ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κλειστό και το ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου - Νοσηλευτής θετικός σε κορωνοϊό

Θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα που εντοπίστηκε στο προσωπικό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Νοσοκομείο, πρόκειται για επαγγελματία υγείας – νοσηλευτή, που εργάζεται στο ΤΑΕΠ του κρατικού νοσηλευτηρίου. Ήδη ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης που έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του Νοσοκομείου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΟΚΥπΥ και το Υπουργείο Υγείας για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος, ενώ αποφασίστηκε από την πρώτη στιγμή το κλείσιμο του τμήματος.

Με βάση τα όσα ισχύουν στο πρωτόκολλο αντιμετώπισης της πανδημίας θα ακολουθήσει ιχνηλάτηση των επαφών του νοσηλευτή.

Επίσης το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου θα κλείσει προσωρινά ενώ θα αρχίσουν και οι διαδικασίες απολύμανσης του τμήματος.

Σημειώνεται πως το ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου χειριζόταν μόνο τα πολύ επείγοντα περιστατικά και λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας.

Στο μεταξύ σήμερα συνεχίζονται οι διαδικασίες για την αλλαγή του χώρου που στεγάζεται το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Πάφου. Ο χώρος θα στεγαστεί στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Πάφου για λόγους ασφαλείας του προσωπικού αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, ύποπτων για κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας και Διαλογής στελεχώνεται από ειδικευόμενους και εξασκούμενους ιατρούς.

Στο μεταξύ για σκοπούς αποσυμφόρησης και μείωσης του κινδύνου μόλυνσης, με έγκριση του Υπουργείου Υγείας, ασθενείς της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου θα σταλούν σε ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με τον Δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

Επιπρόσθετα ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία και στους 11 ασθενείς που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, έναν ασθενή της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση