ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ευνοούμενοι» και «αποκλεισμένοι»

Τα βαθύτερα αίτια της διαμάχης των διαιτητών

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Χαμός στο χώρο των διαιτητών με τις παραιτήσεις δεκάδων μελών από το Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου (Σ.Δ.Κ.). Από τη μια πλευρά είναι το διοικητικό συμβούλιο και από την άλλη δεκάδες μέλη τα οποία στις πρόσφατες εκλογές ήταν στην πλευρά στους χαμένους.

Τί πρεσβεύει και τί αξιώνει η κάθε πλευρά; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και από τις πληροφορίες που συλλέξαμε, βάσει του τι μας ειπώθηκε από ανθρώπους και των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, τα μέλη που παραιτήθηκαν θεωρούν ότι το νυν δ.σ. του Σ.Δ.Κ. έκανε λάθος με την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε κατά του αρχιδιαιτητή Μίλοραντ Μάζιτς και θεωρούν σωστές τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε. Επίσης θεωρούν υπερβολικά μεγάλη την εισφορά στο Σ.Δ.Κ., σημειώνουν ακόμη, θέματα που αφορούν την ασφάλεια των διαιτητών και μερικά άλλα συνδικαλιστικού περιεχομένου.

Από την άλλη πηγές του Σ.Δ.Κ. παραδέχονται πως ορισμένες παραιτήσεις μελών τους έχουν να κάνουν με την ανακοίνωση κατά του Μάζιτς αλλά όσοι αποχώρησαν είναι οι «ευνοούμενοι» του, και ισχυρίζονται πως αυτοί έχουν παρασύρει και άλλους χωρίς να γνωρίζουν τα βαθύτερα αίτια.

Και ως βαθύτερα αίτια -από την πλευρά του Σ.Δ.Κ.- εκτιμούν πως έχει να κάνει με την επιστροφή της παλαιότερης κατάστασης στο χώρο που προκάλεσε αρκετά προβλήματα στις τάξεις των διαιτητών με την προκατάληψη που διογκώθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Η θέση του Σ.Δ.Κ. είναι πως με την προσπάθεια αποτροπής καθόδου σε κάθε αγωνιστική ξένων διαιτητών δεν θα αναπτύσσονται οι Κύπριοι. Επίσης στα παράπονα κατά του Μάζιτς είναι πως έχει αφαιρέσει από την Επιτροπή Διαιτησίας ανθρώπους που προσπάθησαν να βελτιώσουν τα πράγματα στο χώρο την τελευταία διετία, ανεβάζοντας νέους ταλαντούχους διαιτητές και στη θέση τους έδωσε τα «κλειδιά» σε ανθρώπους όπως ο Βασίλης Δημητρίου, ο Χρίστος Νικολαϊδης, ο Γιώργος Νικολάου πρώην διαιτητών που δε θα έπρεπε βάσει του πρότερου βίου τους.

Φαίνεται όπως ισχυρίζονται οι δύο πλευρές ότι από τη μια ο Σ.Δ.Κ. θέλει να απεγκλωβιστεί από ορισμένους πρώην διαιτητές οι οποίοι δημιούργησαν την προκατάληψη στο χώρο της διαιτησίας και από την άλλη, υπάρχει μερίδα διαιτητών που αισθάνεται πως ο Σ.Δ.Κ. όχι μόνο δεν προάγει τα συμφέροντα τους, αλλά τα θίγει με τις ενέργειες του.

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

Το φαινόμενο Αργεντινή

Το φαινόμενο Αργεντινή

Μοιάζει εξωτική χώρα, πολιτικά ουδέτερη και με ισχυρό brand name τον Μέσι και προσωπικότητες όπως οι Μαραντόνα, Τσε Γκεβάρα, ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
Χαλάνε το παζάρι

Χαλάνε το παζάρι

Εάν ήταν στις τελευταίες θέσεις Πάφος και Άρης ίσως να μην αποχωρούσαν: Τσόρνιγκερ, Σίλας, Μίλανιτς, Αυγουστή, Λένον και ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
Να δούμε και το 7-7

Να δούμε και το 7-7

Αφού δεν αλλάζει ο αριθμός των 14ων ομάδων τη νέα σεζόν μπορούμε να επανεξετάσουμε τη διοργάνωση
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ