ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πιο καλά η πιτσαρία… παρά η διαιτησία

Ανεπιθύμητοι διαιτητές και απουσία σοβαρότητας από την Επιτροπή Διαιτησίας

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@24sports.com.cy

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ενέργεια αυτή, η οποία μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, θα είναι η μοναδική και ότι δε θα έχουμε ανάλογη συνέχεια. Ταυτόχρονα αναμένουμε και από την Επιτροπή Διαιτησίας περισσότερη σοβαρότητα και προστασία των μελών».

Απόσπασμα από την προ εβδομάδας ανακοίνωση του συνδέσμου διαιτητών με αφορμή την αλλαγή του Βασίλη Δημητρίου από το φιλικό Ανόρθωση-Απόλλων.

Αλήθεια όμως υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι διαφέρει ο τρόπος παραγγελίας μιας πίτσας από την παραγγελία ενός διαιτητή; Για να είμαι ειλικρινής μάλλον η συνεργασία καταναλωτή με την πιτσαρία είναι αρτιότερη από την παραγγελία διαιτητών.

Ο λόγος είναι διότι ποτέ μια πιτσαρία πρόκειται να προσφέρει μια πίτσα με αντζούγιες τη στιγμή που εσύ είσαι αλλεργικός σε αυτές. Σε ξέρουν από τις πολλές παραγγελίες οπότε το αποφεύγουν. Σ’ αντίθεση με την Επιτροπή Διαιτησίας που ορίζουν διαιτητές τους οποίους σωματεία χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητους.

Ήδη η Επιτροπή Διαιτησίας… ο κ. Λαγέκ δηλαδή, ορίζει διαιτητές στα φιλικά από την πατρίδα του και τους αλλάζουν εδώ στην Κύπρο. Καλά τόσο καιρό δεν έμαθε;

Αν δεν έμαθε μέχρι σήμερα ούτε θα μάθει ποτέ. Αν έχει μάθει και δέχεται πιέσεις για αλλαγή τους τότε πρέπει να παραιτηθεί. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αλλαγή διαιτητή (Γιώργος Νικολάου) από φιλικό παιχνίδι μέσα σε λίγες ημέρες.

Κάποιοι διαιτητές είναι ομολογουμένως ανεπιθύμητοι για κάποια σωματεία. Ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να μας προβληματίσει. Τώρα θα μου πει κάποιος καλά ήταν σωστός ο ορισμός του Νικολάου από τη στιγμή που η Ομόνοια δεν τον θέλει;

Η απάντηση δεν είναι καθόλου απλοϊκή. Μπαίνουμε σε πιο βαθιά νερά. Η ουσία είναι πως θα πρέπει να μάθουμε γιατί μια ομάδα χαρακτηρίζει ένα διαιτητή ανεπιθύμητο. Εάν καταλογίζεται δόλος για παράδειγμα στους διαιτητές είτε Δημητρίου λέγεται, είτε Νικολάου είτε Μασιάς τότε έχουμε σοβαρό θέμα. Διαιτητής εκδικητικός δεν κάνει για διαιτητής.

Μοιάζει περισσότερο με δικαστή όμηρο της μαφίας. Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα τότε περνάμε στο άλλο άκρο. Δηλαδή ότι τα σωματεία κατά παράβαση διεθνών κανονισμών κάνουν κουμάντο στους ορισμούς διαιτητών.

Που και πάλι το πράγμα βρωμάει. Με την έννοια ότι χειραγωγείται ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας και κάνει χατίρια. Τι λοιπόν ισχύει. Παρεξήγηση αποκλείεται.

Και ας είναι αντίθετος ο σύνδεσμος διαιτητών, και ας ζητάει σοβαρότητα…

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

X