ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Προσοχή: Εδώ μόνο γίνεται το τεστ κορωνοϊού

Κρούει τον κώδωνα το Υπουργείο

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας ενημερώνουν τους πολίτες ότι η μόνη εγκεκριμένη και αξιόπιστη μέθοδος εργαστηριακής διάγνωσης του ιού SARS-COVID19 είναι η μοριακή ανίχνευση που εκτελείται στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν υιοθετείται ούτε και προτείνεται ως αξιόπιστη μέθοδος από τις υπηρεσίες υγείας του Υπουργείου.

Καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για το εν λόγω θέμα και να ακολουθείται η ενδεδειγμένη διαδικασία που έχει καθορίσει η Μονάδα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έτσι ώστε να γίνεται σωστή καταγραφή των περιστατικών και να ενημερώνεται έγκυρα η κοινή πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από όλες τις χώρες παγκόσμια, αλλά και να διευκολύνεται η ιχνηλάτηση των επαφών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αξιόπιστα κέντρα διάγνωσης θα δοθούν, όταν αυτά κριθούν κατάλληλα και πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές και πρότυπα ποιότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X