ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Παραβίασαν ξανά το Διάταγμα - Συμμετοχή και Εθνικής Φρουράς στους ελέγχους

Καταγγέλθηκαν ξανά πολίτες

Αρκετοί πολίτες φαίνεται να παραβίασαν εκ νέου τα διατάγματα για άσκοπη κυκλοφορία με αποτέλεσμα να καταγγελθούν από μέλη της Αστυνομίας, αφού εντοπίστηκαν.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία μετά από 12, 836 ελέγχους που διενήργησε σε πολίτες που κινούνταν είτε πεζοί είτε με οχήματα, προχώρησε σε 315 καταγγελίες.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω καταγγελίες αφορούν από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας (30/3) μέχρι τις 6:00 το πρωί της Τρίτης (31/3). Δηλαδή, κάποιοι φαίνεται να παραβίασαν και το νέο διάταγμα του υπουργού Υγείας που απαγορεύει την κυκλοφορία από τις 21:00 - 6:00 πλέον εκτός όσων μετακινούνται είτε για εργασία, είτε για έκτακτο λόγο.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Αστυνομία προχώρησε και σε 3,176 ελέγχους υποστατικών, καταγγέλλοντας 1 υποστατικό.

Πρόκειται για καφενείο στην επαρχία Μόρφου.


Live: Σε ισχύ τα νέα δραστικά μέτρα - Συνεχίζεται η μάχη στην Κύπρο


Σημειώνεται ότι, μετά το νέο διάταγμα του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, έχουν δοθεί οδηγίες από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, στα μέλη της Δύναμης, να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, κυρίως μετά τις 21:00 όταν και απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Στην προσπάθεια της Αστυνομίας για εντοπισμό όσων παραβιάζουν τα διατάγματα, συνδράμει από τις προηγούμενες ημέρες η Πολιτική Άμυνα η οποία περιπολεί και αυτή τις επαρχίες, ενώ και μέλη της Εθνικής Φρουράς πλέον, θα ενεργούν ως πληροφοριοδότες προς τα μέλη της Δύναμης.

Τι προνοεί το νέο διάταγμα (30/3): 

-Απαγορεύεται η μετακίνηση προσώπων από τις 9.00 μ.μ.. μέχρι τις 06.00 π.μ., πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου, (Έντυπο Α), το οποίο πιστοποιεί την αναγκαιότητα της μετακίνησης κατά τις πιο πάνω ώρες.

-Η χρήση της κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης προσώπων, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εντύπου Β, περιορίζεται σε μια μόνο φορά την ημέρα, με εξασφάλιση άδειας μέσω της αποστολής μηνύματος SMS στον αριθμό 8998 Έγγραφη δήλωση κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης προσώπων που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Εντύπου Β, χρησιμοποιείται μόνο από πρόσωπα άνω των 65 ετών:

Νοείται ότι, εξαιρείται από τον πιο πάνω περιορισμό η μετακίνηση για σκοπούς αδήριτης ανάγκης, όπως η μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό ή διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού ή/και η μεταφορά οπλίτη από και προς το στρατόπεδο.

Τα μέτρα των ανωτέρων υποπαραγράφων ισχύουν από τις 06.00 π.μ. της 31ης Μαρτίου 2020.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση