ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Κορωνοϊός: Πώς θα είναι οι μετακινήσεις από αύριο;

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος στους πολίτες είπε, «λαμβάνοντας υπόψη αυτό που όλοι απευχόμαστε, τα φαινόμενα που καταγράφονται, αλλά και τις συμβουλές των επιστημόνων συνεργατών μας, η Διυπουργική Επιτροπή που συνήλθε σήμερα υπό την Προεδρία μου, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Υγείας για έκδοση Διατάγματος».


Κορωνοϊός - Αυτά είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος (vid)


Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος, ανακοίνωσε τα ακόλουθα μέτρα, τα οποία αφορούν απαγόρευση αχρείαστων μετακινήσεων:

1. Απαγόρευση αχρείαστων μετακινήσεων, από τις 06.00 μ.μ. της 24ης Μαρτίου 2020 μέχρι την 13η Απριλίου, εκτός εάν πρόκειται για:
i. Μετάβαση από και προς τους χώρους εργασίας.
ii. Μετακινήσεις για προμήθειες αγαθών πρώτης ανάγκης από επιχειρήσεις ή καταστήματα που η λειτουργία τους επιτρέπεται και εφόσον είναι αδύνατη η αποστολή τους.
iii. Επίσκεψη σε ιατρό ή μετάβαση σε φαρμακείο.
iv. Μετάβαση σε τράπεζα εάν είναι αδύνατη η ηλεκτρονική συναλλαγή.
v. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή σε ομάδες που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή ευρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (καραντίνα).


Κορωνοϊός: «12χρονη παλεύει για την ζωή της - Δεν είχε προβλήματα υγείας»


vi. Συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού που μεταβαίνουν σε τελετές, όπως κηδείες, γάμους και βαφτίσεις, και δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων.

vii. Μετακινήσεις για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία τους περιοχές.

Θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, όσοι κυκλοφορούν να φέρουν ταυτότητα ή διαβατήριο και πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο για τον σκοπό της διακίνησής τους. Λεπτομέρειες και ο τρόπος ελέγχου θα ανακοινωθούν αύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X