ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελικά η ζημιά είναι μεγαλύτερη

Φαίνεται πως η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος να κοστίζει περισσότερο στα σωματεία μας

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@24sports.com.cy

Τώρα που η σκόνη έχει κάτσει από τη διακοπή του πρωταθλήματος και μπορούμε να έχουμε καθαρότερη εικόνα για τα κέρδη και τις ζημιές των σωματείων μας από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ φρονούμε πως έχουν πέσει έξω.

Αφήνω πίσω τα διάφορα περίεργα ενίοτε και γραφικά που λέχθηκαν και την άρνηση των επιδημιολόγων στην περίφημη συνάντηση στο προεδρικό (παρεμπιπτόντως απουσίαζε το «βαρύ πυροβολικό» Κωστρίκης και Καραγιάννης).

Απλώς και μόνο να υπενθυμίσω ότι το πρωτάθλημα και τα πρώτα Ευρωπαϊκά θα αρχίσουν Αύγουστο με θερμοκρασίες όχι χαμηλότερες από αυτές που έχουμε σήμερα (22-23 βαθμοί τα βράδια). Γιατί έπαιξε πολύ το θέμα της ζέστης.

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν το οικονομικό. Θυμόμαστε όλοι μας τις διαφωνίες για το ποσοστό μείωσης μισθών ΚΟΠ-Σωματείων με ΠΑΣΠ.

Ουσιαστικά τα σωματεία «κέρδισαν» ή πιο σωστά γλίτωσαν τα έξοδα αγώνων και μικρό μέρος των μισθών αφού τα πλείστα στο τέλος μετά από ατομικές συμφωνίες πλήρωσαν όλο το μισθό μέχρι εκείνη την περίοδο και ενάμιση μηνιάτικο για το τρίμηνο της διακοπής.

Άντε και τα έξοδα για τα δείγματα του ιού και αυτό δεν είναι βέβαιο αφού αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα πιθανό είτε η ΟΥΕΦΑ είτε η Κυβέρνηση θα μπορούσε να επιδοτούσε με κάποιο τρόπο.

Πάμε να δούμε τι άλλο έχουν χάσει. Γιατί εν τέλει όπως εξελίσσονται τα πράγματα η ζημιά είναι μεγαλύτερη. Δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν μετανιώσει αλλά κατά πως φαίνεται η ζυγαριά γέρνει εναντίων των συλλόγων.

Πρώτα απ’ όλα λόγω της διακοπής τα σωματεία έχουν χάσει μέρος των τηλεοπτικών συμβολαίων τους. Χάνουν επίσης και μέρος των τηλεοπτικών συμβολαίων τους και από την επόμενη χρονιά.

Επίσης φέτος έχασαν μέρος από τα συμβόλαια των χορηγών τους. Μεγαλύτερη ίσως ζημιά να είναι για τους Ευρωπαίους που θα κληθούν να αγωνιστούν στη νέα σεζόν έχοντας αποχή σχεδόν ένα εξάμηνο. 

Με αυτά λοιπόν δεν είμαι καθόλου σίγουρος κατά πόσο οικονομικά τα σωματεία μας βγαίνουν κερδισμένα από εκείνη την απόφαση τους.

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

X