφήστε στην άκρη τα μικροσυμφέροντα και πάρτε γενναίες αποφάσεις, οι οποίες θα σας κάνουν λιγότερο αρεστό στους παράγοντες και ομάδες, την ίδια ώρα όμως θα δημιουργήσει τις απαιτούμενες συνθήκες για να αναδειχθεί ο Κύπριος ποδοσφαιριστής.

Πρεσάρισμα: Τελευταία Ενημέρωση

Ούτε τώρα θα παραιτηθεί;

Ούτε τώρα θα παραιτηθεί;

Ο Αθλητικός Δικαστής έμεινε ξανά εκτεθειμένος, επαναφέροντας στο προσκήνιο εύλογα ερωτήματα για το πως σκέφτεται και πως ...
Ανδρέας Βιολάρης
 |  ΠΡΕΣΑΡΙΣΜΑ
Αν ούτε τώρα, πότε;

Αν ούτε τώρα, πότε;

Οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές για να τιμωρηθούν φυσικά πρόσωπα για στημένους αγώνες και διαφθορά στην κυπριακή διαιτησία
Ανδρέας Βιολάρης
 |  ΠΡΕΣΑΡΙΣΜΑ
Χειροκροτήστε τον!

Χειροκροτήστε τον!

Το χρονικό της παρουσίας του Ερικ τεν Χαχ στον πάγκο της Γιουνάιτεντ και οι κινήσεις του που ξύπνησαν τον κοιμώμενο γίγαντα ...
Ανδρέας Βιολάρης
 |  ΠΡΕΣΑΡΙΣΜΑ
Κύριε Κούμα, όλα καλά;

Κύριε Κούμα, όλα καλά;

Η απόλυτη σιωπή της ΚΟΠ μπορεί να ερμηνευτεί σαν συνενοχή ή ανικανότητα να πατάξει τα «εγκλήματα» για τα οποία κατηγορείται ...
Ανδρέας Βιολάρης
 |  ΠΡΕΣΑΡΙΣΜΑ
Εφτάψυχος!

Εφτάψυχος!

Όπως και οι... γατίσιες ψυχές, οι ευκαιρίες δεν είναι ανεξάντλητες. Και ο Σωφρόνης έχει ήδη σπαταλήσει κάποιες από αυτές. ...
Ανδρέας Βιολάρης
 |  ΠΡΕΣΑΡΙΣΜΑ