ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρικ Κίτας: «Έχει συμπτώματα του ιού, 6 ημέρες αναμένει εξέταση»

«Από λάθος χθες ήρθε ασθενοφόρο και το προσωπικό ικέτευσε να μείνει σπίτι γιατι δεν ξέρουν τι τους γίνεται στο νοσοκομείο»

Ο μετεωρολόγος, Έρικ Κίτας αναφέρει ότι μέλος της οικογένειας του που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αναμένει εδώ και έξι ημέρες να εξεταστεί.  Μάλιστα ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «από λάθος χθες ήρθε ασθενοφόρο και το προσωπικό ικέτευσε να μείνει σπιτι γιατι δεν ξέρουν τι τους γίνεται στο νοσοκομείο κι ότι αν επιδεινωθεί περισσότερο θα ξανά έρθουν αμέσως».


Κορωνοϊός: «12χρονη παλεύει για την ζωή της - Δεν είχε προβλήματα υγείας»


Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Φίλοι μου, θέλω να μοιραστώ μαζι σας την εμπειρία που έχω ζήσει με μέλος της οικογένειας μου την τελευταία βδομάδα. Πριν από 6 μέρες μελος της οικογένειας μου που ανήκει στις ευπαθή ομάδες του πληθυσμού με χρόνιο βροχικό άσθμα άρχισε να έχει συμπτώματα του γνωστού ιού με πυρετό, ρίγος, βάρος στο στήθος. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες και αμέσως καλέσαμε το 1420 που χρειάστηκαν ώρες μέχρι να καταφέρουμε να μιλήσουμε με κάποιον τηλεφωνητή. Ήταν πολύ ευγενικοί στο να ακούσουν τις ανησυχίες μας αλλά το μόνο που μας είπαν ήταν ότι κράτησαν τα στοιχεία μας και θα μας πάρουν σε ΜΕΡΙΚΈΣ ΜΕΡΕΣ!!! Τις μέρες που ακολούθησαν μιλησαμε αρκετές φορές με το συγκεκριμένο κέντρο και μέχρι σήμερα 6 μέρες μετά ακόμη δεν έχουν έρθει να κάνουν τεστ. Τα τηλεφωνήματα αμέτρητα και καθε φορά να μας παρέπεμπαν σε άλλο αριθμό Λευκωσία και Λεμεσο. Μερικοι αριθμοί δεν απάντησαν ποτέ και άλλοι πάλι μας μετέφεραν αλλού. Στο τέλος μας είπαν ότι βρισκόμαστε σε λίστα αναμονής και να περιμενουμε!!! Μετά απο 6 μερες ειμαστε ακόμη στην αναμονή. Από λάθος χθες ήρθε ασθενοφόρο και το προσωπικό ικέτευσε να μείνει σπιτι γιατι δεν ξέρουν τι τους γίνεται στο νοσοκομείο κι ότι αν επιδεινωθεί περισσότερο θα ξανά έρθουν αμέσως.

6η μέρα σήμερα και ακόμα καμία εξέταση σε άτομο που υποφέρει.

Δεν μπορείς παρα να αναρωτηθείς:

Πόσοι άλλοι συνάνθρωποι μας περιμένουν να εξεταστούν;

Πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα;

Πόσες ζωές θα χαθούν μέχρι να ετοιμαστούμε;

Με ποιο ρίσκο να πάρει κάποιος ενα άρρωστο νοσοκομείο να κανει το τεστ με το ρίσκο να κολλήσει αν δεν έχει τελικά τον ιό;

Πότε θα κάνουν εξωτερικά κέντρα ελέγχου δημόσια;; Γιατί από αυριο λειτουργει το πρώτο ιδιωτικό.

Αν στην αρχή της εξάπλωσης στην Κυπρο δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν τι θα γίνεται σε 2-3 βδομάδες;

Πώς προστατεύει κάποιος τους συνανθρώπους του αφού δεν μπορείς να επιβεβαιώσεις τις ανησυχίες σου;

Πώς θα ιχνηλατησουν τόσες ημέρες μετά με ποιους ήρθε σε επαφή και ακολούθως αυτοί με την σειρά τους?

Τα ερωτήματα πολλά και κανείς δεν μας απαντάει. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να προκαλέσω πανικό στους συνανθρώπους μου. Οφείλω όμως να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας».

 Η σχετική ανάρτηση:

Ο ίδιος τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί το πολύτιμο και δύσκολο έργο των ανθρώπων στη πρώτη γραμμη (γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό κ.ά.). «Αναγνωρίζω ποσο δύσκολο ειναι το έργο τους κάτω απο αυτές τις συνθήκες. Η έλλειψη της οργάνωσης για αντιμετώπιση αυτων των πρώτογνωρων καταταστάσεων είναι που δυσχεραίνει το έργο τους και την έγκαιρη βοήθεια ασθενών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X