ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παιδί πέντε ετών ανάμεσα στα σημερινά κρούσματα - Στα 262 η Κύπρος

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο. Έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης, 31 Μαρτίου, για 32 νέα περιστατικά, οι ασθενείς που νοσούν τον ιό ανήλθαν στους 262 ενώ τα θύματα της πανδημίας μέχρι στιγμής είναι 8.  

Παιδί πέντε ετών ανάμεσα στα σημερινά κρούσματα. Οι συνθήκες υπό τις οποίες νόσησε διερευνώνται.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Από σήμερα (31/3), τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση. 


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ευρώπη περιμένει την κορύφωση του COVID-19


Τη Δευτέρα, νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η όποια μετακίνηση προσώπων από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ., πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου (Έντυπο Α). Όλα τα νέα μέτρα ΕΔΩ

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

23:00 - Κορωνοϊός: Πέθανε 13χρονο αγόρι στο Λονδίνο

21:30 - Ιταλία: Αυτή είναι η περιοχή που δεν έχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού

21:25 - Με δύο αναπνευστήρες ενισχύεται η ΜΕΘ του ΓΝ Πάφου

Με δύο αναπνευστήρες ενισχύεται το ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου Δρ. Σπύρο Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου που βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό μετά που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανέφερε πως μεγάλες υπεραγορές τον ενημέρωσαν ότι θα διαθέσουν δύο αναπνευστήρες για τις αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζει το κρατικό νοσηλευτήριο λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, οι αναπνευστήρες θα τοποθετηθούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου με στόχο την ενίσχυση της
.
Επιπρόσθετα σημείωσε οι διαδικασίες παραλαβής θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται πως ο κ. Γεωργίου επιστρέφει στα καθήκοντα του την ερχόμενη Δευτέρα. Υπεβλήθη στο σχετικό τέστ και είναι αρνητικός.

21:15 - Στους 214 οι νεκροί και στα 13,531 τα κρουσματα κορωνοϊού στην Τουρκία

Στους 214 έφτασαν οι νεκροί και στα 13,531 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, σήμερα έγιναν 15,422 τεστ από τα οποία τα 2,704 ήταν θετικά. Ανακοίνωσε ακόμη ότι τα κέντρα εξέτασης κορωνοϊού έφτασαν τα 75 και έτσι μπορούν να εντοπιστούν τα θετικά κρούσματα πιο γρήγορα.

21:05 - Ακόμα ένα κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα, στα 70 συνολικά

Ακόμα ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο «υπουργός υγείας» στα κατεχόμενα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 70.

Ο Αλί Πιλί ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας τριών ασθενών στη μονάδα εντατικής θεραπείας η σταθερή, ενώ η κατάσταση υγείας των υπολοίπων είναι καλή.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι Γερμανοί τουρίστες των οποίων η καραντίνα 14 ημερών έληξε σήμερα θα επιστρέψουν στην χώρα τους.

Πρόσθεσε ότι 911 βρίσκονται σε απομόνωση σε ξενοδοχεία και ότι η περίοδος των 14 ημερών λήγει για κάποιους από αυτούς και άρχισαν να διενεργούνται τα απαραίτητα τεστ.

21:00 - Τριάντα πέντε ξένοι υπήκοοι αναχώρησαν με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο Λάρνακας

Μία πτήση αναχώρησε σήμερα από τη Λάρνακα μεταφέροντας επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στη Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πίσω στις χώρες τους.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η πτήση της LOT Polish Airlines αναχώρησε το απόγευμα από το αεροδρόμιο Λάρνακας, με προορισμό την Αθήνα και Βαρσοβία, μεταφέροντας 35 επιβάτες.

20:50 - Κύπρος: Καμπάνες από δικαστήριο για παραβιάσεις των διαταγμάτων

20:35 - ΓΝ Αμμοχώστου: Εξιτήριο έλαβε σήμερα ακόμα ένας ασθενής με κορωνοϊό

18:51- Κύπρος: Τα κρούσματα ανά επαρχία και οι ηλικίες που «χτύπησε» ο ιός (vid)

18:30 - Γέννησε στο Μακάρειο γυναίκα με κορωνοϊό

18:15 - Κορωνοϊός - Ελλάδα: 49 νεκροί - 82 νέα κρούσματα

18:10 - Ένας ακόμα νεκρός και 32 νέα κρούσματα στην Κύπρο

17:45 ΟΚΥπΥ: Εγκρίθηκε κονδύλι 20 εκατομμυρίων για αναλώσιμα όπως εξοπλισμός και τεστ.

17:40 - Έφτασε στην Κύπρο η πρώτη παρτίδα με ιατρικές προμήθειες από την Κίνα

Την άφιξη στην Κύπρο της πρώτης παρτίδας ιατρικών προμηθειών από την Κίνα, ανακοίνωσε με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο Κινέζος Πρέσβης στην Κύπρο Huang Xingyuan.

Συγκεκριμένα ο κ. Huang εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άφιξη στην Κύπρο της πρώτης παρτίδας ιατρικών προμηθειών που η Κίνα δωρίζει στην Κύπρο που περιλαμβάνει 5000 μάσκες KN95, 5000 χειρουργικές μάσκες και 1320 προστατευτικές στολές.

Έγραψε επίσης ότι και η δεύτερη παρτίδα ιατρικών προμηθειών είναι έτοιμη στην Κίνα για να παραληφθεί από κυπριακή ναυλωμένη πτήση.

«Ελπίζουμε ότι οι προμήθειές μας θα βοηθήσουν την Κύπρο!», γράφει τέλος ο Κινέζος Πρέσβης.

 

17:30 - Κεντρικές Φυλακές: Πόσοι αποφυλακίζονται λόγω κορωνοϊού

16:50 - Ψάχνουν πλατφόρμες delivery οι λαϊκές αγορές

16:35 - Γραπτή δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή

Στις κρίσιμες ώρες που η πατρίδα μας περνά, υπάρχουν άνθρωποι που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα μίμησης.

Που δεν δέχονται μοιρολατρικά την τύχη τους, που είναι έτοιμοι να προσφέρουν από το υστέρημα τους, που βγαίνουν μπροστά έτοιμοι να βοηθήσουν.

Ομολογώ ότι, δοκίμασα μεγάλη συγκίνηση σήμερα, όταν με επισκέφθηκε ο κοινοτάρχης του Πεδουλά, ο φίλος Μάριος Θεοχάρους για να προσφέρει εκ μέρους της μικρής ορεινής Κοινότητας του Πεδουλά, το ποσό των 50,000 ευρώ για την ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Αξίζει μεγάλος έπαινος, πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κοινοτάρχη, στους κοινοτικούς συμβούλους αλλά και στην ίδια την Κοινότητα του Πεδουλά για την αξιοθαύμαστη ενέργεια τους.

Φίλοι Πεδουλιώτες, η πολιτεία αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σας ευχαριστούν και σας ευγνωμονούν.

16:20 - Διευκρινιστική ανακοίνωση σε σχέση με μετακινήσεις που αφορούν κατοικίδια ζώα

 

Σε σχέση με τις πρόνοιες του τελευταίου Διατάγματος που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας, διευκρινίζεται ότι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων μπορούν να μετακινούνται για τις ανάγκες των κατοικιδίων τους, σε χώρο γύρω από την οικία τους, χωρίς να απαιτείται η αποστολή μηνύματος SMS στην υπηρεσία μηνυμάτων 8998 ή η συμπλήρωση του εντύπου Β.

Στην προκειμένη περίπτωση, αποδεικτικά στοιχεία θα θεωρούνται το ίδιο το κατοικίδιο ζώο και η εύλογη απόσταση από την οικία του κηδεμόνα.

16:13 - Κύπρος #Ευχαριστούμε: «Έχουν όνομα, πρόσωπο... παιδιά που αγωνιούν»

16:00 - 47 είναι πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό 

Eνας 51χρονος άνδρας από την Κοζάνη, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ πριν λίγη ώρα, πρόκειται για τον 7ο θάνατο από την περιοχή της Εορδαίας.

Οπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης άλλοι τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή. Πρόκειται για έναν άνδρα 78 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μια 82χρονη γυναίκα που έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έναν 79χρονο που κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

15:30 - ΓΝ Λεμεσού: Διασωληνωμένοι τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό

14:50 - Στήριξη της κοινωνίας από Δήμους, οργανισμούς, οργανώσεις λόγω κορωνοϊού

- Ελληνική Τράπεζα – Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός - Στήριξη ευπαθών ομάδων

- Δήμος Αγλαντζιάς – Κατάθεση μηνιαίου μισθού από Δήμαρχο

- Δήμος Γερίου – Αιμοδοσία

-  Δήμος Αγίας Νάπας - Παράταση αναστολής Εργασιών και εκδηλώσεων μέχρι 15/5

- Δήμος Αθηένου – Δωρεά προϊόντων

-  CIM - Συνέχιση σπουδών στην Κύπρο

- Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής – Συμμετοχή στην εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι»

- «Hope For Children» CRC Policy Center - Δωρεά Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός για παιδιά

- Κυπριακά Ταχυδρομεία - Επανέναρξη παραδοσιακών ταχυδρομικών υπηρεσιών

14:40 - Βουτιά της αεροπορικής κίνησης στο FIR Λευκωσίας, μέχρι και 91,6%, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

14:15 - Αχρείαστες οι αντιδράσεις για τα νέα μέτρα, να μην ανησυχούν οι νομοταγείς, λέει ο Αρχηγός Αστυνομίας

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης σχολιάζει, μεταξύ άλλων, τις αντιδράσεις ως προς το θέμα των ελέγχων της Αστυνομίας για συμμόρφωση των πολιτών με την απαγόρευση συγκέντρωσης προσώπων στην όποια οικία πέραν των μόνιμα διαμενόντων και ως προς το σκίτσο του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου για την προσπάθεια της Αστυνομίας για να μείνουν οι πολίτες στα σπίτια τους.

14:07 Κύπρος - «Τα μέτρα οπωσδήποτε πρέπει να επεκταθούν»

14:00 - Παρέμβαση Προέδρου Αναστασιάδη για τα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης λόγω κορωνοϊού 

13:54 - Τους τρόπους καταχώρησης αίτησης για αναστολή δόσεων δανείου πελατών της, ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα

13:47 - ΑΗΚ: €10 εκατομμύρια επιστρέφουν στην αγορά λόγω μείωσης της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος

Η ΑΗΚ εφαρμόζει από αύριο τη μείωση του 10% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ενισχύοντας τη ρευστότητα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων με €10 εκατομμύρια για περίοδο δήμων μηνών. Η απόφαση λήφθηκε κατόπιν σύστασης της Πολιτείας και της συνακόλουθης έγκρισης από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Η ΑΗΚ, ως Οργανισμός δημόσιου οφέλους, που παράγει, μεταφέρει, διανέμει και προμηθεύει, το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, στέκεται με όλες τις δυνάμεις της δίπλα στους συνανθρώπους μας», ανέφερε σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, Παναγιώτης Ολύμπιος και συμπλήρωσε: «Συνολικά, για το διάστημα αυτό, επιστρέφεται στην κυπριακή κοινωνία ποσό ύψους 10εκ. ευρώ».

Όπως πρόσθεσε, αυτό το ποσό αντιστοιχεί στη μείωση κατά 10% της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για όλους τους καταναλωτές στην Κύπρο, τους επόμενους δύο μήνες. Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια απόφασης της ΡΑΕΚ, κατόπιν πρότασης της Πολιτείας, η ΑΗΚ ανακοίνωσε τη μείωση κατά 10% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (εξαιρουμένου του ΦΠΑ, τέλους ΑΠΕ & ΕΞΕ).

Η διάρκεια εφαρμογής της συγκεκριμένης μείωσης, σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕΚ, είναι δυο μήνες και θα εφαρμοστεί για τους μηνιαίους καταναλωτές από τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού η καταμέτρηση των οποίων γίνεται τέλος Μαρτίου 2020 και για τους διμηνιαίους καταναλωτές από τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού η καταμέτρηση των οποίων γίνεται από την 1η Απριλίου 2020.

Η απόφαση θα αξιολογηθεί εκ νέου πριν το τέλος της δίμηνης εφαρμογής της με βάση τα τότε δεδομένα και τις εξελίξεις στο μέτωπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

13:45 - Κύπρος: Tεστ - εξπρές για κορωνοϊό και στα νοσοκομεία;

13:31 - Πλατφόρμα connect2cy από το ΥΠΕΞ για εγγραφή Κύπριων που είναι στο εξωτερικό

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει τη λειτουργία από σήμερα, 31 Μαρτίου, στις 13.00 ώρα Κύπρου, της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας για εγγραφή Κυπρίων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό, με την ονομασία connect2cy και απευθύνει έκκληση σε όλους τους συμπατριώτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό να εγγραφούν το συντομότερο μέσω της ιστοσελίδας www.connect2cy.gov.cy

Σε ανακοίνωσή του Υπουργείου αναφέρεται ότι εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, η εγγραφή στην πλατφόρμα όλων των Κυπρίων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό καθίσταται «εξαιρετικά σημαντική, καθώς αναμένεται να ενισχύσει την ικανότητα του Υπουργείου Εξωτερικών να χαρτογραφήσει με ακρίβεια την παρουσία Κυπρίων σε κάθε γωνιά της Γης και να είναι σε θέση στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε να παράσχει με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο προξενική αρωγή στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται ανάγκη, μέσω και του δικτύου των Διπλωματικών Αποστολών της Δημοκρατίας στο εξωτερικό».

Προστίθεται ότι με τη λειτουργία της νέας, σύγχρονης πλατφόρμας, που έχει επισπευσθεί λόγω της κρίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών εγκαθιδρύει ένα κανάλι άμεσης επικοινωνίας με τους χρήστες, με στόχο την επανασύνδεση των Κυπρίων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό με την πατρίδα και την άμεση ενημέρωσή τους για σημαντικά θέματα που τους αφορούν και τους ενδιαφέρουν.

Η πλατφόρμα connect2cy έχει σχεδιαστεί εξ αρχής σε ευέλικτη και δυναμική βάση και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αναβαθμίζεται, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Διαχείρισης Κρίσεων στην εποχή μας, συμπληρώνεται.

Για περισσότερες πληροφορίες και τεχνική υποστήριξη μπορούν οι πολίτες να αποταθούν μέσω του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων, στον αριθμό (+357) 22 801000.

13:20 - Ναι στη βόλτα σκύλων χωρίς sms;

13:16 - Δεν είχε δικαιολογία - Τα έκανε όλα για να γλιτώσει τον έλεγχο ο 29χρονος Κύπριος

13:05 - Τα τρία νομοσχέδια για εξώδικο και αποσυμφόρηση φυλακών ενέκρινε το Υπουργικό

Τα τρία νομοσχέδια για αύξηση του εξώδικου προστίμου για παραβάτες των διαταγμάτων που αφορούν στις μη αναγκαίες μετακινήσεις, από €150 σε €300 και αποσυμφόρηση των Κεντρικών Φυλακών, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Με τα νομοσχέδια που αφορούν το σωφρονιστικό ίδρυμα επεκτείνεται η δυνατότητα εφαρμογής του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού (βραχιολάκι) σε κατάδικους για συνέχιση έκτισης της ποινής εκτός Φυλακών. Επίσης, επεκτείνεται ο θεσμός της Ανοιχτής Φυλακής και του χρόνου παραμονής των φυλακισμένων στο Κέντρο Επαγγελματικής και Εξωϊδρυματικής Απασχόλησης των Φυλακών.

13:00 - Με την ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου, ξεκινούν οι εγγραφές εθελοντών για βοήθεια σε πολίτες

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος των κινητών συνεργειών και του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει από συμπολίτες για εθελοντική προσφορά, ενημερώνει πως το πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη στους εθελοντές και να υπάρχει αποτελεσματικότερος συντονισμός σε εθελοντικές δράσεις, σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Για την αξιοποίηση εθελοντών σε υποστηρικτικές δράσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, στην έκτακτη κατάσταση λόγω του κορωνοϊού, θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο στην ιστοσελίδα του γραφείου του Επιτρόπου www.volunteercommissioner.gov.cy/volunteer/volunteercommissioner.nsf/voco06_gr/voco06_gr?OpenDocument. Το έντυπο μπορεί να αποστέλλεται συμπληρωμένο και ηλεκτρονικά στα: npallikarou@papd.mof.gov.cy volunteerism@presidency.gov.cy ή στο φαξ :22400181.

12:35 - Αλλαγή του χώρου του Κέντρου Βραχείας Νοσηλείας νοσηλείας απεφάνθη η διεύθυνση του ΓΝ Πάφου για λόγους ασφάλειας

12:31 -Σαράντα ξένοι υπήκοοι αναχωρούν σήμερα από αεροδρόμιο Λάρνακας με ειδική πτήση

12:28 - Βραχιολάκια σε κρατούμενους και στο σπίτι

Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση που κατατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αποσκοπώντας σε αποσυμφόρηση των Φυλακών, το νομοσχέδιο επεκτείνει τη δυνατότητα εφαρμογής του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού (βραχιολάκι) για συνέχιση έκτισης ποινής εκτός φυλακών σε πρόσωπα που καταδικάστηκαν:

 

12:18 - Φυλακτού: Υψηλότερος παγκόσμια σε σχέση με πληθυσμό, ο αριθμός δειγμάτων που διεκπεραιώνει το ΙΝΓΚ

Ο αριθμός των δειγμάτων που διεκπεραιώνεται καθημερινά για την ανίχνευση του κορωνοϊού από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής (ΙΝΓΚ), είναι ο υψηλότερος παγκοσμίως σε σχέση πάντα με τον πληθυσμό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκτελεστικός Ιατρικός του Διευθυντής, Λεωνίδας Φυλακτού.Όπως ανέφερε, ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού αποθεμάτων αναλωσίμων που έχουν όλες οι χώρες, κι όχι μόνο η Κύπρος, «το τεστ πρέπει να γίνεται με φειδώ και να δούμε ποιοι θα το κάνουν».Προς το παρόν, τόνισε, έχουμε αποθέματα αναλωσίμων για τη διενέργεια των εξετάσεων και δεν τίθεται θέμα.Είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν διεκπεραιωθεί έξι χιλιάδες εξετάσεις, ενώ η ροή των δειγμάτων που φθάνουν στο Ινστιτούτο είναι συνεχής. «Ό,τι μας στέλνει το Υπουργείο Υγείας, εμείς το διεκπεραιώνουμε κι αυτός ο όγκος είναι περίπου 400-500 εξετάσεις την ημέρα. Οι αριθμοί μας συγκρίνονται πολύ υψηλά, σε παγκόσμια βάση, σε σχέση με τον πληθυσμό», είπε.

12:07 - Ενισχύθηκε με εννιά γιατρούς και 15 νοσηλευτές το Νοσοκομείο Αναφοράς

Με εννέα γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και νοσηλευτές, ενισχύθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου.Πρόσθεσε πως «με τη βοήθεια του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Χριστίνας Γιαννάκη, ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Αναφοράς με επιστράτευση από τον ιδιωτικό τομέα, τριών παθολόγων, δύο πνευμονολόγων και τεσσάρων γενικών γιατρών. Οι γιατροί και οι 15 νοσηλευτές που στάλθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ανέλαβαν από σήμερα τα καθήκοντα τους και θα στηρίξουν την πρώτη γραμμή της ομάδας νοσηλείας».

12:00 - Έντονος ο Δήμαρχος Πάφου για τη μη συμμόφωση των δημοτών τους

11:38 - Καταγγελίες για υπερχρεώσεις σε τεστ - «Κανονικά κυμαίνεται στα 30 ευρώ»

11:00 - Συνολικά 28 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί νοσηλεύονταν συνολικά στο Νοσοκομείο Αναφοράς 28 ασθενείς εκ των οποίων πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Συγκεκριμένα, στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου νοσηλεύονται 12 ασθενείς και στη Γυναικολογική 11 άτομα.  Γύρω στις δύο τα ξημερώματα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ένας ασθενής, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να δοθούν και δύο εξιτήρια.

Εν τω μεταξύ είναι έτοιμη για να ανοίξει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αναφοράς αφού αυξάνονται οι ασθενείς με κορωνοϊό που μεταφέρονται στο Νοσοκομείο και ενδεχομένως να χρειαστούν και άλλες κλίνες πέραν αυτές της Γυναικολογικής και Παιδιατρικής Κλινικής που ήδη χρησιμοποιούνται.

Σημειώνεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου διαθέτει 110 κλίνες συν 10 κλίνες για τους νεφροπαθείς της Επαρχίας Αμμοχώστου, που μεταβαίνουν για αιμοδιάλυση.

10:45 - Στις 69.725 οι ηλεκτρονικές δηλώσεις στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού, σύμφωνα με την Υπ. Εργασίας

Στις 69.725 ανήλθαν οι ηλεκτρονικές δηλώσεις στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού για τα ειδικά σχέδια του Υπουργείου Εργασία, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που αφορούν τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες βράδυ στον προσωπικό της λογαριασμό στο «Twitter» η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Επιπλέον, αναφέρει ότι έγιναν 4.353 ηλεκτρονικές αιτήσεις για το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας, 6.180 αιτήσεις για το Ειδικό Επίδομα Φροντίδας Παιδιών και 6.153 αιτήσεις για το Ειδικό Επίδομα Αυτοτελώς Εργαζομένων.

10: 20 - Ακόμη τρεις θάνατοι σε Αθήνα και Κοζάνη - Συνολικά 46 νεκροί

10:10 - Οι καταγγελίες της Αστυνομίας - Συμμετοχή και Εθνικής Φρουράς στους ελέγχους

Αρκετοί πολίτες φαίνεται να παραβίασαν εκ νέου τα διατάγματα για άσκοπη κυκλοφορία με αποτέλεσμα να καταγγελθούν από μέλη της Αστυνομίας, αφού εντοπίστηκαν.

09:51 - Ευχαριστίες και συγχαρητήρια από Δήμαρχο Αθηένου σε γιατρούς και νοσηλευτές του ΓΝ Λάρνακας

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει «θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στον Γιώργο Καροτσάκη, Εκτελεστικό Γενικό Διευθυντή ΟΚΥπΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου, για την άμεση και θετική ανταπόκρισή του στη λήψη αρκετών δειγμάτων ιχνηλάτησης από άτομα που ήλθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Αθηένου, καθώς και στον γενικότερο χειρισμό των θεμάτων που σχετίζονται με την πανδημία στις δύο Επαρχίες».

09:40 - Κι άλλος νεκρός στην Ελλάδα 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο άνδρας πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης.

09:20 - Νέο διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό από το Κεντρικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Ρωσίας

Το Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών Επιδημιολογίας της Ρωσίας Rospotrebnadzor έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ακριβές τεστ που εντοπίζει τον κορωνοϊό στους ανθρώπους, ανακοίνωσε η κυβερνητική υπηρεσία, στην ιστοσελίδα της, την Τρίτη.«Η εξέταση έχει περάσει με επιτυχία τις κλινικές δοκιμές και έχει εγγραφεί για χρήση στη Ρωσική Ομοσπονδία …στις 25 Μαρτίου, 2020», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου, όπως μεταδίδει το Ταςς.

08:45 - Ανησυχητική η θέση της Κύπρου σε αναλογία θυμάτων με βάση τον πληθυσμό

08:20 - Κύπρος: «Θα χτυπά την πόρτα ο αστυνομικός της γειτονιάς»

08:00 - Άντρος: «Έπρεπε να τιμωρήσουμε περισσότερο αυτούς που παρανομούν»

07:39 - Η Ευρώπη περιμένει την κορύφωση του COVID-19

Σχεδόν 37.000 άνθρωποι έχουν χαθεί σε διεθνές επίπεδο, στους οποίους προστέθηκε ένα μωρό, το φράγμα των 11.000 θανάτων έσπασε στην Ιταλία, 812 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Ισπανία, 418 νεκροί, αριθμός ρεκόρ, καταγράφηκαν στη Γαλλία: ο μακάβριος απολογισμός της πανδημίας δεν παύει να γίνεται ολοένα βαρύτερος.

07:30 - Κύπριος πνευμονολόγος παίρνει εξιτήριο: «Ο αγώνας τώρα αρχίζει»

07:29 - Η πλέον πολύνεκρη μέρα της πανδημίας στην Αμερική

06:50 - Στελεχώθηκε η κλινική υπόπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε πως στην κλινική θα εργάζονται εκ περιτροπής στη βάση προγράμματος , παθολόγοι, πνευμονολόγοι και καρδιολόγοι, ίσως και χειρούργοι αν παραστεί ανάγκη. Πρόσθεσε πως η κλινική θα μπορεί να νοσηλεύσει μέχρι και 10 περιστατικά με δυνατότητα επέκτασης εάν χρειαστεί. Η κλινική υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού θα στελεχώνεται από τρεις με τέσσερις ιατρούς του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης και από 23 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. Επιπρόσθετα σημείωσε, θα υπάρχει ένας βοηθός, μία καθαρίστρια και ένας κλητήρας οι οποίοι θα είναι αποκλειστικά για τον νέο θάλαμο και δεν θα κινούνται σε άλλες περιοχές του Νοσοκομείου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X