ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάχη με τον «αόρατο» εχθρό - 75 τα κρούσματα στην Κύπρο (vid)

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Εν μέσω μίας νέας πραγματικότητας την οποία βιώνει η Κύπρος, τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ τα μέτρα παγκοσμίως αλλά και στο νησί μας ενισχύονται. Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση του ιού, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα.

Το απόγευμα της Παρασκευής (20/3)  ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 75 έπειτα από την ανακοίνωση 8 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. 

Το μότο που κυριαρχεί αυτές τις ημέρες, το «Μείνε Σπίτι» είναι κρίσιμης σημασίας για την μάχη κατά του κορωνοϊού. 

Ο κορωνοϊός σε αριθμούς μέχρι το πρωί της Παρασκευής (20/3)

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

22:50 - Κορωνοϊός - Τουρκία: Εννέα νεκροί και 670 επιβεβαιωμένα κρούσματα

22:10 - Επαναπατρίστηκαν 421 άτομα την Παρασκευή, αναμένονται άλλα 439 το Σάββατο από ΗΒ

Συνολικά 421 πρόσωπα που βρίσκονταν σε χώρες του εξωτερικού και αποκλείστηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επαναπατρίστηκαν την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο αναμένονται με τρεις ναυλωμένες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο άλλα 439.

Μιλώντας στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα, ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι λίγο πριν τις δέκα απόψε αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας πτήση από την Θεσσαλονίκη μεταφέροντας 164 άτομα.

Πρόσθεσε ότι με τις προγραμματισμένες πτήσεις που έφτασαν στην Κύπρο την Παρασκευή, επαναπατρίστηκαν συνολικά 421 πρόσωπα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε χώρους απομόνωσης για 14 μέρες.

Ανέφερε ακόμα ότι το Σάββατο «συνολικά θα πραγματοποιηθούν τρεις ναυλωμένες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μεταφέροντας 439 άτομα, αριθμός ο οποίος δεν αναμένεται να αυξηθεί πολύ», με τον τελικό κατάλογο των επιβατών να αποστέλλεται στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

21:50 - Κύπρος - Κορωνοϊός: «Να μην πάμε… αλλά τι θα τρώμε;»

Στον κλοιό της πανδημίας ονόματι COVID-19 είναι εδώ και λίγες ημέρες η Κύπρος. Η ανησυχία και ο προβληματισμός ανάμεσα στους πολίτες αυξάνονται μέρα με την μέρα, την ίδια στιγμή που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 75.

Η κυπριακή κυβέρνηση σε πλήρη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς δίνει μάχη με σκοπό να σπάσει την αλυσίδα του «αόρατου εχθρού». Μάλιστα πάρθηκαν αρκετά μέτρα προς υλοποίηση του εν λόγω στόχου. Ένα εξ αυτών ήταν και το κλείσιμο δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων αλλά και επιχειρήσεων. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

21:25 - Ο ΠΟΥ προειδοποιεί τους νέους: Δεν είστε ανίκητοι, ο κορωνοϊός μπορεί να σας σκοτώσει

20:50 - Κύπρος: «Μπορεί να ξεπεράσουμε τα 300 κρούσματα»

20:35 - Κορωνοϊός: Δέκα οι νεκροί στην Ελλάδα 

Μία γυναίκα 93 ετών είναι το δέκατο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη γυναίκα που χάνει τη ζωή της από τον φονικό ιό. Νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά δεν βρισκόταν σε ΜΕΘ. Η άτυχη γυναίκα έφερε βηματοδότη, ενώ είχε σακχαρώδη διαβήτη και αναπνευστικό νόσημα. 

20:05 - ΓΝ Αμμοχώστου: Στο σπίτι τους σήμερα ο οδηγός ταξί και η σύζυγος του

19:50 - Βρετανία: Ολικό lockdown διέταξε ο Τζόνσον

19:45 - Στην Πάφο τα 4 από τα 8 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Στην Πάφο εντοπίστηκαν τα τέσσερα από τα οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοίνωσε το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, πρόκειται για τρεις επαγγελματίες υγείας στο κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου και συγκεκριμένα για ιατρό του Ακτινολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου και δύο νοσηλεύτριες, μια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου και μία νοσηλεύτρια των εξωτερικών ιατρείων.

Επίσης νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι και ιατρός Ιδιωτικού Νοσοκομείου στην Πάφο. Τα τέσσερα άτομα, εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

19:40 - Κορωνοϊός - Σοκ στην Ιταλία: 627 νεκροί σε μία ημέρα

19:25 - Αναχώρησαν 548 επιβάτες με τέσσερις πτήσεις από το αεροδρόμιο Πάφου για το ΗB

Πεντακόσιοι σαράντα οκτώ επιβάτες αναχώρησαν μέχρι στιγμής με τέσσερις πτήσεις από το αεροδρόμιο Πάφου για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμη μια πτήση με προορισμό το Μάντσεστερ θα αναχωρήσει στις 22:00.

Οι τέσσερις πτήσεις πτήσεις που αναχώρησαν και η τελευταία που θα αναχωρήσει εντός της ημέρας από το αεροδρόμιο Πάφου, έχουν όλες προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα μία πτήση αναχώρησε για Μάντσεστερ, μια πτήση για το Στάνσετ, μία πτήση για το αεροδρόμιο Γκάτγουικ μια πτήση για το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, ενώ στις 22:00 θα αναχωρήσει και δεύτερη πτήση για το Μάντσεστερ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν προγραμματισμένες 12 αναχωρήσεις για αύριο το πρωί από το αεροδρόμιο Πάφου για Βερολίνο, Λονδίνο και σε όλα τα αεροδρόμια του Λονδίνου, για το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ.

19:05 - Συνολικά 255 πρόσωπα που βρίσκονταν στο εξωτερικό επαναπατρίστηκαν μέχρι στιγμής στην Κύπρο

Συνολικά 255 πρόσωπα που βρίσκονταν στο εξωτερικό, επαναπατρίστηκαν στην Κύπρο μέχρι τις 5 το απόγευμα και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε χώρους απομόνωσης που έχουν οριστεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Πρόκειται για άτομα που έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Κίεβο, τη Μόσχα, την Αθήνα και το Μόναχο.

19:00 - Κλείνουν τα αεροδρόμια: Στις 3 αύριο ξημερώματα σε ισχύ το Διάταγμα

Τίθεται αύριο στις 3 τα ξημερώματα σε ισχύ, το Διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών για απαγόρευση πτήσεων στα αεροδρόμια της Κύπρου για 14 μέρες.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται πτήσεις που μεταφέρουν εμπορεύματα, που φτάνουν χωρίς επιβάτες για να μεταφέρουν άτομα που θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, πτήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους ή άλλες μεμονωμένες πτήσεις για περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης και αφού πρώτα εξασφαλιστεί ειδική άδεια του Υπουργού Μεταφορών.

18:40 - Κύπρος: Αυτοί θα εξυπηρετούνται σε φαρμακεία και υπεραγορές μέχρι τις 10 π.μ

18:10 - Ελλάδα - Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα, 495 στο σύνολο

17:44 - 8 νέα κρούσματα στην Κύπρο - Στους 75 οι ασθενείς με κορωνοϊό

16:30 - Πώς θα είναι πλέον η ενημέρωση για τα κρούσματα

Μετά από απόφαση που λήφθηκε και αρχής γενομένης από σήμερα, η ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων θα γίνεται καθημερινά στις 5:30 μ.μ., στο Υπουργείο Υγείας (αίθουσα διασκέψεων, επίπεδο -1) από τους δρ Γεώργιο Νικολόπουλο και δρ Ζωή Πανά.

15:56 - Κορωνοϊός: Και 8ος νεκρός από τον ιό - 80χρονος στο νοσοκομείο 

Πρόκειται για έναν άνδρα, 80 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος στην Αθήνα. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε καταλήξει άλλος ένας ασθενής, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Καστοριάς. Πρόκειται για 87χρονο άνδρα από τη Δαμασκηνιά.

15:00 - Βαθιά ευγνωμοσύνη Προέδρου Αναστασιάδη προς την Κίνα για τη βοήθεια

14:45 - Επαναπατρίστηκαν στην Κύπρο 198 άτομα μέχρι τις 14:00, δηλώνει ο Καρούσος

14:20 - Κύπρος: Χαμός έξω από υπεραγορές, φούρνους και φαρμακεία

14:00 - Στον κατάλληλο χρόνο και έγκυρα τα μέτρα, λέει η επιστημονική μονάδα που συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο

13:40 - ΠτΔ:  Σύσκεψη με την Επιδημιολογική και Επιστημονική Ομάδα για θέματα αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με την Επιδημιολογική και Επιστημονική ομάδα για θέματα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου. Μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας δήλωσε ότι κατά τη σύσκεψη «όλοι οι επιστήμονες που συμμετείχαν ανέφεραν ότι τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση χαρακτηρίζονται από εγκυρότητα και λήφθηκαν στον κατάλληλο χρόνο.

13:20 - Στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας άυλους και υλικούς πόρους, θέτουν τα κυπριακά Πανεπιστήμια

13:00 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν να ψεκάζουν ακόμη και δημόσιους χώρους (pics)

12:38 - Yπ. Υγείας: Επικοινωνία με ΗΠΑ για μηχάνημα που κάνει 1000 τεστ την ημέρα

12:14 - Κύπρος – Κορωνοϊός: Θετικός και αστυνομικός του ΤΑΕ Αρχηγείου

12:10 - Επιβεβαιωμένο κρούσμα σε 2ο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Πάφο

Την επιβεβαίωση κρούσματος με την νόσο Covid-19 ανακοινώνει η Διεύθυνση του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμού στην Πάφο.Σύμφωνα με την ανακοίνωση , η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο, κατ` επέκταση και στην Κύπρο, με την νόσο Covid-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 που πήρε μορφή πανδημίας θέλει να ενημερώσει το κοινό της Πάφου ότι και στο Νοσοκομείο έχει παρουσιαστεί ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

12:05 - Δ/ντρια του Παιδαγωγικού: Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία της εφαρμογής της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης 

12:00 - Υπ. Υγείας - Αποθέματα σε ιατρικό εξοπλισμό υπάρχουν αλλά υπάρχει τεράστια ζήτηση

Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να αποτρέψουμε τη διασπορά του ιού σε δημόσια νοσηλευτήρια, δηλώνει ο αρμόδιος Υπουργός. Προτιμώ να πάρω επώδυνες αποφάσεις έστω και αν θεωρηθούν υπερβολικές, σημείωσε ο κ. Ιωάννου ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι.

11:50 - Έβδομος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό

Ένας 86χρονος με κορωνοιο έχασε τη ζωή του στο χωριό Μαμάτσειο Κοζάνης

11:40 - Σε λειτουργία τίθεται σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο 1412 για πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι, επιπρόσθετα από τον τηλεφωνικό αριθμό 1450, από τις 12 μ. σήμερα τίθεται σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο 1412, με το οποίο μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν για πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό. Το τηλεφωνικό κέντρο 1412 θα λειτουργεί από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Υπενθυμίζεται ότι το τηλεφωνικό κέντρο 1420 παραμένει σε ισχύ μόνο για αναφορά συμπτωμάτων.

 

11:30 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Ευχάριστα νέα - Δύο άτομα θεραπεύτηκαν πλήρως

Εξιτήριο παίρνουν σήμερα δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

11:20 - Κύπρος: Οι φήμες περί lockdown έφεραν πανζουρλισμό στις υπεραγορές - Η κατάσταση σήμερα

11:13 - Αναστολή τέλεσης πολιτικών γάμων μέχρι τις 30 Απριλίου 2020

Η Ένωση Δήμων Κύπρου ανακοινώνει, εκ μέρους όλων των Δήμων – Μελών της, ότι αναστέλλεται η τέλεση πολιτικών γάμων μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση με σκοπό την παρεμπόδιση της εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού COVID-19. Το θέμα αυτό θα επαναξιολογηθεί πριν τα τέλη Απριλίου, με βάση τα διατάγματα που θα βρίσκονται σε ισχύ κατά την εν λόγω περίοδο.

11:00 - To μήνυμα του ΠτΔ

10:50 - Ο Δήμος Λευκωσίας θέτει στη διάθεση του Ερυθρού Σταυρού 8 μικρά λεωφορεία

Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι θέτει στη διάθεση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού 8 μικρά λεωφορεία μαζί με τον οδηγό τους και ένα άτομο βοηθό για όλο το διάστημα που θα διαρκέσει η έκτακτη υπηρεσία του για στήριξη των ατόμων της 3ης ηλικίας και των ευάλωτων ομάδων που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι ή που δεν έχουν κάποιο άτομο για την αγορά και μεταφορά των αναγκαίων αγαθών στο σπίτι τους της υλοποίησης της δράσης.

10:45 - Πέντε πτήσεις αναχωρούν σήμερα για το Ηνωμένο Βασίλειο από το αεροδρόμιο Πάφου με τους εναπομείναντες τουρίστες

10:30 - Διευθυντής Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού: Συστηματικές ενέργειες για την πλήρη επαναλειτουργία του ΓΝ Πάφου

10:28 - Μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου μέσω Facebook και υπό μορφή streaming για όλους εμάς που Μένουμε σπίτι

Μ’ ένα κλαρινέτο, ένα φαγκότο και ένα πιάνο θα μας κρατήσουν συντροφιά το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, που λόγω κορωνοϊού «Μένουμε Σπίτι», μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου (ΣΟΚ), υπό μορφή streaming στη σελίδα της Ορχήστρας στο Facebook: Cyprus Symphony Orchestra και ώρα 20.30.

10:20 - Κορωνοϊός: Οι 20χρονοι δεν είναι άτρωτοι -Τι αναφέρει καθηγητής του Χάρβαρντ

10:15 - Δύο ναυλωμένες πτήσεις για Κύπριους που έχουν εγκλωβιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πρόκειται για μια ναυλωμένη πτήση της Aegean, η οποία θα αναχωρήσει τα ξημερώματα του Σαββάτου από το αεροδρόμιο του Χίθρου. Θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη πτήση από Ηνωμένο Βασίλειο, όμως εξετάζεται κατά πόσο θα αναχωρήσει από το Λονδίνο ή το Μάντσεστερ, ώστε να καλυφθεί και εκείνη η περιοχή. Ως εκ τούτου δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ώρα αναχώρησης.

10:00 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Εδώ θα βρείτε την αίτηση για ιατρικό πιστοποιητικό - Ποιους αφορά

09:55 - Αναστολή αποδοχής ταχυδρομικών αντικειμένων

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι αναστέλλεται η αποδοχή ταχυδρομικών αντικειμένων για όλες τις χώρες του εξωτερικού για όλες τις υπηρεσίες, πλην της υπηρεσίας ταχυμεταφορών QUICKPOST.

09:50 - Έτσι θα λειτουργούν τα νοσοκομεία της Κύπρου μετά τα «χτυπήματα» του κορωνοϊού

09:30 - Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο με Υπουργό Υγείας και επιδημιολογική και επιστημονική ομάδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, στη σύσκεψη η οποία αρχίζει στις 1030, στο Προεδρικό, θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και η επιδημιολογική και επιστημονική ομάδα που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας.

09:25 - Κλειστά τα γραφεία του Βρετανικού Συμβουλίου, μέσω email οι επαφές

09:20 - Νέο νοσηλευτικό προσωπικό ζητά ο Διευθυντής της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου

Στην Μονάδα Αιμοκάθαρσης επικρατεί μεγάλη ανησυχία, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ότι ανάμεσα στα εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, νοσηλεύτρια της Μονάδας Αιμοκάθαρσης είναι ένα εξ αυτών. Επτά από τις 18 που υπηρετούν στην κλινική έχουν τεθεί εκτός, μια είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα, και άλλες έξι σε αυτοπεριορισμό.

08:50 - Τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από 1η Απριλίου ενέκρινε η ΡΑΕΚ

Τη μείωση της χρέωσης για Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας (Υ.Δ.Ω.), από €0,00071/kWh σε €0,00055/kWh, από την 1η Απριλίου 2020, ενέκρινε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), μετά από σχετική μελέτη και εισήγηση της Αρχής Ηλεκτρισμού (ΑΗΚ). Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ

08:15 - Ρώσος ειδικός: Αυτή είναι η ύπουλη ικανότητα του κορωνοϊού

08:00 - Κoύσιος: Υπάρχουν σχεδιασμοί για ακραία σενάρια

Mιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ξεκαθάρισε πως «δεν απαγορεύεται η διακίνηση και δεν θα απαγορευτεί όσο οι καταστάσεις ελέγχονται και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να κλείσουν τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία».Όπως εξήγησε ο κ. Κούσιος «μια υπεύθυνή κυβέρνηση οφείλει να έχει σχεδιασμούς για να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε εξελίξεις και ενδεχόμενα που έχουν σχέση με τον κορωνοϊό. Στα πλαίσια αυτά, ναι υπάρχουν σχεδιασμοί για ακραία σενάρια».

07:30 - 14 κρούσματα ήρθαν σε επαφή με τον 65χρονο στο νοσοκομείο Πάφου

07:00 - ΕΡΕΥΝΑ - Κορωνοϊός: Το σύμπτωμα που αποκαλύπτει τα κρυφά κρούσματα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X