ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάτω ράφι δεν υπάρχει, μόνο πάνω

Η θερινή περίοδος, αποτελεί ψυχανάλυση οπαδών που ονειρεύονται Ανοιξιάτικα μεγαλεία

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@24sports.com.cy

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα έρθουν πολύ ποιοτικοί και ικανοί ποδοσφαιριστές να κάνουν την διαφορά και βοηθήσουν την ομάδα να διεκδικήσει τους στόχους της».

Η ατάκα του Φανούριου Κωνσταντίνου κληθείς να τοποθετηθεί για τις ενέργειες του Απόλλωνα, αυτή την περίοδο, και αν υπάρχουν επαφές προχωρημένες με κάποιους ποδοσφαιριστές, φανερώνει δυνάμει ποιητική και μάλιστα στην κατηγορία του ρομαντισμού τάση, που δίνει τροφή στον αναγνώστη, να φαντάζεται μια ομάδα αχτύπητη τη νέα σεζόν.

Στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Απόλλωνα, πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν και με πάσα βεβαιότητα και στο βραχυπρόθεσμο μέλλον ήταν και θα είναι και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του (σημ. διοικήσεις).

Άλλωστε καμιά δεν παίρνει ποδοσφαιριστή που να μην είναι ποιοτικός και αν ακόμη δεν κάνει υπέρβαση όπως συχνά πυκνά ακούμε και διαβάζουμε, σίγουρα δεν προσθέτει κάποιον από το «κάτω» ράφι.

Από το πάνω ράφι ναι, από το κάτω ποτέ. Απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ποιος θα ήθελε άλλωστε ποδοσφαιριστές αμφιβόλου αξίας.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος να προβλέψει κανείς την πορεία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας κατά την Καλοκαιρινή περίοδο. Πως μπορείς να εκτιμήσεις μεμιάς την πορεία προς τα κάτω ή προς τα πάνω.

Apriori, δηλαδή εκ των προτέρων, ουδείς μπορεί να γράψει ή να ξεγράψει μια ομάδα. Μπορεί να υπολογίσεις ανάλογα με τις μεταγραφές που θα γίνουν.

Δηλαδή εκ των υστέρων (posteriori) ναι, δημιουργείται μια βάση δεδομένων έτσι ώστε μέσω μιας αλληλουχίας, βιογραφικών, εμπειρίας, προϊστορίας, δυναμικής κ.λπ., βοηθάει να βάλεις στο γράφημα του μυαλού σου μια καμπύλη.

Συμπερασματικά, όσο και αν υπάρχουν πολλά κομμάτια του παζλ που λείπουν κατά την Καλοκαιρινή περίοδο, σε όλες τις ομάδες, δεν μπορεί όμως κανένας, μα κανένας, να αφαιρέσει την αδιάκοπη ελπίδα για την ευόδωση των στόχων στη σεζόν που έρχεται.

Για χάρη της (ελπίδας) οι οπαδοί μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον, να το ονειρευτούν, να το χαρούν, να το γευτούν έστω και αν στο τέλος αποδεικνύεται ματαιόδοξο. Και μόνο η «ψυχοθεραπεία» αρκεί.

Η θερινή περίοδος, είναι η εποχή που όποιος ποδοσφαιριστής αποκτηθεί θα κάνει τη διαφορά και όλοι μαζί θα εκτοξεύσουν την ομάδα. Θα την απογειώσουν. Και αν κάτι δεν πάει καλά έρχεται ο Ιανουάριος και πάλι από την αρχή μέχρι το επόμενο Καλοκαίρι, όπως ήταν και το προηγούμενο.

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

X