Wiz Guide
Και ένα φεστιβάλ που τιμά το παραδοσιακό και νόστιμο αυτό έδεσμα.
Όταν μιλούμε για οφτόν στη Λευκωσία, αμέσως μας έρχονται στο μυαλό συγκεκριμένα μαγαζιά, είτε γιατί σερβίρουν μόνο το συγκεκριμένο είδος και άρα δουλεύουν εποχιακά είτε γιατί φημίζονται για το εν λόγω παραδοσιακό έδεσμα.
Ο Πορφύριος στη Περιστερώνα πυρώνει για πρώτη φορά τους φούρνους του την Πέμπτη 8 Μαΐου. Αρχικά, για 2-3 βδομάδες, θα δουλεύει μόνο Πέμπτη, ενώ στην πορεία θα ανοίγει κανονικά Τρίτη και Πέμπτη, σερβίροντας όπως μόνο αυτός μας έχει συνηθίσει, στη λαδόκολα, αφού προηγουμένως έχει ψηθεί συρτό πάνω σε κεραμίδια.
Ο Κλατσίμπαμπας στο Τσέρι θα ανοίξει για πρώτη φορά την Παρασκευή 16 Μαΐου, δουλεύοντας όπως κάθε χρόνο τις Τρίτες και τις Παρασκευές. Δεμένο με σπάγκο και ψημένο σε πιθάρια, πάνω σε κεραμίδι, το οφτόν εδώ είναι απίστευτα λαχταριστό. Θα αγαπήσεις την καταπράσινη αυλή του.
Διαβάστε την συνέχεια στο WIZ