ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
22° Λευκωσία,
29 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Νοκ άουτ για τον τίτλο ΑΕΛ και «Ανό»

Ελάχιστες οι πιθανότητες να προλάβει ο ΑΠΟΕΛ, τα παιχνίδια στο «χέρι» το στοίχημα της Ομόνοιας

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Η νίκη του Απόλλωνα στο Δασάκι πιστεύω πως έθεσε νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος την ΑΕΛ, την Ανόρθωση, σχεδόν και το ΑΠΟΕΛ.

Με το τέλος της 12ης αγωνιστικής η διαφορά από το ΑΠΟΕΛ είναι στους 13 βαθμούς, από την Ανόρθωση στους 15 και από την ΑΕΛ στους 16. Και ας έχουν αγώνα στο χέρι. Ο λόγος είναι διότι πλέον είμαστε στην 12η αγωνιστική και μένουν άλλες 20.

Το πιθανότερο σενάριο κάποια από αυτές ίσως μείνει εκτός εξάδας μιας και φαίνεται δύσκολο και οι τρεις να περάσουν τον Άρη. Το βλέπω απίθανο. Ίσως μείνει και δεύτερη ομάδα εκτός εξάδας εάν η Πάφος ή ο Ολυμπιακός κάνουν δυνατό ντεμαράζ στο β’ γύρο της κανονικής περιόδου.

Αν καταφέρει και η ΑΕΚ να κερδίσει την Ομόνοια την επόμενη αγωνιστική θα της μειώσει στο ελάχιστο επίσης της πιθανότητες τίτλου. Πόσο μάλλον αν συνδυαστεί το πιο πάνω σενάριο και με νίκη του Απόλλωνα επί Άρη. Ο λόγος είναι γιατί στη 13η αγωνιστική η διαφορά από την Ομόνοια θα φτάσει στους 15 από τον Απόλλωνα και στους 14 από την ΑΕΚ. Θα έχει μεν δύο παιχνίδια στο χέρι αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι θα τα κερδίσει και αν τα κερδίσει και μειώσει για παράδειγμα τη διαφορά στους 9 και 8 βαθμούς αντίστοιχα δεν είναι τόσο απλό να καλυφτεί μια τέτοια διαφορά στα υπόλοιπα 19. Περισσότερο νομίζω το πρόβλημα θα είναι ψυχολογικό. Σε αντίθεση με τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ που ακόμη και αν κάνουν 1-2 ήττες δε θα πέσουν κάτω από τη 2η θέση, μου φαίνεται ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα παίζουν σε κάθε αγωνιστική με την πλάτη στον τοίχο.

Παρ’ ότι είναι νωρίς να συζητάμε ακόμη για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα εντούτοις στη φάση που βρισκόμαστε δεν είναι νωρίς να συζητάμε κατά πόσο μια ομάδα μπορεί να έχει τεθεί εκτός τίτλου.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πλέον ποιες ομάδες θα μπουν στην εξάδα. Ακόμη και ο Απόλλωνας σήμερα δεν έχει εξασφαλισμένη θέση. Χρειάζεται όπως τα υπολογίζω (με βάση την προϊστορία του πρωταθλήματος μετά την εφαρμογή των πλέϊ οφ έξι πάνω και έξι ή οχτώ κάτω), τουλάχιστον ακόμη τρεις βαθμούς. Το όριο φρονώ πως θα είναι οι 31 βαθμοί. Όσες ομάδες κατακτήσουν 31 βαθμούς και πάνω θα είναι εξάδα.

Επειδή το πρωτάθλημα μας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ίσως ο πήχης να πέσει λίγο πιο κάτω. Δηλαδή η 6η ομάδα να μπει στο πρώτο γκρουπ με 28 ή 29 βαθμούς. Όμως όποια πάρει 31 βαθμούς είναι απίθανο να μην μπει στην εξάδα. Τριάντα ένας βαθμοί σημαίνει περίπου 9 νίκες 4 ισοπαλίες και 9 ήττες ή κάτι αντίστοιχο που να μας βγάζει η σούμα 31 βαθμούς.

Ο Άρης για παράδειγμα αυτή τη στιγμή έχει 7 νίκες δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Ψάχνει γύρω στους οχτώ με εννέα βαθμούς στα επόμενα 10 ματς για να κλειδώσει θέση στην εξάδα. Η Ομόνοια ψάχνει γύρω στους 15 βαθμούς στα 12 ματς, ο ΑΠΟΕΛ ψάχνει 16 βαθμούς σε 11 ματς και άλλους τόσους η Πάφος και ο Ολυμπιακός αλλά σε 10 αγώνες. Η Ανόρθωση θέλει 18 βαθμούς και η ΑΕΛ 19 στα επόμενα 11 παιχνίδια τους.

Δεν μοιάζουν πολλοί οι βαθμοί που χρειάζονται (16 με 18 βαθμούς πάνω κάτω) αλλά εάν κοιτάξουμε τη θέση τους σήμερα στα μισά δηλαδή της πρώτης φάσης ο ΑΠΟΕΛ πήρε 15, η Ανόρθωση 13 και η ΑΕΛ 12. Άρα θα πρέπει να κάνουν καλύτερο τελείωμα σε σχέση με τον α’ γύρο της κανονικής περιόδου.

Επίσης η επόμενη αγωνιστική θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Πάφο και τον Ολυμπιακό που αντιμετωπίζουν ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα. Εάν κερδίσουν θα ψηλώσουν πολύ τον πήχη για τους ηττημένους. Γενικώς οι χαμένοι θα ζοριστούν περισσότερο για να προλάβουν την εξάδα. Το ίδιο ισχύει και για την Ομόνοια που έχει ένα επίπονο πρόγραμμα. Με νίκες μπορεί να σκέφτεται και το πρωτάθλημα με ήττες θα παλέψει για να μπει εξάδα. Η διαφορά της είναι οι δύο αγώνες που έχει επιπλέον.

Είναι τόσο κοντά οι ομάδες που οι δύο-τρεις νίκες θα σε ανεβάσουν μέχρι και την 4η θέση ενώ δύο-τρεις ήττες μπορεί να σε φέρουν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Όσο οι «μεγάλοι» δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν… να δημιουργήσουν δηλαδή μια διαφορά ασφάλειας τότε, δίνουν δικαιώματα στους «μικρούς» να πιστεύουν στην παραμονή με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

Να δούμε και το 7-7

Να δούμε και το 7-7

Αφού δεν αλλάζει ο αριθμός των 14ων ομάδων τη νέα σεζόν μπορούμε να επανεξετάσουμε τη διοργάνωση
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
Πίσω στις αρχές των 90’ς

Πίσω στις αρχές των 90’ς

Ομάδες από χώρες που για δεκαετίες ταλαιπωρήθηκαν οικονομικά και τις είχαμε για πλάκα, σήμερα επιστρέφουν και μας προσπερνούν ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
Μας λείπει ο Batman!

Μας λείπει ο Batman!

Δεν πρέπει να βλέπουμε το περίγραμμα παράνομων δραστηριοτήτων - Οφείλει η Πολιτεία να αντιληφθεί τη λεπτομέρεια που διαβρώνει ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
Εύκολο να το λες!

Εύκολο να το λες!

Δύσκολα μπορούν οι ομάδες μας με €200.000 να βρουν καλύτερους παίκτες όπως είναι οι Τζιωνής, Σατσιάς, Χρυσοστόμου, Μάμας, ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
«Εχάθηκε η μάππα»

«Εχάθηκε η μάππα»

Μόλις σκοράρει ο αντίπαλος, ειδικά αν πρόκειται για ομάδα σαφώς καλύτερη μας, πέφτει η ψυχολογία μας και μοιραία καταρρέουμε ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ