ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
19° Λευκωσία,
09 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Κόλλησε η βελόνα στο ποδόσφαιρο

Υπουργέ είναι ο πλέον ακίνδυνος χώρος για τα «μωρά» ένα ανοικτό γήπεδο

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Κόλλημα με το ποδόσφαιρο φαίνεται να έχει ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Μετά τα 83 κρούσματα που εμφανίστηκαν την Τρίτη και τα νέα έκτακτα μέτρα που σκοπεύει να πάρει σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου «χαλάρωσης» των πολιτών δεν παρέλειψε, πάλι, να φέρει παράδειγμα ανθρώπους του ποδοσφαίρου που εκτρέπουν με τις ενέργειες τους την όλη προσπάθεια.

Είπε χαρακτηριστικά: «Υπήρξαν περιπτώσεις ατόμων που προσπάθησαν να ξεγελάσουν τα μέτρα, για παράδειγμα ποδοσφαιρικές ομάδες στα μέτρα που πήραμε πρόσφατα στην Λάρνακα, να κλείνουν γήπεδα για να κάνουν προπόνηση εκτός επαρχίας Λάρνακας, σε μια προσπάθεια τα “μωρά” να μην χάσουν τις προπονήσεις. Αυτά τα φαινόμενα μας ανησυχούν πάρα πολύ».

Ότι πρόκειται για μια πονηριά, δεν χωράει αμφιβολία. Αλλά το πρόβλημα είναι οι προπονήσεις των «μωρών» σε ένα ανοικτό γήπεδο; Για παράδειγμα στα αεροδρόμιά είναι «όλα καλά» που λέει και ο Κετσπάγια; Στις περιπτώσεις που όπως καταγγέλλουν επαγγελματίες του χώρου ότι η αστυνομία σε συγκεκριμένη περιοχή δεν ψάχνει και μονίμως είναι στις δικές τους περιοχές για παρατήρηση τήρησης των μέτρων είναι οκ;

Επαναλαμβάνω δε δίνω και θέλω να πιστεύω πως και η συντριπτική πλειοψηφία δίνει συγχωροχάρτι στους πονηρούς του παραδείγματος του, αλλά τουλάχιστον ας κοιτάξει, μιας και εκδίδει συνεχώς διατάγματα, και άλλους χώρους στους οποίους πηγάζουν προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι και τα μεγαλύτερα.

Όταν αναφερόμαστε σε προπονήσεις των «μωρών» στο ποδόσφαιρο πιθανό να είναι ο λιγότερος επικίνδυνος χώρος σε σχέση με άλλους κλειστούς. Ειδικά τώρα που εδώ και έξη μήνες είναι Καλοκαίρι και δε χρειάζονται τα αποδυτήρια. Το ίδιο ισχύει και στην παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα των οποίων η πληρότητα ήταν ούτως ή άλλως μηδαμινή, πόσω μάλλον τώρα με την επιβολή του μέτρου 33%.

Την επόμενη φορά ας βρει άλλο παράδειγμα να δώσει. Διότι ένας ανοικτός χώρος 50 μ. Χ 100 μ. δεν εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους 20-25 ανθρώπους όσο ένας κλειστός 25μ.Χ 40μ. με 250 ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πανίκος Κωνσταντίνου

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

«Εχάθηκε η μάππα»

«Εχάθηκε η μάππα»

Μόλις σκοράρει ο αντίπαλος, ειδικά αν πρόκειται για ομάδα σαφώς καλύτερη μας, πέφτει η ψυχολογία μας και μοιραία καταρρέουμε ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ