ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
24° Λευκωσία,
30 Νοεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

ΑΣΙΛ: «Ναι, μας νοιάζει και το οικονομικό»

Πολλές απορίες και ειλικρίνεια από το σωματείο της Λύσης

Μια σειρά από απορίες εκφράζει μέσω ανακοίνωσης ο ΑΣΙΛ, τονίζοντας πως τα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών πρέπει να ακυρωθούν γιατί μόνο αυτή η λύση έχει λογική.

Αναλυτικά:

«Επειδή λέγονται και γράφονται πολλά για επανέναρξη ή όχι των πρωταθλημάτων στις μικρές κατηγορίες της Κύπρου επιτρέψτε μας να θέσουμε κάποια θέματα προς προβληματισμό:

Ο ίδιος ο πρόεδρος (εκτελεστικός) του ΠΑΣΠ είχε χαρακτήρισε τα αποδυτήρια στη Β κατηγορία αχούρια και καλούσε για άμεση διακοπή των πρωταθλημάτων για προστασία των αθλητών. Αυτό αρχές Μαρτίου. Άλλαξε κάτι μέσα σε αυτούς τους 2 μήνες; Έχουν σήμερα τα Σωματεία μας στις μικρές κατηγορίες τη δυνατότητα φιλοξενίας και άθλησης 20-25 ατόμων;

Πέραν των αποδυτηρίων, πιστεύει κάποιος ότι τα Σωματεία στις μικρές κατηγορίες της Κύπρου έχουν την υποδομή και τις δυνατότητες να διεξάγουν αγώνες μέχρι τον Ιούλιο; Και να αρχίσουν προετοιμασία για τη νέα περίοδο σχεδόν αμέσως;

Ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα: Πότε θα γίνει η εαρινή συντήρηση των γηπέδων; Αυτή που «κρατά» τα γήπεδα σε καλή κατάσταση όλη την αγωνιστική χρονιά. Υπόψη τα πλείστα Σωματεία στις μικρές κατηγορίες έχουν στη διάθεση τους μόνο ένα γήπεδο.

Ναι, μας γνοιάζει και η οικονομική πτυχή. Πέραν των συνηθισμένων εξόδων και των μηδενικών εσόδων, προκύπτει και η εξέταση των εμπλεκομένων για Covid-19. Εάν υποθέσουμε ότι υπάρχουν πέριξ μίας ομάδας 40-50 άτομα τότε μιλούμε για κόστος €5.000 με €6.000 για κάθε εξέταση! Η οποία εξέταση δεν ξέρουμε πόσο τακτικά θα επαναλαμβάνεται. Εβδομαδιαία, ανά δεκαπενθήμερο; Ποιος θα επωμιστεί το συγκεκριμένο κόστος που αγγίζει τις €96.000 (ανά εξέταση) για τη Β κατηγορία μόνο;

Υπάρχουν και άλλα πολλά που προκύπτουν από πιθανή συνέχιση όπως τι θα γίνει εάν χρειαστεί (ελέω κρουσμάτων) να διακοπεί ξανά το πρωτάθλημα. Τι θα ισχύσει τότε; Είναι γι’ αυτό που θα πρέπει, εάν η απόφαση είναι να συνεχίσουμε, οι πιο πάνω προβληματισμοί (και πολλοί άλλοι) να συζητηθούν και να επιλυθούν προτού μπει σε εφαρμογή οτιδήποτε.

Σαν Σωματείο υποστηρίζουμε σθεναρά τη διακοπή των πρωταθλημάτων γιατί είναι η μόνη λογική και εφικτή οδός. Και είναι ο μόνος τρόπος που θα διασφαλίσει, έστω προσωρινά, την επιβίωση στις μικρές κατηγορίες.

Αναμένουμε όμως και θα στηρίξουμε την όποια απόφαση της ΚΟΠ. Όχι μόνο γιατί καθήκοντος οφείλουμε αλλά και γιατί είναι η πρώτη φορά που η Ομοσπονδία, στο πιο ψηλό επίπεδο Προέδρου και Γεν. Διευθυντή είναι τόσο κοντά στις μικρές Κατηγορίες οπότε πέραν των ευχαριστιών, θεωρούμε υποχρέωση να δράσουμε όπως αποφασιστεί.

Υ.Σ.

Και μια αναφορά στην απόφαση για επανέναρξη προπονήσεων στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου. Πρέπει οι αρμόδιοι να δώσουν σαφείς και λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον αριθμό των παιδιών σε συγκεκριμένο χώρο, την μεταξύ τους απόσταση, την χρήση ή μη κλειστών χώρων, την παρουσία γονέων, την πιθανή χρήση μασκών και γαντιών και άλλα που δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα γνωρίζουν οι ειδικοί στα θέματα αντιμετώπισης του ιού. Είναι αντιληπτό ότι η υγεία ειδικά των παιδιών μας είναι μέγιστο καθήκον».

ΑΣΙΛ: Τελευταία Ενημέρωση