ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Από το «κλειστό»… στον Μιραλάς

Το χτίσιμο έχει μπόλικο Σίλας… και στα υπόλοιπα ακρότητες

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Αλήθεια. Ας υποθέσουμε ότι προπονητής της ομάδας ήταν ο Παναγιώτης Παναγιώτου ή ο Μιχαήλ Μιχαήλ που υπήρξε βοηθός του Χρίστου Ζαβού στη Σουσκιού για δύο συνεχόμενες σεζόν. Νομίζεις ότι ο Μιραλάς θα πειθόταν να έρθει να παίξει στην ΑΕΛ; Και πες ότι ο Βέλγος σταρ, που by the way διαθέτει το πιο βαρύ βιογραφικό απ’ όλους τους συναδέλφους του που εργάζονται στην Κύπρο, είναι τελειωμένος και έμπλεξε με ουσίες, τζόγο και τοκογλύφους. Δεν τον ενδιαφέρει η μπάλα και ΄έρχεται στο νησί για να ξοφλήσει χρέη. 

Και ο Κατσανίκλιτς; Και αυτός είναι τελειωμένος; Και αυτός έμπλεξε με τα λαμόγια του υπόκοσμου; Και ο Μούριελ, χρεωμένος, 35 ετών παιδί; Αυτό που θέλω να σου πω στην τελική, είναι ότι η παρουσία του Σίλας προσδίδει σοβαρότητα στην ομάδα.

Η παρουσία του Σίλας προσδίδει σοβαρότητα. Αποδεικνύεται ότι είναι ένα άτομο που μπορεί να πείσει παίκτες με μεγάλα βιογραφικά να συνεχίσουν στην ΑΕΛ καθορίζοντας το στάτους της στην πιάτσα

Αποδεικνύεται ότι Πορτογάλος είναι ένα άτομο που μπορεί να πείσει παίκτες με μεγάλα βιογραφικά για να συνεχίσουν στην ΑΕΛ. Σ’ αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που ο κάθε παρείσακτος αναμειγνυόταν στον προγραμματισμό της ομάδας, φέτος αφεντικό είναι αυτός που πρέπει να είναι…και εξ όσων αποδεικνύεται δεν είναι κανένας τυχαίος.

Για το χτίσιμο της ομάδας μην με ρωτάς δεν πολύ γνωρίζω πράγματα. Απλώνοντας την ομάδα σ’ ένα χαρτί διαπιστώνεις ότι χρειάζονται στόπερ αφού πέραν των Τεξέιρα και Μπάστος δεν υπάρχει κανείς άλλος της προκοπής. Μπορεί και ο Μεντόγιεβιτς ως τέταρτη επιλογή αλλά έναν ακόμη τον χρειάζεσαι.

Αριστερά επίσης της άμυνας δεν υπάρχει ούτε για ρεζέρβα. Μήτε βασικός μήτε ο από πίσω του. Στα χαφ, θες παίκτη/ παίκτες αφού έχεις δύο σούπερ εξάρια (Νταβόρ και Μεντόγιεβιτς) μα κεντρικούς ή επιθετικούς χαφ δεν διαθέτεις πρώτες επιλογές. Οκ, είναι ο Παπαφώτης, ο Κοντενέλια και ο Εύδωρας αλλά θέλεις και αυτούς που θα κουβαλήσουν την ομάδα.

Στον άσο αναμένεται ένας ακόμη με την φυγή του Μέγιερι, η πιο γεμάτη θέση άμα με ρωτάς είναι στα δεξιά της άμυνας με τους Σάντος, Παντελή και άμα λάχει πάει και ο Τεξέιρα ή ο Φραντζής.

Και στην κορυφή της επίθεσης, να φαν και οι κότες. Μιραλάς, Τσέποβιτς, Λουκά, Μιλιντσέανου… νομίζω ότι ο τελευταίος θα φύγει. Στα εξτρέμ επίσης γεμίζεις. Έχεις τον Μακρή, τον Άγγελο Ανδρέου, Κάσα και Κατσανίκλιτς και Αμορόσα (ποτέ δεν κατάλαβα την θέση του ανκαι μοιάζει με κάτι σαν Ντιγκινί, λίγο απ’ όλα στον χώρο της επίθεσης).

Όπως και να έχει, η ομάδα έχει ακόμη πολλές επιλογές να κάνει έως ότου θεωρηθεί συμπληρωμένη γι’ αυτό καλό θα ήταν να περιμένουμε. Φαίνεται να κινείται σοβαρά στο παζάρι και θεωρητικά που θα πάει θα μάθουμε και τον τρόπο σκέψης που υπάρχει πίσω από την στελέχωση της.

Αυτό που ήθελα να σου επισημάνω είναι οι αλλαγές που γίνονται και ο παράγοντας Σίλας που πλέον καθορίζει το στάτους της ΑΕΛ στην πιάτσα.

Από κει και πέρα, στα «βαθιά Αελίστικα» παρατηρείται το σύμπτωμα των άκρων. Από το «χέρι πούγκα» πήγαμε στο « είναι τρελός ο πρόεδρος», από το «στενό μπάτζετ» στο «δεν υπάρχει μπάτζετ» και από το «κλείσαμε», «πάμε για πρωτάθλημα». Ακρότητες… που δεν βοηθούν κανένα και τίποτα.

Η ουσία είναι η εξής και έχει να κάνει με το ότι η ομάδα είναι ζωντανή και έχει πλέον ενέργεια. Ο πρόεδρος βρήκε το ενδιαφέρον του βγαίνοντας μπροστά, στην επικοινωνία προσελήφθησαν άτομα, στα ρεπορτάζ παίζουν επιτέλους ΑΕΛ, το ρόστερ γεμίζει με παίκτες έμπειρους- ταλαντούχους και ο κόσμος επιστρέφει αγοράζοντας σίζον.

Άμα βάλεις και στην εξίσωση την επιστροφή του ΣΥ.Φ.ΑΕΛ… τότε μιλάμε για άλλο σωματείο, άλλη οντότητα, άλλο πλανήτη σε σχέση με αυτό που μελετούσαμε πριν από ένα μήνα που έμοιαζε όντως με σπίτι ερημωμένο- στοιχειωμένο!!!

Σοβαρότητα χρειάζεται απ' όλους και γενικότερα. Και ο Σίλας δείχνει προς το παρόν να τη διαθέτει.

Υ.Γ Καλό σου ταξίδι κύριε Αντώνη! Με σεβασμό…

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Κκιλιντζιρκόν…

Κκιλιντζιρκόν…

Θέλοντας και μη, η λέξη περιγράφει με απόλυτη ευστοχία αυτό που λέμε κυπριακό ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Φέρτε ξένους!!!

De Ζαβού: Φέρτε ξένους!!!

Μοναδική λύση για να δούμε ποδόσφαιρο και όχι «πόλεμο»- αδύνατο ν’ αντέξουν την πίεση οι Κύπριοι
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ