ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα «σημάδια» του κορωνοϊού στην Λευκωσία (pics)

Η ακτινογραφία της πρωτεύουσας

Εδώ και λίγα 24ωρα έφτασε και στην Κύπρο η νέα πανδημία εν ονόματι «κορωνοϊός». Στο νησί μας, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (12/3) υπήρχαν 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ στην συνέχεια αυξήθηκαν.

Η Κύπρος ήταν από τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης, στην οποία επιβεβαιώθηκαν κρούσματα.

Αφότου έγινε γνωστό ότι επιβεβαιώθηκαν κρούσματα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σειρά προληπτικών μέτρων, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός.


Live: Έξι κρούσματα από την πανδημία στην Κύπρο - Στο πόδι οι αρμόδιοι


Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το άρθρο (ι) του Διατάγματος, είναι ότι μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020, απαγορεύεται η συγκέντρωση και η παραμονή στον ίδιο, ενιαίο κλειστό χώρο, ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσεως, πέραν των 75 ατόμων συνολικά.

Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας, ανέστειλε την λειτουργία όλων των σχολείων παγκυπρίως, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών από την Παρασκευή 13 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία και όλων των άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου, απογευματινών και βραδινών, των Ειδικών Σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, όπως και των φροντιστηρίων, Παγκυπρίως, από την Παρασκευή 13 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. Ταυτόχρονα, ανέστειλαν την λειτουργία τους και όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, σε όλη την Κύπρο, μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020.


Κορωνοϊός: Εντοπίζουν επαφές του οδηγού ταξί - Αγώνας δρόμου των υπηρεσιών


Προηγουμένως, είχε αποφασιστεί το κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων.

Πάντως, σημειώνεται ότι, η Αστυνομία με στόχο να τηρούνται στο νησί τα πιο πάνω έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν, πραγματοποιεί έφοδο σε διάφορα υποστατικά.

Γενικότερα, σε ολόκληρο το νησί ξεκίνησαν και οι πολίτες να λαμβάνουν τα δικά τους μέτρα, ενώ πρέπει να συμμορφωθούν και με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Η ιστοσελίδα μας, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει το αίσθημα του κοινού μετά την ενημέρωση για τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, βρέθηκε σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, το 24news την Πέμπτη 12 Μαρτίου, βρέθηκε σε υπεραγορές της πρωτεύουσας όπου παρατήρησε τους πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους φορώντας γάντια ή και μάσκες. Όπως θα δείτε στις πιο κάτω φωτογραφίες, ο κόσμος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης, αλλά κυρίως προϊόντα υγιεινής, κάτι που απεικονίζει το αίσθημα των πολιτών σχετικά με την πανδημία που επικρατεί ανά το Παγκόσμιο.

Επίσης, η ιστοσελίδα μας, βρέθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας, όπου η κυριότερη διαπίστωση ήταν η μειωμένη τροχαία κίνηση σε ώρα αιχμής (11:30 - 13:00).

Προφανώς τα οχήματα στους δρόμους είναι μειωμένα εξαιτίας και της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, αλλά και γιατί αρκετός κόσμος προτιμά να μείνει στο σπίτι του, παρά να εκτεθεί στον κίνδυνο του κορωνοϊού.

**Από κυκλικό κόμβο Καλαμών (Λατσιά) μέχρι κυκλικό κόμβο Αρχαγγέλου (γήπεδο ΑΠΟΕΛ):

Λεωφόρος Καλλιπόλεως:

 Έγκωμη:

 Φώτα Καλησπέρα:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X