
Wiz Guide
Ξέρετε τι είναι η κωλοχτύπα; Η κωλοχτύπα είναι ένα μοναδικό θαλασσινό είδος, κάτι μεταξύ αστακού και αστακοκαραβίδας, χωρίς κεραίες και δαγκάνες. Εντοπίζεται στα ανοιχτά της Κύπρου και θεωρείται ιδιαίτερος μεζές για τους γνώστες των ψαρικών.
Από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο, οι κωλοχτύπες «πιάνουν τα ρηχά», βρίσκοντας καταφύγιο σε σπηλιές και σχισμές των βράχων. Πιάνονται με το χέρι και, αν τυλιχτούν με βρεγμένο πανί και μπουν στο ψυγείο, μπορούν να διατηρηθούν ζωντανές για μέρες -περιμένοντας να γίνουν ο πρωταγωνιστής στο πιάτο.
Ψαγμένες ψαροταβέρνες της Κύπρου τις σερβίρουν ως εξαιρετικό θαλασσινό μεζέ, με γεύση που φέρνει κάτι ανάμεσα σε αστακό και καραβίδα, αλλά με δική της, ξεχωριστή νοστιμιά.
Το Wiz σας παρουσιάζει οκτώ χώρους όπου μπορείτε να απολαύσετε αυτό το σπάνιο θαλασσινό.
Αν έχετε την περιέργεια να τη δοκιμάσετε, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε έναν από τους παρακάτω χώρους. Προσοχή, όμως: η κωλοχτύπα είναι δυσεύρετη και εξαρτάται από την ψαριά της ημέρας. Γι’ αυτό, πριν ξεκινήσετε, καλό θα ήταν να τηλεφωνήσετε πρώτα στο εστιατόριο.
Παραλιακή, οικογενειακή ταβέρνα σε ιδανική τοποθεσία, εκεί όπου σκάει το κύμα. Με φρέσκο ψάρι από τις βάρκες του, καλό τηγάνι και σχάρα. Εκτός των κλασικών και μερικές πρωτότυπες συνταγές, όπως μελιτζάνες τηγανητές και γαριδομακαρονάδα, αλλά και πιάτα με κρέας στα κάρβουνα. Δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες και έχει ωραία αισθητική με λευκές ξύλινες καρέκλες. Τα σ/κ του καλοκαιριού απαραίτητη κράτηση, γίνεται κοσμοσυρροή. ΔΕΥ-ΚΥΡ 12.00-23.00
Δημοφιλής ψαροταβέρνα στο λιμανάκι Αγίας Νάπας, βεράντα με θέα και θαλασσινός αέρας. Το μενού καλύπτει μια ποικιλία γεύσεων· φρέσκο ψάρι ψημένο στα κάρβουνα, ψάρι σε ασιατικό στυλ, στρείδια ταρτάρ, σεβίτσε, sushi, αλλά και μπέργκερ για παιδιά, vegan μουσακάς και ρουστίκ επιδόρπια κάτω από την ίδια στέγη. Την εικόνα συμπληρώνουν η ενημερωμένη λίστα κρασιών με έμφαση στον κυπριακό αμπελώνα και η άμεση, προσεκτική εξυπηρέτηση.
Διαβάστε την σύνεχεια στο WIZ