ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Κύπρο - 10 επιβεβαιωμένα

Να μην εξαπλωθεί ο ιός - Δραστικά μέτρα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την Τετάρτη 11 Μαρτίου, κήρυξε τον κορωνοϊό πανδημία, τρεις μήνες μετά την εμφάνισή του. Η τελευταία φορά που ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία ήταν το 2009 με την γρίπη Η1Ν1.


Κορωνοϊός: Τι σημαίνει πανδημία


Σε συναγερμό είναι και η Κύπρος με φόντο πλέον δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα (μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 12/3). Οι αρμόδιοι βρίσκονται επί ποδός με την κυβέρνηση να παίρνει αυστηρά μέτρα για την δημόσια υγεία των πολιτών.

Επιπλέον στις επάλξεις βρίσκεται και η Αστυνομία με στόχο την τήρηση των μέτρων που αποφασίστηκαν. Σήμερα, έγινε μία καταγγελία σε υποστατικό καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε πέραν των 75 ατόμων, όπως προνοεί ο νόμος.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/3) το κλείσιμο όλων των σχολείωνενώ αύριο, Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε διάγγελμα ώστε να ενημερώσει τους πολίτες γύρω από το ζήτημα του κορωνοϊού και τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται. 

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

22:30 - Δεν κάνει στάση τελικά στη Λεμεσό το κρουαζιερόπλοιο

 

21:00 - Alert οι αρμόδιοι - Έρχεται Λεμεσό κρουαζιερόπλοιο με πέραν των 800 επιβατών

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αρμόδιοι καθώς το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να αφιχθεί κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι Λεμεσού το οποίο μεταφέρει πέραν των 800 επιβατών.

 

20:00 - Aλλάζουν οι οδηγίες προς όσους ταξιδεύουν

19:30 - Άλλα τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Πρόκειται για:

  • Ένα άτομο που νοσηλεύεται από χθες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επιστρέψει από την Ιταλία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε ήπια συμπτωματολογία. Θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
  • Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές. Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό

  • Ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και το οποίο έφτασε από την Γερμανία, η οποία εμπίπτει στην Κατηγορία 2 που προβλέπει αυτό-περιορισμό. Το άτομο είναι ασυμπτωματικό και θα παραμείνει σε αυτό-περιορισμό.

     

 19:11 - Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κομισιόν έχουν εντοπιστεί έξι κρούσματα κορωνοϊου και η λειτουργία της θα γίνεται με προσωπικό ασφαλείας και βάρδιες

 

18:30 - Η Cablenet διέθεσε στο ΡΙΚ τη μετάδοση σημαντικών ποδοσφαιρικων συναντήσεων

H Cablenet ανακοίνωσε ότι θα αποφάσισε να διαθέσει αριθμό ποδοσφαιρικών παιγνιδιών για μετάδοση από το ΡΙΚ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

18:10 - Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα, ο σύζυγος της Γερμανίδας τουρίστριας

O σύζυγος της 65χρονης Γερμανίδας τουρίστριας που ήταν επίσης σε απομόνωση στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, ανέβασε σήμερα πυρετό και το νέο τεστ που του έγινε για κορωνοϊό ήταν θετικό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε ότι ο σύζυγος της 65χρονης, του πρώτου κρούσματος, είχε τεθεί προληπτικά σε απομόνωση κι αυτός και τα τεστ που του είχαν γίνει μέχρι χθες ήταν αρνητικά. Σήμερα όμως ανέβασε πυρετό και το τεστ ήταν θετικό. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα στα κατεχόμενα. Η κατάσταση υγείας της 65χρονης που εδώ και 4 ημέρες είναι σε απομόνωση στον ειδικό χώρο του γενικού νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας, είναι σταθερή.

17:50 - Eργαστηριακή διάγνωση του νέου κορωνοϊού ΜΟΝΟ στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας ενημερώνουν τους πολίτες ότι η μόνη εγκεκριμένη και αξιόπιστη μέθοδος εργαστηριακής διάγνωσης του ιού SARS-COVID19 είναι η μοριακή ανίχνευση που εκτελείται στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν υιοθετείται ούτε και προτείνεται ως αξιόπιστη μέθοδος από τις υπηρεσίες υγείας του Υπουργείου.

17:43 - Mέτρα στις Φυλακές

Στα πλαίσια πρόληψης του μεταδοτικού ιού κορωνοϊού, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών έκδωσε και έλαβε αυστηρά προληπτικά μέτρα για τους κρατούμενους, τους νεοεισερχόμενους κρατούμενους, το σωφρονιστικό προσωπικό, το πολιτικό προσωπικό, το προσωπικό άλλων υπηρεσιών που βρίσκεται και εργάζεται στο Τμήμα Φυλακών, τους επισκέπτες κρατουμένων, τους δικηγόρους, τους προμηθευτές, καθώς και για οποιοδήποτε πρόσωπο προσέρχεται στο Τμήμα για εργασία.

Στα ίδια πλαίσια προτρέπονται όλοι οι επισκέπτες να μειώσουν τις επισκέψεις τους στο ελάχιστο και στον άκρως απαραίτητο αριθμό επισκέψεων από μέλη των οικογενειών τους.

17:30 - Από την ανακοίνωση Οζερσάϊ έμαθε για Στροβίλια/Λιμνίτη, λέει ο Ακιντζί

Δεν φαίνεται να ήταν ενήμερος για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων σε Στροβίλια και Λιμνίτη ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος υποστηρίζει ότι στη διάρκεια του "υπουργικού" μια τέτοια απόφαση δεν είχε ληφθεί, ούτε συζητηθεί.

Σε γραπτή δήλωση εξηγεί ότι έγινε η συνεδρίαση παρουσία του και όταν ολοκληρώθηκε αυτός έφυγε και πήγε στο "προεδρικό μέγαρο". Εξήγησε ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία ελέγχου και δεν λήφθηκε καμία απόφαση να κλείσει οποιοδήποτε οδόφραγμα.

17:00 Έτσι θα φας πόρτα στο καζίνο λόγω... κορωνοϊού

16:45 - Οnline μαθήματα για μαθητές ενώ παραμένουν κλειστά τα σχολεία

16:40 -  Κλειστά όλα τα Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι και Αρχαία Μνημεία μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι όλα τα Μουσεία, Αρχαιολογικοί Χώροι και Αρχαία Μνημεία θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό μέχρι 20 Μαρτίου 2020 μέσα στα πλαίσια των νέων μέτρων προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία που θα υποστεί το κοινό.

16:20 - Τι ισχύει για άνεργους και λήπτες επιδομάτων

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει το κοινό ότι:

1. Η ανανέωση της εγγραφής ανέργων, περιλαμβανομένων αιτητών Διεθνούς Προστασίας, θα γίνεται αυτόματα χωρίς να είναι απαραίτητη η προσέλευση του κοινού στα κατά τόπους Επαρχιακά και Τοπικά Γραφεία του Τμήματος Εργασίας και τα Επαρχιακά των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων και δεν θα επηρεαστούν τα οποιαδήποτε δικαιώματα των ανέργων.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία που ακολουθείται μέχρι και σήμερα στις περιπτώσεις νέων εγγραφών ανέργων, τερματισμών εγγραφών ή ανέργων που προτίθενται να αναζητήσουν εργασία σε άλλο Κράτος Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ε.Ο.Χ. και στην Ελβετία συνεχίζει να ισχύει ως έχει, δηλαδή θα πρέπει να παρουσιάζονται στα Επαρχιακά Γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να παρουσιάζονται στα Επαρχιακά Γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενδιαφερόμενοι για να δηλώσουν έναρξη ή τερματισμό της περιόδου ανεργίας τους ή μεταφορά του επιδόματος ανεργίας σε άλλο Κράτος Μέλος.

2. Τα επιδόματα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας θα καταβληθούν χωρίς να είναι απαραίτητη η προσέλευση του κοινού στα κατά τόπους Επαρχιακά και Τοπικά Γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών για προσκόμιση των απαιτούμενων πιστοποιητικών και δεν θα επηρεαστούν τα οποιαδήποτε δικαιώματα ληπτών Δημόσιου Βοηθήματος και Αιτητών Διεθνούς Προστασίας. 

15:44 - Χάνουμε την... μπάλα με τα κρούσματα; Ψάχνουν τον άγνωστο Χ

Το «κύμα» του κορωνοϊού έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του Κύπριου πολίτη αλλά και των αρμόδιων που τρέχουν και δεν φθάνουν. Αν και μέχρι στιγμής ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχει δημοσιοποιηθεί ανέρχεται στους επτά, το ενδεχόμενο ν' αυξηθεί θεωρείται από τους ειδικούς, βέβαιο. Εξάλλου, αυτό τόνισε σήμερα και η η Διευθύντρια του Τμήματος Μοριακής Ιολογίας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής (ΙΝΓΚ) Δρ Χριστίνα Χριστοδούλου. (Δείτε το άρθρο ΕΔΩ)

15:10 - Νέα μέτρα από Δήμο Λευκωσίας για πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Tα μέτρα:

- Περιορίζονται οι συναντήσεις με εξωτερικούς συνεργάτες μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.
- Οι πολιτικοί γάμοι αναστέλλονται μέχρι τις 22 Μαρτίου 2020.
- Η παραλαβή και πληρωμή αιτήσεων (πολεοδομικών και οικοδομικών) και η εξυπηρέτηση κοινού αναστέλλονται μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020.
-Αναστέλλεται επίσης η παραλαβή / έκδοση αιτήσεων για εξασφάλιση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και του Υγειονομικού Πιστοποιητικού και η εξυπηρέτηση κοινού μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020.
- Παρατείνεται η αναβολή των προγραμμάτων του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας και του Ανοικτού Σχολείου μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020.
- Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 23 Μαρτίου 2020.
CVAR) και το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020.

15:01 - Νέα τηλεδιάσκεψη των 27 Υπουργών Υγείας - Aναμένονται έκτακτα μέτρα

Νέα τηλεδιάσκεψη των 27 Υπουργών Υγείας της ΕΕ προγραμματίστηκε για τις 15:00 ώρα Βρυξέλλών, σήμερα, σε συνέχεια των αποφάσεων των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Η τηλεδιάσκεψη ανακοινώθηκε από την Κροατική Προεδρία του Συμβουλίου και θα έχει ως αντικείμενο το συντονισμό, την προώθηση των αποφάσεων των ηγετών και την επιπλέον δράση για την αποτροπή της εξάπλωση του COVID19.

15:00 - ΥΠΟΙΚ: Θα λαβωθεί και η οικονομία μας από τον κορωνοϊό

Λόγο για αναπόφευκτο επηρεασμό και της κυπριακής οικονομίας λόγω του κορωνοϊού έκανε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης μετά την λήξη των εκτενών διαβουλεύσεων με τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων και την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, τονίζοντας ωστόσο για ακόμα μια φορά πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της οικονομίας για επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Ο Υπουργός τόνισε πως είναι μια παγκόσμια εξελισσόμενη κρίση η οποία μετεξελίσσεται και σε οικονομική κρίση και το ακριβές πλήγμα στην οικονομία να μην μπορεί να υπολογιστεί στο παρόν.

Η κυβέρνηση, σημείωσε, θα στηρίξει την οικονομία, θα στηρίξει τους εργαζομένους, θα στηρίξει τις επιχειρήσεις με πρακτικά εφαρμόσιμα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν

14:46 - Εξόφληση λογαριασμών μέσω διαδικτύου προτρέπει το ΣΥΛ

Λαμβάνοντας μέτρα για τον κορωνοϊό, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού προτρέπει τους καταναλωτές να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση του, το ΣΥΛ αναφέρει πως "έχοντας υπόψη τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω κορωνοϊού, προτρέπει τους καταναλωτές του που θέλουν να εξοφλήσουν το λογαριασμό τους, να επιλέγουν την πληρωμή με πιστωτική κάρτα μέσω της JCC στη διεύθυνση: http://www.jccsmart.com".

Οι επισκέψεις τα Ταμεία του ΣΥΛ θα πρέπει να γίνονται για τις απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις, αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ για περισσότερες διευκρινίσεις το κοινό μπορεί να τηλεφωνεί στο 25830000.

14:43 - Νέο θετικό κρούσμα κορωνοϊού - Στα 7 η Κύπρος

14:31 - «Ετοιμοπόλεμοι οι νοσηλευτές, φτάνει να έχουν τον αναγκαίο εξοπλισμό»

14:27 - Νέο ύποπτο κρούσμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας – Καλά νέα για τον 4χρονο

14:14 - Αναστέλλονται όλες οι πνευματικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής

Αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας όλες οι πνευματικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής. Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής αναφέρει συγκεκριμένα ότι αναστέλλονται ομιλίες, συγκεντρώσεις κατηχητικών σχολείων, κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις των Χριστιανικών Συνδέσμων, υποδοχές και οργανωμένα προσκυνήματα ιερών εικόνων, ιερών λειψάνων και λοιπών εκκλησιαστικών κειμηλίων. Όπως σημειώνει στις περιπτώσεις ανθρώπων, που αδυνατούν να προσέρχονται στους ναούς, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των ιερών ακολουθιών μέσω της τηλεοράσεως και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

14:11 - Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής λαμβάνει η Αστυνομία λόγω Κορωνοϊού

Στη λήψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας, με βάση το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για αντιμετώπιση και πρόληψη του κορωνοϊού, προχώρησε η Αστυνομία.

Κληθείς να αναφερθεί στα μέτρα αυτά, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής σε όλους τους χώρους της Αστυνομίας, τα προληπτικά μέτρα και οι αναθεωρημένες οδηγίες για αντιμετώπιση του κορωνοϊού». Σημείωσε ότι τα μέλη της Αστυνομίας που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 ημέρες σε χώρες υψηλού κινδύνου (Κατηγορίας 1-2 & 3) τίθενται σε αυτοπεριορισμό ή/και αυτοπαρακολούθηση.

Ανέφερε ότι «δόθηκαν οδηγίες σε όλα τα μέλη μας, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ιδιαίτερα της πρώτης επιχειρησιακής γραμμής, στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας».

14:10 - Τα «σημάδια» του κορωνοϊού στην Λευκωσία (pics)

Εδώ και λίγα 24ωρα έφτασε και στην Κύπρο η νέα πανδημία εν ονόματι «κορωνοϊός». Στο νησί μας, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (12/3) υπάρχουν 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η Κύπρος ήταν από τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης, στην οποία επιβεβαιώθηκαν κρούσματα. Αφότου έγινε γνωστό ότι επιβεβαιώθηκαν κρούσματα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σειρά προληπτικών μέτρων, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός. (Δείτε όλο το ρεπορτάζ ΕΔΩ)

 

14:09 - Προσοχή! Κλήση στο 1420 ΜΟΝΟ σε πραγματική ανάγκη

Εκκληση στο κοινό όπως ο τηλεφωνικός αριθμός 1420 χρησιμοποιείται μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη, απευθύνει το Υπουργείο Υγείας. Ο τηλεφωνικός αριθμός 1420 είναι στη διάθεση των πολιτών για να αναφέρουν μόνο όταν εμφανίσουν συμπτωματολογία που ομοιάζει με αυτήν του κορωνοϊού και είχαν επαφή με κρούσμα ή είχαν ταξιδέψει σε χώρα όπου είναι ενεργή η επιδημία, αναφέρει σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Μαργαρίτα Κυριάκου, Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας ότι «το Υπουργείο Υγείας χρειάζεται τη συνεργασία όλων και να δείξουν την υπευθυνότητα που χαρακτηρίζει τον κυπριακό λαό, ενώ είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη».

13:50 -  «Αυτές τις ώρες, εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους λειτουργούς Υγείας»

13:30 - Διάγγελμα Προέδρου την Παρασκευή για κορωνοϊό

Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Παρασκευή ούτως ώστε να ενημερώσει τους πολίτες γύρω από το ζήτημα του κορωνοϊού και τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος μετά και την διυπουργική.

Ο ίδιος δεν τοποθετήθηκε για το ζήτημα του κλεισίματος των οδοφραγμάτων από την τ/κ πλευρά. Ξεκαθάρισε πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο κρούσμα και πως η πάγια πολιτική είναι να ανακοινώνονται αμέσως. Όπως είπε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί θα εξακολουθήσουν να ισχύουν, ενώ την Παρασκευή θα γνωστοποιηθούν οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα.

13:25 - Nicosia Mall - Ενημερώνει για τα μέτρα προστασίας της Υγείας

13:20 - Έξι άτομα σε καραντίνα στο Νοσοκομείο Λεμεσού 

13:05 Σύνδεσμος Τραπεζών: Πρόκληση για τον τραπεζικό τομέα η συγκυρία που διαμορφώνεται λόγω κορωνοϊού

Πρόκληση για την κυπριακή οικονομία και τον τραπεζικό τομέα, χαρακτηρίζει τη συγκυρία, που διαμορφώνεται ως απόρροια των επιπτώσεων του κορωνοϊού ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου.

«Η σημερινή συγκυρία όπως διαμορφώνεται ως απόρροια των επιπτώσεων του κορωνοϊού αποτελεί ακόμη μια πρόκληση για την κυπριακή οικονομία και τον τραπεζικό τομέα, σε μια περίοδο που τα πράγματα στη χώρα μας βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης μετά την οικονομική κρίση του 2013», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου Μιχάλης Καμμά.

13:02 - Κορωνοϊός: «Αυστηρότερα μέτρα ή ίσως βρεθούμε στην ίδια κατάσταση με την Ιταλία»

12:50 - Κύπρος - Κορωνοϊός: «Τώρα θα αρχίσει η αύξηση αριθμού θετικών κρουσμάτων»

Τώρα θα ξεκινήσει να αυξάνεται ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων του κορωνοϊού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Τμήματος Μοριακής Ιολογίας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής (ΙΝΓΚ) Δρ Χριστίνα Χριστοδούλου, σημειώνοντας ότι τα δείγματα που δέχεται το ΙΝΚΓ προς εξέταση έχουν συνεχή ροή καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας από όλες τις επαρχίες και δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

12:45 - Κλείνουν τα οδοφράγματα Λιμνίτη και Στροβιλιών

12:43 - Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Παιδείας με ομολόγους του από ΕΕ για συντονισμό δράσεων κατά COVID-19

Ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη με τους άλλους 26 ομολόγους του από τα κράτη μέλη της ΕΕ, με αντικείμενο το συντονισμό των δράσεων απέναντι στον κορωνοϊό (COVID-19).

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε γύρω στις 12.00, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ νωρίτερα ο κ. Προδρόμου συμμετείχε στη διευρυμένη σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής. Παρών είναι και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας Μάριος Παναγίδης.

Σε ανάρτηση στο λογαριασμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο twitter αναφέρεται ότι ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Παιδείας της ΕΕ, για να συντονίσουν τις δράσεις τους απέναντι στον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του στην εκπαίδευση, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν.

12:30 - Πάφος: Συμμορφώνονται με τα μέτρα λόγω κορωνοϊού

12:10 - Μεταφέρεται στο Μακάρειο παιδάκι - Ταξίδεψε στην Τουρκία

Άλλο ένα παιδάκι αναμένεται να μεταφερθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχε ταξιδέψει στην Τουρκία και παρουσίασε πυρετό.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου είναι σε ετοιμότητα ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις.

11:45 - Ελεύθερη Αμμόχωστος: Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι κάτοικοι - Τι αναφέρει η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου 

11:10 - Χαμηλά τα αποθέματα αίματος στο Κέντρο Αίματος - Καλούνται οι αιμοδότες να συνεισφέρουν (Διαβάστε εδώ)

10:45 - Σε ημικεκλεισμένων των θυρών συνεδρία η Ολομέλεια της Βουλής αύριο Παρασκευή

Η απόφαση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και των κοινοβουλευτικών κομμάτων είναι να συνέλθει σε «ημικεκλεισμένη» των θυρών συνεδρία, η Ολομέλεια της Βουλής, αύριο Παρασκευή

Με βάση την ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Βουλής Πάρη Ποταμίτη, λόγω των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού και ειδικά του διατάγματος για τις συγκεντρώσεις ατόμων που πρέπει να είναι κάτω από 75 άτομα, η Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί μόνο με τους Βουλευτές και το ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό υποστήριξης.

Σύμφωνα με τον κ. Ποταμίτη, συνεργάτες ή δημοσιογράφοι δεν θα μπορούν να παρίστανται στην αίθουσα της Ολομέλειας, αλλά επειδή η συνεδρία θα μεταδίδεται απ` ευθείας από την τηλεόραση θα μπορούν όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν.

10:40 - Ύποπτο κρούσμα σε πτήση: Δεν έβαλαν σε καραντίνα τους άλλους επιβάτες

Οι επιβάτες του αεροσκάφους που έφτασε το βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Gatwick της Βρετανίας, παρά το ότι έχει εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα ανάμεσά τους, δεν τέθηκαν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε χώρο του παλιού Αεροδρομίου Λάρνακας, ώστε να προχωρεί η διαδικασία εξέτασής τους και να μην απασχολείται το ιατρείο.

Οι συγκεκριμένοι επιβάτες εξετάστηκαν (μετρήθηκε η θερμοκρασίας τους) από γιατρούς και νοσηλευτές που κλήθηκαν στο σημείο. Επίσης, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια. (Περισσότερα ΕΔΩ)

10:30 - Κατεχόμενα: Αρνητικό το δείγμα παραμένει ένα το επιβεβαιωμένο κρούσμα

10:10 - Κορωνοϊός: Εντοπίζουν επαφές του οδηγού ταξί - Αγώνας δρόμου των υπηρεσιών

Αγώνα δρόμου πραγματοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εντοπίσουν άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον οδηγό ταξί, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, ήδη έχουν εντοπιστεί πρόσωπα από το οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ εντοπίζονται και πρόσωπα από το εργασιακό του περιβάλλον. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα αναμένεται να υποβληθούν σε εξέταση.  (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

9:45 - Συνέρχεται από τις 8.45πμ το πρωί η διυπουργική επιτροπή για το θέμα του κορωνοϊού, σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία αρκετών μελών του Υπουργικού.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης και η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Παρόντες είναι επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγώτης Σεντώνας, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Πέτρος Δημητρίου, ο Διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου Κυριάκος Κούρος και ο Γραμματέας του Υπουργικού Θεοδόσης Τσιόλας.

09:40 - Ποια η κατάσταση της υγείας των τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων - Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τον 28χρονο επιβάτη (Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ)

09:00 - Κοντά στην ανάπτυξη εμβολίου επιστήμονες στο Ισραήλ

Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες ότι έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό COVID-19. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, οι επιστήμονες πρόσφατα είχαν σημαντική πρόοδο στην κατανόηση του βιολογικού μηχανισμού και των ποιοτήτων του ιού, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης διαγνωστικής ικανότητας, της παραγωγής αντισωμάτων για όσους έχουν ήδη τον ιό και την ανάπτυξη εμβολίου.

08:55 - Νοσοκ. Αμμοχώστου: Ενδεχόμενο να εκκενωθεί η εντατική λόγω κορωνοϊού 

Στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο έχει επιλεγεί να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο Αναφοράς και ήδη μεταφέρθηκαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο υπάρχουν 28 διαθέσιμες απομονωμένες κλίνες, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν άτομα που θα προσβληθούν από τον κορωνοϊό. (Περισσότερα ΕΔΩ)

08:40 Φυλακτού: Έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε περισσότερα δείγματα

Σε δηλώσεις του το πρωί στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετική Λεωνίδας Φυλακτού ανέφερε ότι από σήμερα τα ξημερώματα τα δείγματα για κορωνοϊό έφτασαν τα 250, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένουν στα έξι. Παράλληλα επισήμανε πως στα κατεχόμενα παραμένει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ενώ ερευνώνται ορισμένα πιθανά. «Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε πολύ περισσότερα δείγματα αφού υπάρχει αρκετή υποδομή στο Ινστιτούτο», δήλωσε ο κ. Φυλακτού.

8:33 - 4χρονο παιδάκι με πυρετό στον Κορωνοϊό

Παιδάκι μόλις τεσσάρων ετών, βρίσκεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και εξετάζεται για κορωνοϊό.

Το παιδάκι που νοσηλεύεται σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης, φαίνεται να ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

7:20 - Έπιασε δουλεία η Αστυνομία με φόντο τον κορωνοϊό

Σε εγρήγορση και η Αστυνομία μετά τα έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι Αρχές με στόχο να τηρούνται στο νησί τα έκτακτα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησαν έφοδο σε διάφορα υποστατικά στην Λεμεσό.  (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

07:00 - Νοσοκομεία Λεμεσού - Λευκωσίας: Επαναλειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X