ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μείνε για πάντα Μάζιτς…

Οι διαιτητικές εμφανίσεις στη Β’ φάση του Α’ γκρουπ, αποδυναμώνουν τη θέση όσων επιθυμούν την αποχώρηση του

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Ο καθένας και δη οι ποδοσφαιρικές εταιρείες με τα επιτελεία τους, διαθέτει άποψη σχετικά με το πώς αξιολογείται το έργο του αρχι- διαιτητή και κατά πόσο η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δια του προέδρου της, καλά θα κάνει να ν’ ανανεώσει ή όχι τη συνεργασία της με τον Μίλορατ Μάζιτς.

Όντως κατά τη διάρκεια της σεζόν ο Σέρβος αρχι- διαιτητής επανειλημμένα δέχθηκε επιθέσεις, είτε από ομάδες, είτε και από παράγοντες για λόγους που ο καθένας μπορεί να κρίνει σωστούς ή λανθασμένους ανάλογα πως ερμηνεύει τα γεγονότα.

Αυθαίρετο ή όχι συμπέρασμα, επί του προσωπικού αν θέλετε... υπό την θητεία του Μ΄άζιτς παρακολουθούμε ίσως τα καλύτερα πλέι οφ της ιστορίας. Από πρό-περσι μέχρι πέρσι και ακόμη καλύτερα φέτος

Από την άλλη όμως και όσο πλησιάζουμε στο πέρας της φετινής σεζόν με τα σημαντικότερα παιγνίδια του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου να διεξάγονται υπό το διαιτητικό επίπεδο που παρακολουθούμε, έχω την εντύπωση ότι η άποψη που φέρει τον Μάζιτς ανεπαρκή και ότι θα πρέπει να αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, αδυνατεί και μάλιστα σημαντικά.

Τα φετινά πλέι-οφ όπως και τις δύο προηγούμενες σεζόν διεξάγονται με διαιτητές, το επίπεδο των οποίων μακράν απέχει συνολικά από το ποδόσφαιρο μας ενώ προφανώς τους χωρίζει άβυσσος με το ντόπιο διαιτητικό προϊόν έτσι όπως το παράγουμε εδώ και δεκαετίες.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα τελευταία τρία χρόνια υπό το Μάζιτς το κυπριακό ποδοσφαιρικό πόπολο βιώνει σχεδόν πρωτόγνωρεςκαταστάσεις, αφού με τις επιλογές του Σέρβου έχουν εξαλειφθεί χρόνιες παθήσεις και βαθιές ασθένειες όπως επίσης και τοξικές περσόνες που μόνο καλό δεν προσέφεραν στο άθλημα.

Ακριβώς γιατί οι ξένοι διαιτητές διαφυλάσσουν το απρόβλεπτο του παιγνιδιού, μη λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους που καμία σχέση δεν έχουν με το παιγνίδι, μας προσφέρουν απίστευτες συγκινήσεις, μπόλικο σασπένς και έντονο ανταγωνισμό.

Αν μη τι άλλο, ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεται ή επιλέγει τους διαιτητές ο Μάζιτς στα ματς της Β’ φάσης ή και του κυπέλλου, κανείς ή πολύ λίγοι έχουν να του προσάψουν ανεπάρκεια.

Από την άλλη όμως αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Σέρβος δεν κατάφερε να βοηθήσει την κυπριακή διαιτησία και ενδεχομένως να μην έχουν και άδικο.

Είναι όμως ν’ αναρωτιέται κανείς πως μπορείς ένας ξένος ή ακόμη και ο ίδιος ο Superman, να διορθώσει τα κακώς έχοντα στον πιο βρώμικο χώρο του βρώμικου ποδοσφαίρου μας;

Πως αλήθεια ο Μάζιτς ή ο κάθε Μάζιτς μπορεί εντός δυόμιση ετών να καθαρίσει στάβλους, τους οποίους λυμαίνονται για δεκαετίες κάθε καρυδιάς καρύδι που κινείται εντός ή περιμετρικά των κομματικών μηχανισμών ή δρα για λογαριασμό φατριών του υποκόσμου που στρογγυλοκάθισαν εδώ και χρόνια στο ποδόσφαιρο; 

Είναι ολίγον τι παράδοξο, ν’ αναμένει κανείς από τον Μάζιτς να επιφέρει την κάθαρση στο χώρο της διαιτησίας, όταν η δομή του κυπριακού ποδοσφαίρου, δηλαδή η Ομοσπονδία, τα σωματεία, ο Σύνδεσμος Διαιτητών ακόμη και ο πολιτικός κόσμος αποδεικνύονται ανάξιοι να την βελτιώσουν. 

Επιτρέψτε μου δε να προσθέσω επί του συγκεκριμένου επιχειρήματος, ότι γίνεται ευκόλως αντιληπτή μια ισχυρή δόση υποκρισίας από κάποιους, που ενώ τάχατες κόπτονται για την εγχώρια κυπριακή διαιτησία, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να ψηφίσουν ή να συναινέσουν σ’ οτιδήποτε τείνει να εξαφανίσει τον κύπριο ποδοσφαιριστή. Παρατηρείται δηλαδή μια αντίφαση που δεν μπορεί κανείς εύκολα ν’ αγνοήσει.

Πως είναι δυνατό να βάλλεις κατά του Μάζιτς και της προσπάθειας του όσον αφορά την κυπριακή διαιτησία ενώ ταυτόχρονα ψηφίζεις αύξηση ξένων από 15 σε 17 και την ίδια ώρα διατηρείς το «μαξιλαράκι» του καταλόγου Β’ που σου επιτρέπει ανεξάντλητο αριθμό ξένων κάτω των 22… βάζοντας ξανά μανά ταφόπλακα στην όποια προοπτική διαθέτει ο κύπριος ποδοσφαιριστής;

Είναι στην τελική αν όχι υποκριτικό, σίγουρα αναποτελεσματικό να θες ν’ αλλάξεις πράγματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο και να ξεκινάς από τον Μάζιτς και όχι από τα δεκάδες κακοήθη στοιχεία που κουβαλά ο χώρος, για χρόνια και χρόνια. 

Ο Μάζιτς δεν είναι «Μεσσίας» και δεν πρόκειται να διορθώσει τίποτα χωρίς συλλογική βοήθεια, αλλά όπως και να το κάνουμε αποδεικνύεται ο καλύτερος αρχί- διαιτητής που είχε ποτέ το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αυθαίρετο ή όχι συμπέρασμα, επί του προσωπικού αν θέλετε...  υπό την θητεία του Μ΄άζιτς παρακολουθούμε ίσως τα καλύτερα πλέι οφ της ιστορίας. Από πρό-περσι μέχρι πέρσι και ακόμη καλύτερα φέτος, η κούρσα για το πρωτάθλημα μοιάζει τόσο συναρπαστική όσο και το ίδιο το άθλημα… μέσα από οποίο ο καλύτερος κερδίζει!!!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X