ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύο ειδών οπαδοί για τον Νουχίου

Αυτοί που τον κρίνουν πριν αγωνιστεί και οι άλλοι που πρώτα θέλουν να τον δουν αγωνιζόμενο

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@24sports.com.cy

Το τελευταίο μεταγραφικό του ΑΠΟΕΛ, ο σχεδόν δύο μέτρα μπόι Νουχίου τα τελευταία επτά χρόνια έβγαζε το ψωμί του στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας με τη φανέλα της Σέφιλντ Γουένστεϊ. Ένα πρωτάθλημα το οποίο είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης σε ποιότητα, γηπεδικές συνθήκες, προσέλευσης θεατών και χρημάτων. Για την ποιότητα δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω παρά μόνο ότι περισσότεροι από 20 ποδοσφαιριστές της συγκεκριμένης κατηγορίας αγωνίστηκαν στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξάχθηκε στη Ρωσία.

Όσο αφορά τις γηπεδικές συνθήκες με το google map μπορεί να ταξιδέψει κάποιος στα γήπεδα της Νότινγχαμ, της Σουόνσι, της Μπέρμιγχαμ, της Μπάρσλεϊ κ.λπ για να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. Το καλύτερο βέβαια είναι να του προκύψει… groundhopping. Τώρα για την προσέλευση ο μέσος όρος θεατών είναι γύρω στις 20.000. Με πρώτη τη Λιντς να φτάνει τις 35321 μ.ο. και τελευταία τη Λούτον με 10048 μ.ο.

Είναι μεν ψηλό το επίπεδο του όχι όμως το ποιοτικότερο στον κόσμο. Χαρακτηρίζεται κυρίως από τη δύναμη και τη φυσική κατάσταση αλλά το εκπληκτικότερο στοιχείο και εκείνο που το χαρακτηρίζει είναι η ισορροπία των ομάδων που συμμετέχουν. Τη μια εβδομάδα μπορεί να κερδίσεις 0-6 και την άλλα να χάσεις 5-1. Αυτή είναι η Τσάμπιονσιπ. Ένα πρωτάθλημα πολύ δύσκολο να επιβιώσεις και για να τα καταφέρεις χρειάζεται αν μη τι άλλο να ξέρεις λίγη μπάλα. Ειδικά στην περίπτωση του Νουχίου ο οποίος «επιβίωσε» επτά χρόνια στη Σέφιλντ Γουένστεϊ, η οποία δύο φορές σε αυτό το διάστημα διεκδίκησε την άνοδο της μέσω των πλέϊ οφ, και τούτο κάτι θα λέει.

Πάντα βέβαια στο ποδόσφαιρο μετράνε και άλλα πράγματα που δεν υπάρχουν στο instatscout. Όπως η προσαρμογή, ο χαρακτήρας, η οικογένεια, ο προπονητής κ.λπ τα οποία πρέπει να δέσουν μεταξύ τους. Η αποδόμηση ενός ποδοσφαιριστή πριν καν πατήσει το χορτάρι δεν είναι φρόνιμη από κάθε άποψη.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν δύο ειδών οπαδοί. Όπως και σε κάθε ανθολογία, έχει δύο ειδών αναγνώστες: τους κριτικούς, οι οποίοι κρίνουν το βιβλίο από όσα δεν περιλαμβάνονται σε αυτό, και τους γενικού τύπου αναγνώστες, οι οποίοι διαβάζουν το βιβλίο για όσα πραγματικά περιλαμβάνει. Κάπως έτσι λοιπόν είναι και οι οπαδοί που κρίνουν ένα ποδοσφαιριστή από το βιογραφικό και άλλοι βάσει της εικόνας του στο γήπεδο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση