ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν να ψεκάζουν ακόμη και δημόσιους χώρους (pics)

Στη μάχη της απολύμανσης

Η σημασία της απολύμανσης θεωρείται άκρως σημαντική για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Εκτός από τα δημόσια νοσηλευτήρια, τα οποία απολυμαίνονται, στη μάχη της απολύμανσης έχουν ριχθεί διάφοροι Δήμοι της Κύπρου.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το 24news, ακόμη και δημόσιοι υπάλληλοι επιστρατεύθηκαν για να απολυμάνουν τους χώρους εργασίας του με δική τους πρωτοβουλία.

Στη Λευκωσία, συνεργεία του Δήμου άρχισαν την απολύμανση των κεντρικών σημείων της πόλης. Οι απολυμάνσεις θα συνεχίσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

Στη Λεμεσό στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, ο Δήμος πραγματοποιεί απολύμανση σε όλους τους χώρους εξυπηρέτησης του κοινού, οι οποίοι επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να περιορίσουμε κατά το δυνατό τη δυνατότητα εξάπλωσης του ιού.

Η εφαρμογή περιλάμβανει ειδική χρήση ψεκασμού απολύμανσης όλων των χώρων, των αιθουσών, των γραφείων του δήμου και των επιφανειών σε όλα τα κτίρια του Δήμου. Απολυμαίνονται επίσης με ειδικά πιεστικά μέσα δημόσιοι χώροι, στα δε σάρωθρα των δρόμων χρησιμοποιείται ειδικό απολυμαντικό υγρό.

 

 Στη Λάρνακα, ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει με τις επαναληπτικές απολυμάνσεις στην πόλη ως ένα από τα μέτρα που εφάρμοσε στα πλαίσια της λήψης μέτρων για την ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Έχουν αρχίσει οι απολυμάνσεις σε πάρκα τα οποία διαθέτουν παιγνιδότοπους καθώς και στον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας. Παράλληλα, απολυμαίνονται καθημερινά τα σκυβαλόφορα και άλλα οχήματα.

Προγραμματίζονται επαναληπτικές απολυμάνσεις στα δημοτικά αποχωρητήρια και στις Πλατείες, σε στάσεις λεωφορείων, δημοτικούς χώρους στάθμευσης και άλλου.

Διευκρινίζεται ότι οι εν λόγω απολυμάνσεις πραγματοποιούνται με εγκεκριμένα απολυμαντικά και διενεργούνται τόσο από ιδιωτικές εταιρίες όσο και από πιστοποιημένα εκπαιδευμένο προσωπικό της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X