ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ύποπτο κρούσμα σε πτήση: Δεν έβαλαν σε καραντίνα τους άλλους επιβάτες

Κάποιοι δεν ήθελαν να εξεταστούν

Οι επιβάτες του αεροσκάφους που έφτασε το βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Gatwick της Βρετανίας, παρά το ότι έχει εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα ανάμεσά τους, δεν τέθηκαν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε χώρο του παλιού Αεροδρομίου Λάρνακας, ώστε να προχωρεί η διαδικασία εξέτασής τους και να μην απασχολείται το ιατρείο.

Οι συγκεκριμένοι επιβάτες εξετάστηκαν (μετρήθηκε η θερμοκρασίας τους) από γιατρούς και νοσηλευτές που κλήθηκαν στο σημείο. Επίσης, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια.


Κορωνοϊός: Εντοπίζουν επαφές του οδηγού ταξί - Αγώνας δρόμου των υπηρεσιών


Μετά τις διαδικασίες αυτές, τους δόθηκαν οδηγίες για κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του ύποπτου κρούσματος που ταξίδεψε μαζί τους. Εάν επιβεβαιωθεί το κρούσμα, τότε αναμένεται να δοθούν νέες οδηγίες στους άλλους επιβάτες. 

Θυμίζουμε ότι στην εν λόγω πτήση επέβαινε 28χρονος, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε υψηλό πυρετό και μετά την προσγείωση του αεροσκάφους μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να εξεταστεί.

Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας.

Πάντως, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥΠΥ Λάρνακας - Αμμοχώστου Γεώργιος Καροτσάκης είπε: «Yπήρξαν διαμαρτυρίες από μερίδα επιβατών, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και δόθηκαν οδηγίες στα μέλη της Αστυνομίας που ήταν παρόντα στο χώρο, να παρέμβουν, ούτως ώστε ο γιατρός και οι νοσηλευτές να καταφέρουν να διεκπεραιώσουν το έργο τους».

Αναφορικά με το αεροσκάφος είπε πως «αυτό θα απολυμανθεί καθώς και όλοι οι χώροι που χρησιμοποιήθηκαν από τους επιβάτες. Ωστόσο τι θα γίνει στη συνέχεια θα αποφασιστεί από τον Υπουργό Υγείας ο οποίος έχει λάβει οδηγίες από το Υπουργικό Συμβούλιο και τα μέτρα που λαμβάνονται ενδέχεται να διαφοροποιηθούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση