ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Ξεχάστε το Πάσχα, δεν χαλαρώνουν σύντομα τα μέτρα»

Ο λόγος που δεν πρόκειται να χαλαρώσουν τα μέτρα σύντομα

Άντρη Θρασυβούλου

Μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο αναμένει ο Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκης σε περίπτωση που τα νέα αυστηρά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ την Τρίτη (31/3), λειτουργήσουν και φυσικά ο κόσμος περιοριστεί στο σύνολο του στο σπίτι. Αυτό ανέφερε στο 24news, τονίζοντας ότι το Πάσχα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να το περάσουμε μόνοι στο σπίτι.

Nα υπενθυμίσουμε ότι η Κυριακή του Πάσχα φέτος πέφτει στις 19 Απριλίου 2020.

Ο κ. Κωστρίκης σημείωσε ότι για να αξιολογηθούν τα νέα μέτρα θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα.«Τότε θα μπορέσουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων διότι κάθε φορά που ανακοινώνουμε δείγματα, η λοίμωξη έχει προκύψει τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν».

Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πέτρος Καραγιάννης που τονίζει χαρακτηριστικά: «Ξεχάστε το Πάσχα. Δεν πρόκειται να χαλαρώσουν σύντομα τα μέτρα. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχουν εστίες μόλυνσης στην κοινότητα που δεν είναι γνωστές. Επομένως, γι' αυτόν τον λόγο δεν πρέπει τα μέτρα να χαλαρώσουν διότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλες που μπορει να αναζωπυρώσουν την κατάσταση».

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 15 ορφανά κρούσματα για τα οποία δεν γνωρίζουμε ακόμη την πηγή τους.  

Να σημειωθεί ότι έπειτα από τα 32 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη (31/3) ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 262 (περιλαμβανομένων και των εννέα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο έφθασαν τους οκτώ. Πρόκειται για επτά άντρες και μία γυναίκα, με μέσο όρο ηλικίας τα 68.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X