ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Brunch a la française στην Κρίτου Τέρρα

Ο Χρίστος είναι σπουδασμένος truffle hunter και μερακλής των σπάνιων μανιταριών

Ο Χρίστος είναι σπουδασμένος truffle hunter και μερακλής των σπάνιων μανιταριών. Μετακόμισε πριν λίγα χρόνια μαζί με τη γυναίκα του Αγγελική στην Κρίτου Τέρα θέλοντας να φτιάξουν την οικογένεια τους. Λειτουργούν το καφέ του χωριού και την παγωταρία Παπαφιλίππου στο κέντρο του χωριού στον δρόμο προς τους καταρράκτες.

Φέτος αποφάσισε να μοιράσει την αγάπη του για την τρούφα στον υπόλοιπο κόσμο φτιάχνοντας τα Σαββατοκύριακα ένα brunch γαλλικού τύπου όπως αυτά που σερβίρουν στην νότια Γαλλία. Λένε στην Προβηγκία πως ο καλύτερος τρόπος να φας τρούφα είναι με τα αυγά. Έτσι φτιάχνουν τις περίφημες ομελέτες με τρούφα και τυρί ή χτυπητά αυγά με τρούφα ή μορχέλλες (true morels, morchelle).

Στο καφέ του Χρίστου λοιπόν, κάτω από τον ίσκιο των καλαμιών και βλέποντας στα 450 μέτρα πάνω από την θάλασσα το πράσινο του χωριού και τον πανέμορφο κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς το πρωί μέχρι το μεσημέρι σερβίρεται ένα διαφορετικό brunch.

Αυγά του χωριού χτυπητά αλλά όχι χυλός αναμεμιγμένα με παρμεζάνα βαθιάς ωρίμανσης και φρέσκο θυμάρι απλωμένα σε μια μεγάλη φέτα ψωμί χωριάτικο με προζύμι. Από πάνω τρούφα, πολλή και πραγματική τρούφα που μοσχοβολά παντού.

Τώρα είναι η περίοδος της καλοκαιρινής τρούφας, με μια πιο ήπια γεύση αλλά το ίδιο συναρπαστική για τους λάτρεις.

Ρωτήσαμε την προέλευση της τρούφας, ο Χριστός μας απάντησε πως είναι άλλοτε κυπριακή από την περιοχή ή από την Ελλάδα την οποία εμπορεύεται ο ίδιος.

Ο Χρίστος και η Αγγελική φτιάχνουν στο καφέ τους όλων των ειδών τους καφέδες από κυπριακό μέχρι καπουτσίνο και φρέντο εσπρέσσο.
Η τιμή είναι τίμια 10 ευρώ το πιάτο για αυτήν την αγροτική γαστρονομική πανδαισία.

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 99 990726
Βrunch A La Francaise στην Κρίτου Τέρα
Ανοικτό Σάββατο και Κυριακή
Καφέ Κρίτου Τέρα, Κέντρο Χωριού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Λόγω της ημέρας σε υπαίθρια σημεία σε όλες τις επαρχίες, θα συναντήσεις και καραβάνια που φτιάχνουν παραδοσιακούς λουκουμάδες

Πού να πας για λουκουμάδες

Αν ψάχνεις την αγαπημένη σιροπιαστή γεύση που μας γλυκαίνει εδώ και δεκαετίες, εδώ σου έχουμε τα spots με μερικούς από τους ...
 |  FOOD & DRINK