ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανησυχητική η θέση της Κύπρου σε αναλογία θυμάτων με βάση τον πληθυσμό

Πίνακες με όλες τις χώρες της ΕΕ

Ενδιαφέρον ανάλυση γίνεται στην ιστοσελίδα Ethnos.gr βάσει στοιχείων από τις 27 χώρες κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται οι χώρες ανά θέσεις, σε αναλογία κρουσμάτων και πληθυσμού, σε σύνολο ασθενών και θυμάτων από τον CONVID-19 ή αλλιώς κορωνοϊό.

Στην αναλογία ασθενών και πληθυσμού κάθε χώρας η Κύπρος σύμφωνα με την λίτα 1 που παρουσιάζεται, βρίσκεται στην 20η θέση  με 190 ασθενείς ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. Αρνητική πρωτιά καταγράφει το Λουξεμβούργο με αναλογία 3.176 ασθενών, ενώ στην τελευταία θέση είναι η Ουγγαρία με μόλις 46 κρούσματα ανά 1 εκ. κατοίκους. Γενικά πολύ χαμηλά σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Πολωνία και η Ρουμανία.

Ο πίνακας με την αναλογία νεκρών ανά 1 εκ. κατοίκους δυστυχώς βρίσκει την Κύπρο στην 13η θέση με 6 νεκρούς σε 1 εκατομμύριο κατοίκους. Σε αυτή τη λίστα την πρώτη θέση κατέχει η Ιταλία με 192 νεκρούς στο 1 εκ. κατοίκους με δεύτερη την Ισπανία 157 κατοίκους, ενώ την 4αδα συμπληρώνουν η Ολλανδία και το Βέλγιο με 50 και 44 νεκρούς αντίστοιχα ανά 1 εκ. κατοίκους. 

Τέλος, στον πίνακα των συνολικών ασθενών μεταξύ των 27χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Κύπρος βρίσκεται στην προτελευταία θέση Στην πρώτη θέση είναι η Ιταλία με 101.739 ασθενείς από κορονοϊό ενώ ακολουθεί η Ισπανία με 85.195 ξεπερνώντας μάλιστα και την Κίνα. Την τριάδα συμπληρώνει η Γερμανία με 63.929, ενώ στην τελευταία θέση είναι η Μάλτα με μόλις 156 κρούσματα. (πίνακας 3 - γράφημα 3).

Σημειώνεται οτι στον πιο κάτω πίνακα, η Κύπρος παρουσιάζεται να έχει συνολικά 310 κρούσματα. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση