ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οκτώ νέα κρούσματα στην Κύπρο

Η ανακοίνωση από τους Αρμόδιους

Οι δρ. Γεώργιος Νικολόπουλος και δρ. Ζωή Πανά ανακοίνωσαν νέα κρούσματα στην Κύπρο. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται στους 75 ασθενείς.

Όπως ανέφεραν τα 8 νέα κρούσματα προέκυψαν μέσω ιχνηλάτησης. 

Από τα 8 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά τα 3 αφορούν επαγγελματίες υγείας.

«Συνεχίζουμε να έχουμε δύο άτομα στην Εντατική της Λεμεσού η κατάσταση τους είναι σταθερή αλλά σοβαρή». 

Άλλα 12 άτομα νοσηλεύονται στο ΓΝ Λεμεσού. Δύο άτομα φαίνεται ότι είναι και στο στάδιο της ίασης. Στα ιατρεία δημόσιας υγείας θα γίνονται και εξετάσεις σε άτομα πέραν των στενών επαφών, ώστε να φανεί κατά πόσο έχει εξαπλωθεί ο ιός στην κοινότητα.

Ο δρ. Γεώργιος Νικολόπουλος ανέφερε ότι πιο σημαντικό από όλα αντί να μετράμε τα κρούσματα, είναι να τηρήσουμε τα όσα έχουμε πει. Ερωτηθείς για το που μπορεί η Κύπρος να φθάσει στον αριθμός των κρουσμάτων ανέφερε ότι είναι δύσκολο να γίνει εκτίμηση. 

Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για οκτώ άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των οκτώ κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 75 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 45 ήταν επαφές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση