ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Στην σκιά του κορωνοϊού η Κύπρος - 116 τα κρούσματα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Εν μέσω μίας νέας πραγματικότητας την οποία βιώνει η Κύπρος, τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ τα μέτρα παγκοσμίως αλλά και στο νησί μας ενισχύονται. Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση του ιού, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα.

Το Σάββατο, 21 Μαρτίου, η Κύπρος κατέγραψε τον πρώτο νεκρό από τον νέο κορωνοϊό, COVID-19. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας πρόκειται για τον 70χρονο Βρετανό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μετά από την επιβεβαίωσή του ως κρούσμα COVID-19. Ο ασθενής νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με πολύ βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και είχε βρεθεί θετικός στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών κρούσματος COVID-19.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε στα 116.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα (23/3) συνήλθε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η διϋπουργική επιτροπή αξιολόγησης για θέματα κορωνοϊού. 

Για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, αναμένεται να ενημερώσει στις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας (23/3) μέσω νέου Διαγγέλματος ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. 

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

23:40 - Ασθενής με κορωνοϊό μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας

23:00 - Τουρκία: 293 νέα κρούσματα, 7 νεκροί σε 24 ώρες -  Σύνολο: 1529 κρούσματα, 37 νεκροί

22:55 - Koρωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Πακέτο αυστηρών μέτρων ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, με διάγγελμά του, ύστερα από τις επικρίσεις που δέχθηκε για ολιγωρία στο θέμα της υιοθέτησης περιορισμών για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κορωνοϊού. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

22:35 - Κατεχόμενα: 1 νέο κρούσμα - Συνολικά 40

22:30 - Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που μένουν ανοικτές

22:10 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Οι χώροι και οι επιχειρήσεις που κλείνουν

22:00 - Το πρόστιμο σε όσους παραβιάσουν αυτές τις αποφάσεις

21:30 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Πώς θα είναι οι μετακινήσεις από αύριο;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος στους πολίτες είπε, «λαμβάνοντας υπόψη αυτό που όλοι απευχόμαστε, τα φαινόμενα που καταγράφονται, αλλά και τις συμβουλές των επιστημόνων συνεργατών μας, η Διυπουργική Επιτροπή που συνήλθε σήμερα υπό την Προεδρία μου, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Υγείας για έκδοση Διατάγματος». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

21:00 - Τέσσερις ασθενείς με κρούσματα κορωνοϊού διακομίσθηκαν χθες και σήμερα στο ΓΝ Αμμοχώστου

Τέσσερις ασθενείς με κρούσματα του κορωνοϊού, μεταφέρθηκαν χθες και σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου ένα πρόσωπο και σήμερα άλλα τρία, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στους 15.

Εν τω μεταξύ, δύο ασθενείς εισήχθησαν σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αναφοράς για πιο στενή παρακολούθηση αφού παρουσίασαν αναπνευστικές επιπλοκές και έχουν αυξημένη ανάγκη για παροχή οξυγόνου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του δεύτερου ελέγχου για κορωνοϊο, δύο ασθενείς αναμένεται να λάβουν εξιτήριο τις επόμενες μέρες.

20:40 - Κορωνοϊός - Αυτά είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος (vid)

20:10 - Κορωνοϊός: Πέρασε την πρώτη φάση το ρωσικό εμβόλιο

19:35 - Κορωνοϊός - Ιταλία: Εφιάλτης δίχως τέλος - 601 νεκροί σε 24 ώρες

19:10 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Επτά άτομα στην εντατική

18:55 - Ξεπέρασαν τους 330 τα θύματα του κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο

Συνεχίζει να αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ανακοίνωση ότι τέσσερις ακόμα ασθενείς κατέληξαν στη Σκωτία και άλλοι τέσσερις στην Ουαλία, ακολούθησε η είδηση πως στην Αγγλία 46 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν φτάσει τους 335.

18:25 - Αρνητική στον κορωνοϊό η δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά

18:20 - Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 695 συνολικά, 17 νεκροί 

Στα 71 έφτασαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει, πλέον, ανέλθει στα 695 ενώ σημειώνεται ότι 17 άτομα έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο αριθμός κρουσμάτων στη χώρα υπολογίζεται μεταξύ 8 και 10 χιλιάδων.

18:15 - 21 νέα κρούσματα στην Κύπρο - Στους 116 οι ασθενείς με κορωνοϊό

18:00 - Τέσσερις νοσηλευτές την Τρίτη στην Πάφο για ενίσχυση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου

Τέσσερις νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μεταφέρονται την Τρίτη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για την ενίσχυση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου.

Στο μεταξύ σε σχετικές διευθετήσεις έχει προχωρήσει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος για την προσωρινή στέγαση των τεσσάρων νοσηλευτών και νοσηλευτριών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου Λάκης Γιουκάς χαιρέτησε την πρωτοβουλία του κ. Φαίδωνος να βοηθήσει στην προσωρινή εξεύρεση στέγης στους νοσηλευτές οι οποίοι μετατίθενται στην Πάφο, από το ΓΝ Λευκωσίας, και στην συγκεκριμένη κλινική, για όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται πως όλες οι νοσηλεύτριες που στελέχωναν την Μονάδα Αιμοκάθαρσης έχουν απομακρυνθεί μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος νοσηλεύτριας στην Μονάδα που ήρθε σε επαφή με άλλη νοσηλεύτρια η οποία είχε έρθει σε επαφή με τον 65χρονο ασθενή της ΜΕΘ.

17:25 - Η AEGEAN αναστέλλει όλες τις πτήσεις εξωτερικού

17:00 - Στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και αντιπροσωπείας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ). Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

16:30 - Κατεχόμενα: 1 νέο κρούσμα, συνολικά 39.

16:15 - Αρχιεπίσκοπος - Κορωνοϊός: Δεν είναι αμαρτία η αποχή από τη Θεία Κοινωνία

15:20 - Στο Μακάρειο 9 μηνών αγοράκι - Λήφθηκε δείγμα για κορωνοϊό

15:17 - «Για όλους μας είναι μια δύσκολη κατάσταση»

Όλοι μας περνούμε μια δύσκολη κατάσταση και οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Λεμεσού - Πάφου Χρίστος Νικολάου, ο οποίος βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό μετά που διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι καλά στην υγεία του και πλέον εκτελεί τα καθήκοντα του από το σπίτι.

Υπενθύμισε ότι με βάση αναθεωρημένη απόφαση παρατείνεται για 48 ώρες η αναστολή λειτουργίας στα Νοσοκομεία Λεμεσού - Πάφου και τα ΤΑΕΠ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετώντας περιστατικά, που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο ιδιωτικός τομέας. Την ίδια ώρα σημείωσε ότι έχουν συσταθεί ιατροσυμβούλια στο ΓΝ Λεμεσού, για να εξετάσουν περιστατικά με επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι δηλώνουν ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και αδυνατούν να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους.

«Έχουν συσταθεί ομάδες για έλεγχο του προσωπικού και να δούμε πόσοι θα έπρεπε να γυρίσουν πίσω", είπε και σημείωσε ότι "για όλους είναι μια δύσκολη κατάσταση και για τους επαγγελματίες της υγείας, οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους και την κατάσταση».

15:00 - Κύπρος: Χωρίς μάσκες φαρμακεία - Καθυστέρηση στην παράδοση φαρμάκων

Fake news το κρούσμα σε φαρμακοποιό δηλώνει η  η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελένη Πιέρα.

14:15 - Προχωρά σε διάγγελμα στις 20:30 ο Πρόεδρος

Τις απόψεις τις διυπουργικής επιτροπής για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία δεδομένης και της αύξησης των κρουσμάτων αλλά και της απειθαρχίας πολιτών ζήτησε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

14:03 - Η κατάσταση στις υπεραγορές - Σε ύφεση ο «πανικός»

13:57 - Κυβερνητικές εγγυήσεις €2 δισ. προς τράπεζες - Τι θα γίνει με δάνεια

13:50 - «Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Υπουργείου συζητεί το θέμα απαγόρευσης της κυκλοφορίας»

13:40 - Οδηγίες ΤΟΜ προς εταιρείες και εργαζόμενους σε σχέση με τη μετακίνηση του προσωπικού

13:01 - Nομική πτυχή ενδεχόμενου lockdown στην Κύπρο

12:30 -  Έγιναν σχεδόν 3.500 εξετάσεις δειγμάτων 

Μέχρι την Κυριακή (23/3) το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής έκανε γύρω στις 3.500 εξετάσεις δειγμάτων για κορωνοϊό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής Ινστιτούτου, Λεωνίδας Φυλακτού. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

12:03 - Καλεί σε στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου και κλείνει πάρκα και πάρκινγκ ο Δήμος Λάρνακας

12:00 - Νοσ. Πάφου: «Το δικό μου βγήκε αρνητικό... Άντε και στα δικά σου»

Συγκλονίζει για ακόμη μια φορά η εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ στην Πάφο και νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο - πληγή. (Διαβάστε το ρεπορτάζ ΕΔΩ)

11:40 - 17 οι νεκροί στην Ελλάδα -2 θάνατοι σε λίγες ώρες

Σε 17 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

11:20 - Κορωνοϊός: 16ος νεκρός στην Ελλάδα

11:18 - Γύρω στις 11:00 oλοκληρώθηκε η συνεδρία της Διυπουργικής Επιτροπής.

Θυμίζουμε ότι συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Πλέον, αναμένονται ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση.

10:49 - Επηρεάστηκαν και οι Τράπεζες της Κύπρου από την πανδημία

Μειωμένη κινητικότητα παρουσιάζεται στα καταστήματα των τραπεζών, αντανακλώντας από τη μία τα μέτρα περιορισμού και προστασίας κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τη μειωμένη οικονομική δραστηριότητα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

10:25 - Αρνητικοί στον κορωνοϊό οι τρεις από τους επιδημιολόγους του Υπ. Υγείας

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τριών από τους έξι επιδημιολόγους του Υπουργείου, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και τέθηκαν σε καραντίνα.

Αναμένονται τα αποτελέσματα και των δυο επιδημιολόγων που ενημέρωναν το κοινό μέσω Δημοσιογραφικής. 

Το πρόσωπο που ήρθαν σε επαφή και είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, είναι ο Μικροβιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

10:17 - Λεμεσός: Μετά το αλαλούμ στον μόλο... αστυνομικές κορδέλες (pics)

9:14 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Σε καραντίνα όλη η ομάδα των επιδημιολόγων του Υπ.Υγείας

9:07 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Γιατροί και πολίτες ζητούν lockdown

08:30 - Έρικ Κίτας: «Έχει συμπτώματα του ιού, 6 ημέρες αναμένει εξέταση»

Ο μετεωρολόγος, Έρικ Κίτας αναφέρει ότι μέλος της οικογένειας του που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αναμένει εδώ και έξι ημέρες να εξεταστεί. Μάλιστα ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «από λάθος χθες ήρθε ασθενοφόρο και το προσωπικό ικέτευσε να μείνει σπιτι γιατι δεν ξέρουν τι τους γίνεται στο νοσοκομείο κι ότι αν επιδεινωθεί περισσότερο θα ξανά έρθουν αμέσως». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

08:21 - «Σάρωσε» το νησί ξανά η Αστυνομία

Δεν σταματά τους ελέγχους η Αστυνομία για την εφαρμογή των Υπουργικών Διαταγμάτων για αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Το βράδυ της Κυριακής (22/3), μέλη της Αστυνομίας, σε όλες τις επαρχίες, διενήργησαν 723 ελέγχους σε διάφορα υποστατικά και χώρους συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού προσώπων, με στόχο την πλήρη συμμόρφωση και εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

7:30 Παρατείνονται για ακόμα 48 ώρες τα μέτρα για τη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

7:04: Στο ΓΝ Λεμεσού ασθενής που παρουσίασε επιπλοκές

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής, ασθενής, κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ασθενής, ηλικίας 58 ετών, νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αμμοχώστου από το Σάββατο 21 Μαρτίου, όταν παρουσίασε αναπνευστικές επιπλοκές. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

7:00 - Συνέρχεται υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η επιτροπή αξιολόγησης για τον κορωνοϊό

Η διϋπουργική θα προβεί σε μια ανασκόπηση της κατάστασης, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα ληφθούν αποφάσεις για κάποια νέα μέτρα. Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο και θα αρχίσει στις 09:15.

Σημειώνεται ότι επικρατεί δυσφορία αφού δεν πολλοί δεν υπακούν στα προληπτικά μέτρα κατά τις εξάπλωσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο πολλοί να εισρεύσουν σε πάρκα με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκεντρώσεις κόσμου, κάτι που αντίκεται στις συστάσεις. Οι εικόνες αυτές ώθησαν την ιατρική κοινότητα να συστήσει στην κυβέρνηση την υιοθέτηση πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X