ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Κορωνοϊός: Οι χώροι και οι επιχειρήσεις που κλείνουν

Όχι και στην «λαμπρατζιά»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, το βράδυ της Δευτέρας, 23 Μαρτίου, με διάγγελμά του ανακοίνωσε νέα, αυστηρότητα μέτρα, στην μάχη που δίνει η Κύπρος με τον νέο κορωνοϊό, COVID-19.


Κύπρος - Κορωνοϊός: Πώς θα είναι οι μετακινήσεις από αύριο;


Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα ακόλουθα τα οποία αφορούν χώρους και επιχειρήσεις που κλείνουν από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, 24 Μαρτίου, μέχρι και την 13η Απριλίου.

Οι χώροι και οι επιχειρήσεις που κλείνουν είναι:

i. Πάρκα.

ii. Παιδότοποι.

iii. Ανοιχτοί χώροι αθλήσεως.

iv. Δημόσιοι χώροι συναθροίσεων, μεταξύ άλλων, πλατείες, φράγματα, εκδρομικοί χώροι, παραλίες, μαρίνες.

3. Όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα αναστείλουν τις εργασίες τους, πλην των επιχειρήσεων που θα περιλαμβάνονται σε σχετικό Διάταγμα που θα εκδοθεί εντός της ημέρας από τον Υπουργό Υγείας.

4. Τερματίζονται οι λαϊκές αγορές, παζαράκια και η πλανοδιοπώληση.

5. Τερματίζονται οι εργασίες σε εργοτάξια, πλην όσων αφορούν έργα δημόσιας ωφελείας, κατόπιν σχετικής άδειας του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

6. Απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής.

7. Απαγόρευση του εθίμου της «λαμπρατζιάς» με άμεση απομάκρυνση της ξυλείας ή άλλων υλικών που έχουν ήδη συγκεντρωθεί προς τον σκοπό αυτό. Την ευθύνη εφαρμογής της απαγόρευσης φέρουν οι τοπικές Αρχές σε συνεργασία με την Αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση