ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων για την Κύπρο - SOS από ειδικούς

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο. Έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης, 1ης Απριλίου , για 58 νέα περιστατικά, οι ασθενείς που νοσούν τον ιό ανήλθαν στους 320 ενώ τα θύματα της πανδημίας μέχρι στιγμής είναι 9.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε την 1η Απριλίου, αποτελεί τον υψηλότερο μέχρι στιγμής στην Κύπρο, με αποτέλεσμα τόσο οι ειδικοί όσο και ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, να ζητούν από το κοινό να κατανοήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης και να μείνουν σπίτι. 

Παιδί πέντε ετών ανάμεσα στα κρούσματα. Οι συνθήκες υπό τις οποίες νόσησε διερευνώνται.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Από σήμερα (31/3), τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα, νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η όποια μετακίνηση προσώπων από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ., πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου (Έντυπο Α). Όλα τα νέα μέτρα ΕΔΩ

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

20:49 - Τα μέτρα για τον κορωνοϊό να σέβονται το διεθνές δίκαιο, αναφέρει κοινή ανακοίνωση της Ελλάδας με 12 χώρες της ΕΕ

“Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, πρέπει να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, να είναι αναλογικά και προσωρινά και να τηρούν τις αρχές και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο”. Αυτό σημειώνουν με κοινή τους δήλωση η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Δανία, η Φιλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Σουηδία.

Οι 13 χώρες σημειώνουν ότι σε αυτή την άνευ προηγουμένου κατάσταση, είναι θεμιτό τα κράτη μέλη να λάβουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών τους και την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τον κίνδυνο παραβίασης των αρχών του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων που απορρέουν από την έγκριση ορισμένων επειγόντων μέτρων.

“Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης πρέπει να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, να είναι αναλογικά και προσωρινά, να υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο και να τηρούν τις προαναφερόμενες αρχές και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Δεν πρέπει να περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης ή την ελευθερία του Τύπου. Συνεπώς, υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρακολούθηση της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την εξασφάλιση των θεμελιωδών αξιών της Ένωσης και καλούμε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων να εξετάσει το ζήτημα, όταν αυτό είναι απαραίτητο”, καταλήγει η κοινή δήλωση των δεκατριών χωρών.

20:20 - Στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αναφοράς, τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού

Στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, επιβεβαιώθηκαν τέσσερα από τα συνολικά 58 νέα περιστατικά κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα τέσσερα κρούσματα αφορούν τρεις ακτινογράφους και ένα άτομο με ειδικότητα ακτινολόγου, των οποίων διερευνάται το ιστορικό.

Σημειώνεται ότι τα δείγματα επιβεβαιώθηκαν χθες βράδυ και σήμερα το πρωί, έγινε ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Είκοσι περίπου άτομα από το προσωπικό του Νοσοκομείου μετέβησαν στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων που λειτουργεί στο υπόγειο του Νοσοκομείου Αναφοράς και έδωσαν δείγμα για εξέταση κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ έγινε απολύμανση στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου και μέσα σε λίγες ώρες λειτούργησε κανονικά με το υπόλοιπο προσωπικό του.

20:06 - Τουρκία: 2.148 νέα κρούσματα και 63 νεκροί σήμερα

Σε σύνολο τα κρούσματα έφτασαν τις 15.679, ενώ οι νεκροί τους 277 νεκροί. Συνολικά έγιναν 106.799 τεστ.

19:54 - Αυξάνονται τα κρούσματα στο Κτηματολόγιο Αμμοχώστου - Ανησυχία στο Τμ. Πολεοδομίας

19:49 - Αυτά είναι τα μέτρα της Τράπεζας Κύπρου για τον κορωνοϊό

19:33 - Κύπρος: Επαγγελματίας υγείας στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

19:29 - «Έσβησε» Κύπριος επιχειρηματίας και δημοσιογράφος στο ΗΒ από κορωνοϊό (pic)

19:20 - Θρίλερ δίχως τέλος στην Ιταλία - Στους 727 οι νεκροί στο τελευταίο 24ωρο

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία ανήλθε σε 110.574 και οι νεκροί έφτασαν τους 13.155 την Τετάρτη, ενώ 16.847 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 105.792 και είχαν χάσει την ζωή τους 12.428 άνθρωποι, ενώ 15.729 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 727 ασθενείς (σε σύγκριση με τους 837 χθεσινούς) και καταγράφηκαν 2.937 νέα κρούσματα (από τα χθεσινά 2.107). Επιπλέον, 1.118 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 4.035 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.403 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 48.134 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

18:49 - Παρέμβαση υπουργού Υγείας μετά το ρεκόρ νέων κρουσμάτων 

18:43 - Κύπρος - Εκπέμπουν SOS οι ειδικοί: «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά»

18:25 - Κύπρος: Νόσησε από κορωνοϊό προτού «σβήσει» - Δεν καταγράφεται στα θύματα

18:15 - Κατεχόμενα: 7 νέα κρούσματα – Σύνολο 77

Επτά νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα στα κατεχόμενα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 77, ανακοίνωσε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί σε δηλώσεις του στις 18.00 στον «Μπαϊράκ» ανέφερε ότι στα κατεχόμενα καταγράφηκαν δύο θάνατοι λόγω του κορωνοϊού ενώ δύο άτομα είναι στην μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας και η κατάστασή τους είναι σταθερή.

Από τα νέα 7 κρούσματα, τα 3 εντοπίστηκαν στην περιοχή της Καρπασίας από επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα (ΣΣ: δεν αφορούν ε/κ εγκλωβισμένους), 1 στον Καραβά από επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, 2 στην Λευκωσία που αφορούν ζευγάρι που ήρθε από την Αμερική και ήταν σε κατ’ οίκον υποχρεωτικό περιορισμό και ένα κρούσμα στην Κερύνεια.

Με τα νέα δεδομένα τα κρούσματα ανά περιοχή είναι: Λευκωσία 11, Κιόνελι 3, Αμμόχωστος 2, Πέργαμος 3, Λάπηθος 3, Καραβάς 4, Βασίλεια 2, Κερύνεια 1 και Καρπασία 17.

18:10 - 50 νεκροί - 101 νέα κρούσματα - 1.415 συνολικά - 90 διασωληνωμένοι στην Ελλάδα

Ακόμα ένα θάνατο από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον τους 50.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 1415 ενώ 90 από τους ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί άλλα είκοσι κρούσματα σε πλοίο που βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι του Πειραιά. Στο πλοίο συνολικά βρίσκονται 380 άτομα για τους οποίους αναμένονται τα αποτελέσματα.

18:05 - Έσβησε 66χρονος που νοσηλευόταν με κορωνοϊό

18:02 -  58 νέα κρούσματα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας

17:30 - Ενημέρωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης και ευχαριστίες στους αστυνομικούς 

16:52 - 2.352 οι νεκροί και σχεδόν 30 χιλιάδες τα κρούσματα στο ΗΒ

16:48 - Στους 9.053 οι θάνατοι στην Ισπανία, 102.136 τα κρούσματα

16:38 - Γίνεται προσπάθεια για ναυλωμένη πτήση από την Αγγλία, 23 οι Τ/κ που κατέληξαν στο Λονδίνο σύμφωνα με τον Οζερσάι

Προσπάθεια για να υπάρξει ναυλωμένη πτήση από την Βρετανία στα κατεχόμενα για επαναπατρισμό των Τ/κ που έμειναν εκεί και δεν μπόρεσαν να έρθουν με τις προηγουμένες πτήσεις, ανακοίνωσε ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι.

Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι κάνουν προσπάθειες, μαζί με το γραφείο εκπροσώπησης του ψευδοκράτους στο Λονδίνο, να εξασφαλίσουν άδεια για την πραγματοποίηση μιας ακόμη ναυλωμένης πτήσεις από την Βρετανία στα κατεχόμενα για να έρθουν όσοι είναι υπήκοοι του ψευδοκράτους ή έχουν άδεια μόνιμης διαμονής στα κατεχόμενα.

Ο κ. Οζερσάι ανακοίνωσε επίσης ότι ο αριθμός των Τ/κ που διαμένουν στην Βρετανία, κυρίως στο Λονδίνο, και απεβίωσαν λόγω του κορωνοϊού, έφτασε τους 23.

16:30 - Πρόεδρος Αναστασιάδης και Ισραηλινός Πρωθυπουργός συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας κατά COVID-19

Τη διμερή συνεργασία σε θέματα αντιμετώπισης του κορωνοϊού συζήτησαν το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Νετανιάχου στον λογαριασμό του στο twitter.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρόπους που αφορούν την μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς και τη διμερή συνεργασία σε θέματα πολιτικής, έρευνας και ανάπτυξης και προμηθειών, αναφέρεται.

16:00 - Παράταση πρόνοιας Διατάγματος που αφορά στη λειτουργία των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων

Σε συνέχεια του Διατάγματος, Αρ. 3, ημερομηνίας 15 Μαρτίου 2020, που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας, και δεδομένου ότι έχει παρέλθει η ημερομηνία ισχύος της παραγράφου 2 (ζ) που αφορά στην αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων και εισαγωγών σε ασθενείς και την ακύρωση επισκέψεων για αντιμετώπιση ψυχρών περιστατικών στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι η εν λόγω πρόνοια του Διατάγματος θα ανανεωθεί αύριο με σχετικό Διάταγμα.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων δρα Σάββα Καδή.

Ως εκ τούτου, καλούνται τα νοσηλευτήρια να μην προγραμματίζουν χειρουργεία και εισαγωγές ασθενών προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασθενών.

15:31 - Κανονικά λειτουργεί το ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου, διαμηνύει ο Διευθυντής του Νοσοκομείου

Κανονικά συνεχίζει την λειτουργία του το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου μετά την απολύμανση που έγινε στους χώρους του, σύμφωνα με τον Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη που ανέλαβε την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μουτήρης ανέφερε πως το ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου συνεχίζει την λειτουργία του, ενώ οι χώροι του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών έχουν απολυμανθεί.Επίσης, πρόσθεσε, μερικοί επαγγελματίες υγείες κρίθηκε αναγκαίο από την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης να τεθούν σε απομόνωση και να εξεταστούν.

Επιπρόσθετα ο κ. Μουτήρης σημείωσε πως σε επικοινωνία που είχε με όλο το προσωπικό του ΓΝ Πάφου , ζήτησε περισσότερη τήρηση των μέτρων προστασίας και ασφάλειας. Διότι, όπως εξήγησε, ένα ασφαλές προσωπικό μπορεί να επιτελέσει καλύτερα το καθήκον του αυτές τις στιγμές.

Σημειώνεται πως το ΤΑΕΠ έμεινε για λίγη ώρα κλειστό σήμερα, εξαιτίας του ότι επαγγελματίας υγείας που εργάζεται στο αεροδρόμιο και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, κάποιες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας είχε μεταβεί στο ΤΑΕΠ Πάφου.

14:58 - Τροποποιήσεις στην εξασφάλιση έγκρισης για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση

14:49 - Απολυμάνθηκαν οι χώροι του αεροδρομίου Πάφου μετά το νέο περιστατικό με επαγγελματία υγείας

Aπολυμάνθηκαν οι χώροι του αεροδρομίου Πάφου μετά το νέο περιστατικό που αφορά επαγγελματία υγείας ο οποίος εργάζεται στο αεροδρόμιο και συνδέεται με το Νοσοκομείο Πάφου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από τον αερολιμένα Πάφου, οι χώροι τους οποίους κινήθηκε ο επαγγελματίας υγείας στο αεροδρόμιο έχουν απολυμανθεί και το προσωπικό του αεροδρομίου Πάφου με το οποίο ήρθε σε επαφή ο συγκεκριμένος επαγγελματίας υγείας τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι λίγοι οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου που ήρθαν σε επαφή με τον συγκεκριμένο επαγγελματία υγείας από κάποια απόσταση.

14:10 - Θετική στον κορωνοϊό σύζυγος μέλους της ΥΚΑΝ

13:50 - Στα 19 τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

Στα 19 έφτασαν τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ πέντε είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Επαρχιών Λεμεσού - Πάφου, Χρίστος Νικολάου, μέχρι το μεσημέρι νοσηλεύονταν στον 5ο όροφο πέντε επιβεβαιωμένα περιστατικά εκ των οποίων τα τέσσερα διασωληνωμένα.

Τα ύποπτα περιστατικά, που αναμένουν το αποτέλεσμα των επιστημονικών εξετάσεων, έφτασαν τα 19, συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία ο Θάλαμος Βραχείας Νοσηλείας στη ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου. Η λειτουργία της , που θα συνδράμει στην αποσυμφόρηση του 5ου όροφου, αναμένεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, κατέληξε ο κ.Νικολάου.

13:30 - Επαγγελματίας υγείας του αεροδρομίου Πάφου το νέο περιστατικό που σχετίζεται με το ΓΝ Πάφου, διευκρινίζει ο ΟΚΥπΥ

Επαγγελματία υγείας που έχει αποσπαστεί από το ΤΑΕΠ Πάφου στο αεροδρόμιο Πάφου αφορά το νέο περιστατικό του Νοσοκομείου Πάφου, διευκρινίζει στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Πάμπος Χαριλάου.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαριλάου, το περιστατικό που σχετίζεται με το ΓΝ Πάφου αφορά επαγγελματία υγείας που εργάζεται στο αεροδρόμιο και όχι στο ΤΑΕΠ, ωστόσο κάποιες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας είχε μεταβεί στο ΤΑΕΠ Πάφου.

Επειδή ωστόσο, όπως εξήγησε, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας επισκέφτηκε το ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου, μετά από συνεννόηση με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης για προληπτικούς λόγους θα γίνει απολύμανση του χώρου, που θα διαρκέσει μερικές ώρες και αμέσως μετά θα συνεχίσει την λειτουργία του το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ ο συγκεκριμένος επαγγελματίας υγείας δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα και έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό.

Στο μεταξύ ήδη οι συνάδερφοι του συγκεκριμένου επαγγελματία υγείας που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του έχουν δώσει δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας. Σημειώνεται πως και αυτοί δεν έχουν παρουσιάσει καμία συμπτωματολογία.

13:15 - Δεύτερος θάνατος στα κατεχόμενα λόγω κορωνοϊού, απεβίωσε Γερμανίδα τουρίστρια

Δεύτερος θάνατος από τον κορωνοϊό σημειώθηκε σήμερα στα κατεχόμενα. Πρόκειται για γυναίκα, την 83χρονη Γερμανίδα τουρίστρια Lieselotte Hosh, που νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του γενικού νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας από τις 24 Μαρτίου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωσε του «υπουργείου υγείας» αναφέρει ότι η 83χρονη νοσηλευόταν από τις 20 Μαρτίου και στις 24 του μήνα μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα. Σύμφωνα με τον αρχίατρο του νοσοκομείου, η ηλικιωμένη Γερμανίδα ήταν διαβητική και είχε υπέρταση.

12:55 - Συνολικά 31 άτομα με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 31 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο Αναφοράς καθ’ όλη τη χθεσινή ημέρα έγιναν 5 νέες εισαγωγές ενώ χθες δόθηκε και ένα εξιτήριο σε ασθενή, αφού το αποτέλεσμα των δεύτερων εξετάσεων που διενεργήθηκαν, ήταν αρνητικό στον κορωνοϊό.

Πέντε ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση, με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται από τους επαγγελματίες υγείας ως καλή.

Συνολικά από τις 11 Μαρτίου 2020, νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 62 ασθενείς, δόθηκαν 27 εξιτήρια, ενώ έξι άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας άλλων Δημόσιων Νοσηλευτηρίων.

Σημειώνεται ότι δύο από τα συνολικά οκτώ πρόσωπα που έχασαν μέχρι σήμερα, τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, αφορούσαν ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

12:15 - Κύπρος - Γρήγορα τεστ κορωνοϊού: «Αισχρό να χρεώνουν 150 ευρώ αντί 30»

11:50 - Παραλήφθηκε δωρεά από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ειδών ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού 

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι παραλήφθηκε χθες δωρεά από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για κάλυψη αναγκών σε προστατευτικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, παραλήφθηκαν 1,320 προστατευτικές στολές, ενώ φτάνουν άμεσα, μέσω ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών, επιπλέον ποσότητες προστατευτικών μασκών.

Παράλληλα, αναμένεται εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου η άφιξη της ειδικής πτήσης που θα πραγματοποιήσει η αεροπορική εταιρεία Aegean με την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, η οποία θα μεταφέρει από την Κίνα ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, μέρος των οποίων επίσης αποτελεί δωρεά από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Το Υπουργείο Υγείας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Πρεσβεία της Κίνας στη Λευκωσία που σε πνεύμα αλληλεγγύης συνέβαλε στην κάλυψη αναγκών σε εξοπλισμό και αναλώσιμα.

11:40 - Αισιοδοξία για το νεογνό που γεννήθηκε από μητέρα θετική στον κορωνοϊό

11:25 - Κύπρος: «Ξεχάστε το Πάσχα, δεν χαλαρώνουν σύντομα τα μέτρα»

Μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο αναμένει ο Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκης σε περίπτωση που τα νέα αυστηρά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ την Τρίτη (31/3), λειτουργήσουν και φυσικά ο κόσμος περιοριστεί στο σύνολο του στο σπίτι. Αυτό ανέφερε στο 24news, τονίζοντας ότι το Πάσχα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να το περάσουμε μόνοι στο σπίτι. (Διαβάτε περισσότερα ΕΔΩ)

11:15 - Έβαλαν πρόστιμο €300 σε άτομο με νοητική αναπηρία - Διέταξε έρευνα ο Αρχηγός

11:10 - Ποια είναι τα δύο συμπτώματα - «κλειδιά» για τον κορωνοϊό

10:55 - Δυο και όχι τέσσερα τα χθεσινά νέα κρούσματά τους, λένε οι Βρετανικές Βάσεις

Δυο είναι τα νέα θετικά κρούσματα εντός των Βρετανικών Βάσεων και όχι τέσσερα όπως μεταδόθηκε χθες, διευκρινίζει η διοίκηση των Βάσεων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, δύο μέλη της κοινότητας των Βρετανικών Δυνάμεων Κύπρου έχουν βρεθεί θετικά στην εξέταση COVID-19 "και όχι τέσσερα, όπως αρχικά ανακοινώθηκε από κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".

"Το ένα έχει μόνιμη βάση την Επισκοπή και το άλλο την Ανατολική περιοχή των Βρετανικών Βάσεων. Τα άτομα βρίσκονται επί του παρόντος σε αυτοπεριορισμό και παρουσιάζουν μόνο ήπια συμπτώματα" προστίθεται.

Αυτό φέρνει τον συνολικό αριθμό θετικών αποτελεσμάτων εντός των Βρετανικών Βάσεων σε επτά, όχι εννιά, λέει η ανακοίνωση.

Τέλος οι ΒΒ διαβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν να ευθυγραμμίζονται με τα μέτρα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

10:30 - Γιατρός και δύο νοσηλευτές του ΓΝ Λάρνακας είναι ανάμεσα στα 32 κρούσματα, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες.

10:20 - Δεν συμμορφώνονται... Πόσοι παραβίασαν το διάταγμα

10:00 - ΓΝ Πάφου: Κλειστό και το ΤΑΕΠ μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος σε νοσηλευτή

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα που εντοπίστηκε στο προσωπικό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Νοσοκομείο, πρόκειται για επαγγελματία υγείας – νοσηλευτή, που εργάζεται στο ΤΑΕΠ του κρατικού νοσηλευτηρίου. Ήδη ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης που έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του Νοσοκομείου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΟΚΥπΥ και το Υπουργείο Υγείας για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος, ενώ αποφασίστηκε από την πρώτη στιγμή το κλείσιμο του τμήματος. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

09:00 - Έστησαν πάρτι στη Λάρνακα - Μοίρασαν εξώδικα σε 24 πρόσωπα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση