ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

14 κρούσματα ήρθαν σε επαφή με τον 65χρονο στο νοσοκομείο Πάφου

Κλειστό και σήμερα το νοσοκομείο

Κλειστό παραμένει και σήμερα το ΓΝ Πάφου με τη συνέχιση λήψης νέων δειγμάτων από όλο το προσωπικό του κρατικού νοσηλευτηρίου που ανέρχονται περίπου στους 680 εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο, το οποίο παραμένει κλειστό, θα συνεχιστεί και σήμερα η λήψη δειγμάτων από το νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΓΝ Πάφου, προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό άτομα που εργάζονται στο Νοσοκομείο. Ανοικτά παραμένουν τα Τμήματα των Πρώτων Βοηθειών, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης και η Μονάδα Θαλασσαιμίας.

Μία νοσηλεύτρια της Μονάδας Αιμοκάθαρσης , που φέρεται να είχε επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες και δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στον παθολογικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου σε ξεχωριστό χώρο, είναι ανάμεσα στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στο ΓΝ Πάφου, σύμφωνα και με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Εξάλλου, ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι και ιατρός Ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στην Πάφο, η γυναίκα του οποίου είναι νοσηλεύτρια και επίσης επιβεβαιωμένο κρούσμα του ΓΝ Πάφου αλλά και ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στο κρατικό νοσηλευτήριο, είναι 14 πρόσωπα, που όλα τους ήρθαν σε επαφή με τον 65χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στο ΓΝ Πάφου και είχε επιβεβαιωθεί ως θετικός στον κορωνοϊό, τις προηγούμενες μέρες. Επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι λειτουργοί του Νοσοκομείου Πάφου και συγκεκριμένα δώδεκα νοσηλευτές, μια γιατρός της ΜΕΘ, ένας ασθενής που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ, εκεί όπου νοσηλευόταν και ο 65χρονος που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας και δύο ασθενείς που νοσηλεύονται σε ξεχωριστό θάλαμο στην Παθολογική κλινική του ΓΝ Πάφου.

Στο μεταξύ σε διαδικασία απολύμανσης βρίσκεται ιδιωτικό νοσοκομείο στην Πάφο μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε ιατρό του.

Ο Διευθυντής του νοσοκομείου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το Ιδιωτικό Νοσοκομείο θα επαναλειτουργήσει κανονικά το αργότερο μέχρι το Σάββατο και όταν ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι θετικός στο τεστ για κορωνοϊό κανένας άλλος εργαζόμενος .

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X