ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Κορωνοϊός: Θετικός και αστυνομικός του ΤΑΕ Αρχηγείου

Δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα

Θετικός σε κορωνοϊό βρέθηκε αστυνομικός του ΤΑΕ Αρχηγείου, ο οποίος ωστόσο δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα να ήρθε σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. 


Κύπρος - Κορωνοϊός: Το βιολί τους... Έριχναν και πυροτεχνήματα!


Ο αστυνομικός, εργαζόταν κανονικά μέχρι να ενημερωθεί και ο ίδιος ότι προσβλήθηκε από τον ιό.

Στην Αστυνομία έχουν δοθεί οδηγίες όπως γίνει απολύμανση σε όσους χώρους βρέθηκε.

Για την εξέλιξη αυτή, ενημερώθηκε και ο Αρχηγός του Σώματος αλλά και οι συνάδελφοί του.

Αναμένεται να  ξεκινήσει ιχνηλάτηση των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του τις τελευταίες ημέρες

Επιβεβαίωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Αστυνομία, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, σημειώνοντας παράλληλα ότι ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το ζήτημα, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι «δυστυχώς, πράγματι εντοπίστηκε ένα κρούσμα ενός συναδέλφου ο οποίος υπηρετεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας».

Πρόσθεσε ότι μετά την ενημέρωση που είχε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης έδωσε οδηγίες όπως ληφθούν όλα τα μέτρα βάσει των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας στο χώρο εργασίας.

Είπε επίσης ότι αναμένεται σήμερα να γίνει απολύμανση τους χώρους που εργαζόταν ο συνάδελφος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου, γίνεται ιχνηλάτηση ως προς τις επαφές του αστυνομικού, ώστε να απομονωθούν για περίοδο 14 ημερών σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Ενδεχομένως, ανέφερε, να εκκενωθεί προσωρινά ο χώρος όπου εργαζόταν προσωρινά και τα άτομα τα οποία εργάζονταν στον χώρο εκείνο θα μετακινηθούν.

«Δυστυχώς, τα μέλη μας βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή ήταν αναμενόμενο να υπάρξει κρούσμα», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Φυσικά, σημείωσε, «για μας είναι δύσκολο γιατί σκοπός μας ήταν όσο το δυνατόν να μείνουμε αλώβητοι από αυτό τον ιό για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην κοινωνία όσο το δυνατόν καλύτερα».

«Αντιλαμβάνεστε ότι θα είναι μεγάλο χτύπημα γιατί δεν γνωρίζουμε πόσα άτομα είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και οι πλείστοι πιθανόν να ήταν αστυνομικοί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αξιωματικό, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και είχε θέσει εαυτόν σε απομόνωση όταν ενημερώθηκε για το γεγονός αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X